Εδώ και κάποιες μέρες έχω παραλάβει και εγώ και δοκιμάζω την συσκευή Fog του Funstore.gr
Έτσι θα προσπαθήσω και εγώ να μεταφέρω τις εντυπώσεις μου.
Το Fog της Funstore.gr είναι ένα εξάρτημα σχεδιασμένο για να συνεργάζεται με τις μπαταρίες τύπου Ego (650,900,1100 mah) και να μας δίνει αυτόματη τροφοδοσία με υγρό χωρίς την χρήση φίλτρου ή dripping. Έτσι δεν έχουμε καμένο από τα φίλτρα και ούτε πρέπει να είμαστε συνεχώς με ένα μπουκαλάκι ανά χείρας.
Η συσκευή έρχεται συσκευασμένη μέσα σε ένα λευκό κουτάκι που πάνω του έχει τα λογότυπα της Funstore και του Fog.
Στο εσωτερικό βρήκα την συσκευή , καθώς και αναλυτικές οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και Αγγλικά.
Η όλη κατασκευή είναι καλυμμένη με νίκελ, αστραφτερή με θα έλεγα τέλειο φινίρισμα. Τα πάντα βιδώνουν εύκολα και με ακρίβεια χιλιοστού. Όλα τα μεταλλικά μέρη που την απαρτίζουν είναι στιβαρά κάτι που σημαίνει πως και τρένο να το πατήσει δεν πρόκειται να πάθει τίποτα.
Το μέγεθος του είναι λίγο μεγαλύτερο από μια μπαταρία 900mah κάτι που νομίζω πως είναι αναπόφευκτο προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο το οποίο είναι να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό στο εσωτερικό του.
Το πάχος του είναι ακριβώς όσο μια κανονική μπαταρία ( προσοχή δεν δουλεύει και δεν βιδώνει στις μπαταρίες 1300 mah).
Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται και έχοντας δει το πολύ κατατοπιστικό βίντεο του Craven σε ένα λεπτό κάπνιζα κανονικά.
Ο ατμοποιητής που τοποθέτησα ήταν τύπου Dse 901 LR και ήδη χρησιμοποιημένος από εμένα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό κατά την γνώμη μου είναι το πιο σοβαρό μείον της συσκευής , και θα ήθελα πολύ στο μέλλον να δω και μια έκδοση για ατμοποιητές 510.
Κατά την χρήση του παρατήρησα τα παρακάτω :
Ο παραγόμενος ατμός είναι πολύ πλούσιος.
Σχεδόν όλες οι τζούρες είναι περίπου ίδιες , και έχουν την ίδια ένταση.
Δεν υπάρχει καμία γεύση καμένου σε καμία περίπτωση ( εφόσον η δεξαμενή έχει υγρό) μιας και δεν έχει κάτι για να κάψει.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαρροή εφόσον όλα είναι σωστά ρυθμισμένα.
Δεν χρειάζεται ουσιαστικά καμία συντήρηση.
Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι ατμοποιητές 901 (καθόλου όμως). Με το συγκεκριμένο μηχανάκι εύκολα και ευχάριστα μπορώ και καπνίζω τους 901.
Αν θέλω πιο πλούσια τζούρα ακολουθώ την διαδικασία που περιγράφηκε κλείνοντας τις τρύπες και έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα σε κλάσματα του δευτερολέπτου.
Αν έχει παραπάνω υγρό (αυτό συμβαίνει κυρίως αν δεν το χρησιμοποιήσεις για ώρα) , φυσάω μέσα σε ανοιχτό μπουκαλάκι και το καθαρίζω αμέσως.
Στο γέμισμα αν το κάνεις με το σωστό τρόπο δεν χάνεις ούτε μισή σταγόνα και η όλη διαδικασία δεν κρατάει πάνω από μισό λεπτό.
Το Fog είναι κάτι εντελώς νέο στην αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Θέλει τον (όχι δύσκολο )τρόπο του. Για μένα έχοντας δει προσεκτικά το βίντεο του Craven και διαβάζοντας τις οδηγίες , δεν με δυσκόλεψε καθόλου ούτε μου παρουσιάζεται κάποια δυσλειτουργία.
Γενική βαθμολογία κατά την γνώμη μου
Εμφάνιση 10/10
Διαστάσεις 8/10
Σύλληψη- υλοποίηση ιδέας 10’’’’’/10
Ποιότητα κατασκευής 10/10
Ευκολία χρήσης 8.50/10
Παραγωγή ατμού 9.50 /10
Γεύση 10/10
Throat Hit 9/10