Την Τρίτη έλαβα και εγώ ένα SVD ως Δώρο Χριστουγέννων, ρε πως με καταλαβαίνουν μερικοί...
Από όταν πρωτοξεκίνησα το ητ, είχα κάτι βλέψεις προς μεγάλα και βαριά μοντ, στην ουσία αυτό είναι το τρίτο μεγάλο, τέταρτο συνολικά ηλεκτρονικό μοντ που περνάει στην κατοχή μου, μετά τα Lava, VV No.1, Vamo V2 SS. Οι εντυπώσεις μου μετά από 3 μέρες χρήσης μέχρι αηδίας, είναι οι παρακάτω:
1) Εμφάνιση. Κατ' αρχάς, είναι τηλεσκοπικό. Οι χρόνιοι χρήστες μηχανικών, μπορούν να το εκτιμήσουν αυτό χωρίς πολλά πολλά, όπως και οι χρήστες κάποιων άλλων ηλεκτρονικών τηλεσκοπικών. Το μηχάνημα έχει κτηνώδες και στιβαρό παρουσιαστικό. Είναι εντελώς "μηχανή". Πολύ εντυπωσιακός και ο φωτισμός του fire ο οποίος το κάνει να μοιάζει με μάτι τέρατος από ταινία μυθολογίας. Και στα τρία χρώματα. Το χαρακτικό με τις οδηγίες για τους συνδυασμούς των πλήκτρων, σε κάνει να νομίζεις ότι διαβάζεις κονσόλα διαστημοπλοίου, από άλλες ταινίες αυτή τη φορά. Όταν το κοιτάς από την πλευρά του fire, έχεις την εντύπωση ότι κοιτάς περισκόπιο, ενώ το δέσιμο της οθόνης με τα πιράκια, του δινει mean machine look. Και όλα αυτά τα δένει σε ένα υπέροχο σύνολο η έντονα μπλε old school οθόνη, η οποία με έκανε να πάρω πίσω όσα ειρωνικά έχω πει για την οθόνη του προβάρι ("€200 μοντ και δεν μπορούσαν να βάλουν μια oled?" και συναφή!). Η διάμετρος του δαχτυλιδιού της κορυφής είναι απόλυτα ακριβής, σε σημείο που με τον κλώνο Kayfun που του έχω φορέσει, να δυσκολεύεσαι να καταλάβεις που τελειώνει το μοντ και αρχίζει ο ατμοποιητής, ή αν είναι υβριδικού στυλ. Άλλο ένα πλεονέκτημα της τηλεσκοπικότητας, είναι ότι άβυζες μπαταρίες που στο βάμο δεν κάνουν πάντα επαφή, εδώ κάνουν! Τέλος, το κάτω καπάκι, απλά Terminator! Στην τελική, έχει άγριο λουκ, δεν είναι διακριτικό ούτε ελαφρύ. Με άλλα λόγια, έρωτας!
2) Πρακτικότητα. Εδώ πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας το πώς βλέπει ο καθένας μας την πρακτικότητα. Από θέμα αυτονομίας, διαχείρισης ενέργειας και δυνατότητας να λάβει 3 μεγέθη μπαταρίας, τότε είναι απόλυτα πρακτικό. Απο θέμα βάρους, μεγέθους και λουκ, δεν! Για τους άλλους τουλάχιστον γιατί εμένα μια χαρά μου κάθεται.
3) Πως ατμίζει. Δεν έχω ιδέα αν είναι παλμικό η συνεχούς τάσης. Μπορώ να πω πάντως ότι δεν κάνει τα spikes που κάνει μερικές φορές το βάμο όταν έχει φρέσκια μπαταρία και πάει το καψούλι σύννεφο. Επίσης, πρέπει να πω ότι κρατάει αρκετά σταθερή τάση στα επίπεδα φόρτισης 3.4-3.5 με το cutoff στα 3.2, και γενικά η απόδοσή του είναι εξαιρετική. Και από διαχείριση ενέργειας, άψογο. Δεν έκατσα ούτε να κάνω μετρήσεις, ούτε έχω τον εξοπλισμό του Busardo, ούτε reviewer είμαι. Αλλά με εντυπωσίασε! Όπως με εντυπωσίασε ότι παρά το ασύμβατο για τα δεδομένα λουκ, φεύγει σαν κουφετάκι στη λιανική!!!