Παρέλαβα κι εγώ την Παρασκευή το απόγευμα και είχα πει πως θα έκανα ένα μικρό review με λίγες φωτό, μέσα στο ΣΚ ή και την Δευτέρα. Βρήκα κάποιο χρόνο αλλά τον αφιέρωσα στο νήμα του eternity, ψάχνωντας πληροφορίες για σεταρίσματα κλπ και εκεί, διαπίστωσα πως δεν υπάρχει καμιά ανάγκη για κανένα review...
Θα παραθέσω λοιπόν μερικές εντυπώσεις και ό,τι άλλο θέλετε να μαθετε για τον Omikron...
θα το βρείτε στο νήμα του eternity !
Όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει, ο Οmikron είναι ένας SS eternity ή venus αν θέλετε. Λυπάμαι αν στεναχωρήσω την steamsmoker.gr που μου τον πρόσφερε μέσω του διαγωνισμού και, που έχει άλλη άποψη, αλλά έτσι είναι. Οι διαφορές είναι το υλικό κατασκευής (σημαντικό βέβαια) και το ότι η βάση του καρφιού είναι κουμπωμένη μέσα στο σώμα του ατμο και έχει 4 τετράγωνες τρύπες στις άκρες της, μία απέναντι από την κάθε "πλευρά-όψη" του καρφιού. Στον eternity είχε 6 στρογγυλές τρύπες γύρω από το καρφί και, ήταν "κολλημένη", δεν έβγαινε από το σώμα του άτμο, αν κατάλαβα καλά απ' ό,τι διάβασα, (κάποιο παιδί που ήθελε να την αφαιρέσει, το είχε κάνει με κόφτη).
Όπως και να 'χει όμως, δεν είμαι καθόλου λυπημένος που τον απέκτησα γιατί είναι μια μικρή αποκάλυψη. Τον ατμίζω εδώ και αρκετή ώρα (και καθόσο γράφω αυτά) και, δίνει απίστευτα καθαρή γεύση, έχει ωραίο χτύπημα (18άρι υγρό 50%-50%), αρκετό ντουμάνι και κρύο ατμό. Όλα αυτά με την 2,4 αντίσταση (την 1,8 την κατέστρεψα προσπαθώντας να την βγάλω από τον ατμοποιητη για να τον πλύνω
), σε απλή ego μπαταρία και σε λειτουργία dripping.
Μερικές ακόμη εντυπώσεις :
- Ο δικός μου ήρθε με 5 φυτιλοαντιστάσεις και όχι τρεις όπως αναφέρεται στο site της nobacco. Μία ήδη "κουμπωμένη" στην βάση του άτμο (1,8), δύο έτοιμες με "κλιπάκια" που κουμπώνουν στους πόλους (2,4 & 2,8), κι άλλες δύο έτοιμες πάνω σε φυτίλι, χωρίς κλιπάκια, που είναι μάλλον 2,8 και μπορούμε να τις φέρουμε εκεί που θέλουμε, αφαιρώντας σπείρες (και σε αυτές με τα κλιπ βέβαια, ευκολα αφαιρούμε σπείρες αν θέλουμε).
- Θα τον χρησιμοποιώ αποκλειστικά για dripping και το καρφί το ξεχαρβάλωσα ήδη. Στην θέση του θα μπεί ένα μικρό κομμάτι mesh για να κλείσει την τρύπα ώστε να μην πέφτει υγρό μέσα στο σωλήνα αέρα και κάνει διαρροές. Και πάλι όμως, ο διαθέσιμος χώρος της καμπάνας dripping μέχρι τις τρυπούλες τροφοδοσίας είναι στενός και, οι σταγόνες του υγρού δυσκολεύονται να περάσουν στα φυτίλια, αλλά συσσωρεύονται μέσα στη σωλήνα που έχει εσωτερικά αυτή η καμπάνα. Νομίζω πως η καλύτερη καμπάνα για dripping είναι αυτή που προορίζεται για την χρήση του τανκ
. Μέχρι να βρώ μια πατέντα για να βάλω 510 drip tip στην καμπάνα του τανκ ή να δω αν αφαιρείται ο εσωτερικός σωλήνας της καμπάνας του dripping - και για χρήση μέσα στο σπίτι ή γραφείο - τον γεμιζω με την καμπάνα του τανκ και ατμίζω με αυτήν που είναι για dripping
.
- Τα φυτίλια στην αντίσταση που έχω τώρα πάνω είναι πολύ καλά. Δεν τα έβρασα-έκαψα επίτηδες. Έριξα 5 μόνο σταγόνες στην αρχή και η γεύση αν και αλλοιωμένη ήταν ανεκτή και σε κάθε τζούρα βελτιωνόταν. Στο επόμενο γέμισμα, μετά από 3-4 τζούρες ήταν ok. Αν συνεχίσουν να παρέχουν αυτήν την ποιότητα θα είναι σούπερ
Γενικά σαν eternity δεν μου γέμιζε το μάτι (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) και αν δεν ήταν η κλήρωση, ούτε και σαν Omikron θα του έδινα σημασία και θα ήταν λάθος. Ο ατμοποιητής αξίζει ! Δεν ξέρω αν το SS παίζει κάποιο σημαντικό ρόλο στην απόδοση (και δεν έχω και eternity) για να πω ποιον θα προτιμούσα, αλλά και τούτος εδώ είναι αρκετά καλος για ολοήμερη χρήση.
Η τιμή ίσως είναι λίγο τσιμπημένη αλλά κι αυτό ίσως είναι υποκειμενικό.