Ανοίγω αυτό το θέμα έχoντας προσέξει πως οι νέοι ατμιστές ή οι όσοι δεν έχουν τον τάδε ατμοποιητή,σαν μέλη ή επισκέπτες κοιτάνε τα φόρουμ και ζητάνε απο reviewers το συγκριτικό του τάδε με του δείνα. Οπότε όσοι από εμάς έχουν δύο επισκευάσιμους ατμοποιητές που θεωρούν πως θέτουν αγοραστές σε δίλημμα μπορούν να κάνουν το συγκριτικό τους εδώ. Κι αυτό γιατί σε όποιο από τα δύο νήματα των ατμοποιητών και αν μπει θεωρώ πως δε θα το δουν οι του άλλου νήματος και τούμπαλιν. Αν κάποιος διαφωνεί με το αποτέλεσμα ενός συγκριτικού και έχει και τους δύο δεν υπάρχει λόγος να σκίσουμε τα καλσόν μας, θα κάνει κι αυτός ένα ωραιότατο συγκριτικό με τη δική του άποψη...
Ξεκινώντας εγώ λοιπόν, με κάτι που χρωστάω κάποιον καιρό
oddy vs terminator/ναυτίλος
Αν και αρκετά όμοιοι έχουν ακουστεί πολλά για τον έναν και τον άλλον ως προς την ποιότητα κατασκευής περισσότερο. Οπτικά το μόνο εύκολο χαρακτηριστικό που τους διαχωρίζει είναι το "πιάσιμο" που έχει ο ναυτίλος στο καπάκι του καπακιού, σε σχέση με το ολοστρόγγυλο του oddy. Αλλά θα τα πάρω από την αρχή για όσους δεν ξέρουν. Πρόκειται κι ο ένας και ο άλλος για έναν ατμοποιητή "κλώνο" του Οδυσσέα από smokeguru. Πιστό αντίγραφο, μη πιστό αντίγραφο, θα δυσκολευτεί και ο έμπειρος να τους ξεχωρίσει μεταξύ τους.
oddy
Ως oddy είναι γνωστός ο κλώνος της tobecco, ο οποίος αναγνωρίζεται πιο εύκολα από τον κατασκευαστή, μιας και προμηθευτές πλέον υπάρχουν πολλοί ακόμα και στην Ελλάδα.
Έρχεται σε ένα άσπρο κουτάκι με έξτρα orings, έξτρα κεραμικό, μαζί με φυτίλι λίγο σύρμα αντίστασης, παραλόγως αφού για το στήσιμο του απαιτείται και σύρμα χωρίς αντίσταση που δεν περιλαμβάνεται. Έρχεται όμως με μία στημένη αντίσταση πάνω του, η οποία είναι φτιαγμένη σωστά (δηλαδή με σύρμα με και σύρμα χωρίς αντίσταση) η οποία μαμά δουλέυει μια χαρά.
Το στήσιμό του αν έχεις μπει στην νοοτροπία του ατμοποιητή δεν είναι τίποτα φοβερό, με μοναδική εξαίρεση το γνωστό δέσιμο των δύο συρμάτων.
Είναι ανθεκτικός; Ναι, τον πετάς και δεν παθαίνει τίποτα. ΕΚΤΟΣ των σπειρωμάτων του.... Και αναφέρομαι στα σπειρώματα του housing που πιάνουν στην βάση. Και να μην έρχονται χαλασμένα είναι εύκολο σε έναν νέο στο είδος να δει ότι δε βιδώνει άλλο, και απλά να βάλει περισσότερη δύναμη για να το βιδώσει.
Για μένα εάν βιδώσεις το housing τόσο όσο ίσα να φαίνεται ο αρνητικός πόλος από το σπείρωμα 510 κάτω έχει την τέλεια σφιχτοειδή τζούρα που θέλω. Και σε αυτό βοηθάει και η καμπάνα, στην οποία θα επανέρθω.
Αν σου τρέχει, σου υπερτροφοδοτεί, σου βραχυκυκλώνει το σύρμα δεν φταίει αυτός, θα συνέβαινε καιστο γνήσιο πιστεύω, έχεις πιθανόν κάνει κάποιο λάθος στο στήσιμο σου. Ξανακοίτα το νήμα του γνήσιου, ή πιο εύκολα ενός αναλυτικού reviewer.
Βραχυκύκλωμα αρνητικού πόλου.
Εγώ δοκίμασα τη μέθοδο να χώσω το "αρνητικό" σύρμα χωρίς με το νύχι κάτω από το δαχτυλίδι. Καλό αλλά όχι ότι δε γίνεται να σου κάνει πάλι βραχυκύκλωμα ή καθόλου επαφή.
Δοκίμασα το κόλπο με το oring κάτω από το δαχτυλίδι. Καλό, δε θα βραχυκυκλώσει αλλά χάνεις λίγο αυτομονία μιας και η καμπάνα ανεβαίνει πιο ψηλά, + το ότι εμένα προσωπικά δε με τρελαίνει η ιδέα να έχω κάτι λαστιχένιο να ακουμπάει μία επιφάνεια που ζεσταίνεται τόσο πολύ, και μετά να κατεβάζω στα πνευμόνια μου ότι παράγεται από αυτό.
Ποιότητα..... Εμένα τα σπειρώματα πριν το σφίξω θέλει δε θέλει πιάνανε μια χαρά, τα έφαγα στο σφίξιμο και καλά να πάθω. Ατυό που δε μου αρέσει πραγματικά στην ποίτητα είναι ότι εκεί που πιάνει η βάση με το tank section και αυτό με τη σειρά του στη βάση αφήνει μια γραμμή κενό. Και του γνησίου νομίζω αλλά προτιμώ το seemless look του
terminator
Πιστό αντίγραφο από την άποψη ότι και η βάση και το καπάκι ταιριάζουν με τα σπειρώματα του γνήσιου, τον οποίο δεν έχω οπότε και δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι
για όσουν διάβασαν πως ο ναυτίλος/εξολοθρευτής και ο oddy δεν ταιριάζουν μεταξύ τους έχουν εν Μαίρη δίκιο
εν Ιωάννη
Ταιριάζει το housing με τη βάση, το οποίο συνεπάγεται και την καμπάνα. memo that!!
Η βάση του ναυτίλου βέβαια είναι πιο χοντροκομμένη, πράγμα που σου τρώει αυτονομία και σου δίνει ασφάλεια στο βίδωμα του housing πάνω του. Κατά όμοιο τρόπο έχει και χοντροκομμένη καμπάνα πράγμα που σου κόβει αυτονομία αλλά λες κοίτα τι χοντρή καμπάνα έχω εγώ. Και το ακόμα κακό κάνει τη τζούρα και λίγο πιο αεράτη ΝΟΜΙΖΩ. Η πιο αεράτη τζούρα μπαίνει στα αρνητικά, αλλά δεν τη λες και πολύ αεράτη, ίσα λίγο διαφορετική.
Επειδή είμαι κάτοχος του ναυτίλου του δεύτερου του μεγαλοπρεπή, βραχυκύκλωμα ή μη επαφή δεν θα σου κάνει. Εγώ κι όλας, του αρνητικού το σύρμα το χωρίς, το συνεχίζω πηνίο πάνω στο μεταλικό κανάλι και πιάνει, δε γίνεται να μην πιάσει. Βέβαια το δύσκολο στο δέσιμο των συρμάτων ισχύει.
Από vaporfreak ήρθε γυμνός ολόγυμνος χωρίς φυτίλια σύρμα, orings ή μία ευχαρηστήρια κάρτα, τίποτα. Το κεραμικό σπάει, πιο εύκολα του oddy εννοώ, γιατί είναι και πιο λεπτό από του oddy, και το λέω γιατί το έσπασα και αυτός δεν είχε ανταλλακτικό μέσα. Ποιοοοοος παραγγέλνει τώρα Σαλαμίνα;
Λόγω πιο λεπτού κεραμικού ο χώρος μέσα στο κεραμικό είναι πιο πολύς για να φιλοξενήσει την αντίσταση. Το κανάλι επίσης του κεραμικού είναι πιο φαρδύ πράγμα που βολεύει. Έχω την έντονη αίσθηση όομως ότι το κανάλι πάνω στο μέταλο δεν είναι το ίδιο πλάτος. Πλέον το στήσιμο μου σε αυτόν είναι δυάρι φυτίλι, τριπλό στην αντίσταση, διπλό στο κεραμικό και μονό στο μεταλικό κανάλι, ή αλλιώς το σύστημα 3 1 2
Με τριπλό δυάρι φυτίλι αντίστασης και ρυθμιζόμενη ροή καίει ποσότητα υγρού, που κάνει το θέμα της αυτονομίας θέμα
(το memo το έχετε;; )
Οπότε για κάποιον παράλογο όσο εγώ που έχει και τους δύο, του βάζεις την καμπανίτσα του oddy. Βέβαια έτσι θα βάλεις και των δύο τα orings, θα σφίξει το ένα στο άλλο ανάμεσα από καμπάνα και το καπάκι του καπακιού. Προφανώς του ναυτίλου αντίστοιχα δεν μπαίνει στον oddy. Το πιο μικρό μπαίνει σε μεγαλύτερες τρύπες με περισσότερο λάστιχο, το αντίθετο, όχι
Δε θα βάλω σε αυτούς βαθμολογίες γεύση ντουμάνι είναι το ίδιο πράγμα ειλικρινά. Αλλά
Ευκολία στησίματος ο ναυτίλος είναι μπροστά
Ποιότητα κατασκευής είναι πάλι μπροστά, και κατά τη γνώμη μου και εμφανiσιακά λόγω του seemless που είμα πιο πάνω. Αξίζει η διαφορά τιμής την διαφορά ποιότητας; Οριακά στα 60 που είναι ο ναυτίλος προσβάσιμος από Ελλάδα από Ελληνικό μαγαζί χωρίς εκπτωτικά κουπόνια και στα 40 μία από τα ίδια, ναι, την αξίζει. Τώρα αν η αναλογία αλλάξει θα γράψω ένα κείμενο τρεις φορές μέγεθος όσο αυτό και θα πω τότε ξανά τη γνώμη μου.
Αναμένω καρτερικά τους επίδοξους reviewers να κάνουν τα δικά τους συγκριτικά!!