vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

469 επισκέπτες, 5 χρήστες
manoslykos, camber, Doubt, paulxan, Tem

Α1 ατμοποιητής, λειτουργία, εντυπώσεις , tips

Αποσυνδεδεμένος craven.gr

• *
  • 1238
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν δεν είμαι εδώ... μάλλον κάτι μαστορεύω..
Απ: Α1 ατμοποιητής, λειτουργία, εντυπώσεις , tips
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 21, 2010, 18:11 »
Δέν έχεις πολύμετρο;

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 01:54 »
Δοκίμασα αυτό ....

Δεν δούλεψε καλά με 6 σπείρες στο σύρμα
Η τροφοδοσία ήταν χάλια  :thumpdown:

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 18:08 »
Δοκίμασα επίσης και το φίλτρο VR4 που βιδώνει στον Α1, δεν νομίζω ότι αυτό το φίλτρο μπορεί να τροφοδοτήσει σωστά τον ατμοποιητή. Το νήμα βγαίνει έξω απο το φίλτρο  ή ακουμπάει ελάχιστα επάνω του. Αν κανείς "δέσει" το νήμα έτσι ώστε να στέκεται πιό όρθιο ίσως τότε δουλέψει.

• *
  • 1238
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 20:51 »
Πράγματι εδώ και δύο μέρες που ατμίζω με στριφτό ιδιοκατασκευή.... άλλο πράγμα.  Εφτιαξα αντίσταση 2,6 Ωμ, και έχω χτύπημα lr 510..

Δυναμη λέμε παίδες....
Λοιπόν φίλε Abet, απο ότι κατάλαβα δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.
Μετράς πρώτα απο όλα το μήκος της αντίστασης στα Ωμ που θέλεις.  Κάνεις δύο βόλτες το φυτιλάκι, (εγώ το έκανα στο μικρό δάχτυλο του χεριού μου), και το φτιάχνεις περίπου όπως στην φωτό που έχεις βάλει.

Τυλίγεις περίπου στα 2/3 απο το φυτίλι και όχι στην μέση.  Το μεγάλο κομάτι απο το φυτίλι θα πηγαίνει στο φίλτρο..
Τά παραπάνω τονίζω ότι είναι προσωπική εκτίμηση, αλλά δεν φεύγει απο ότι αναφέρω.. ;)

Σε λίγο θα ανεβάσω φωτό να δείς... 
Τώρα δοκιμάζω τον μικρότερο atomizer που αλλάζει φυτίλι.. ::)  Τούμπανο..... και σε διαστάσεις 510.. :yes:

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 20:59 »
Παράθεση
Πράγματι εδώ και δύο μέρες που ατμίζω με στριφτό ιδιοκατασκευή.... άλλο πράγμα.  Εφτιαξα αντίσταση 2,6 Ωμ, και έχω χτύπημα lr 510..

Επειδή δεν έχω εργαλείο μέτρησης ΩΜ, Τα 2,6 που λες πόσα  cm είναι στο 0,15 σύρμα ?
Το σύρμα που σφίγγεται στις βίδες και αυτό που δεν κάνει σπείρες μετράει ως αντίσταση ? Θελω να πω, 2,6 είναι το συνολικό μήκος του σύρματος ? Η μόνο οι σπείρες.
εσύ πόσες σπείρες έκανες ?

• *
  • 1238
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 27, 2010, 21:47 »
Κοίτα....... με 0.15 το βλέπω λίγο πίκρα.  Θα γίνει πολύ κοντό, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να στρίψεις.  Μη σου πώ τρείς σπείρες οριακά, χωρίς να γνωρίζω το μήκος.  Αν είχα 0.15 θα μπορούσα να σου πώ..

Και στο λέω,  γιατί ο φίλος kostas μου έδωσε 0.13-0.16-0.20.  Δυστυχώς η κάθε διατομή έχει τα δικά της.   Το καλύτερο που κατέληξα είναι το 0.20, γιατί είναι υποφερτό να το στρίψεις σε σχέση με το μήκος του.

Εγώ με 0.20, θέλω 3.5cm μήκος.  Το στρίβω όλο, και αφήνω τόσο όσο χρειάζεται να πιάσει στα βιδάκια..
Και παραθέτω και φωτό που σου είπα πιο πάνω..  Καλά... δεν παίζει το χτύπημα με τίποτα.. :)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 28, 2010, 17:58 από craven.gr »

• *
  • 1238
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 19:56 »
Τελείως πληροφοριακά, μόλις μέτρησα ένα σύρμα απο ενα 510lr και το πάχος του είναι 0.2 mm.

Αποσυνδεδεμένος Kostas

• 1830
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 28, 2010, 21:17 »
Επειδή δεν έχω εργαλείο μέτρησης ΩΜ...
To πολύμετρο είναι ίσως το πιο βασικό όργανο για έναν modder, ειδικά δε εάν θέλεις να "παίξεις" με τα στριφτά.
Είναι πολύ φθηνά και "ηλίθια" απλά, τουλάχιστον για αυτά που χρειαζόμαστε εμείς.
Π.χ δες εδώ:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.29865 στα 7.15$

και εδώ
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.594 στα 10.49$

Εάν η τσέπη σου αντέχει υπάρχουν φυσικά και ακριβότερα...

Μην το σκέφτεσαι...
Και εάν χρειαστείς βοήθεια για τη χρήση του (που δεν το πιστεύω), εδώ είμαστε.  :)

« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 02:49 »
Γεια σας παιδιά και απο μένα , με την αφορμη του Α1 είθελα και εγώ να πώ τις εντυπώσεις μου .

Το χρισιμοποιώ εδώ και 7 μήνες περίπου και μπορώ να πώ ότι είμαι 100% ευχαριστημένος για μένα έχει λυθεί το πρόβλημα που είχαμε με τους ατμοπιοιτές κλπ που έπρεπε κάθε φορά να αγοράζουμε καινούργιους κοκ.
Δέν μου αρέσει η γεύση στο τσάκ κάνω άλλη πλέξη και όλα μιά χαρά.
το μόνο μείον του είναι το μέγεθος του αλλά εγώ δεν μασάω .
Λοιπόν χρισιμοποιώ το kathaldraht  0.16mm έτσι λέγετε και το προμηθεύτικα απο ένα πολωνέζικο σαιτ πολύ φθηνό σε σχέση με αυτό που πουλά ο τούρκος (κατασκευαστείς αυτου του Α1). Το νήμα επίσης από ένα αλλο σαιτ γερμανικο  μιλαμε για 120 μετρα 9 ευρώ .
θα βρώ και τα σαιτ να τα ανεβάσω να δείτε .

Τώρα όσο αφορά την πλέξη εδώ είναι που ο καθένας πρέπει να πειραματιστεί και να βρεί το κατάλληλο για αυτών.

Εγώ χρισιμοπιοώ νήμα 2 χ 2 εκατοστά μακρύ περίπου να χωρά δηλαδή μέσα όταν 8α το βάλουμε δεν το κάνω φιογκάκι και το σήρμα το τυλίγω με την βοήθεια ενώς συνδετήρα από τους μεγάλους (ενα κομματι ισιο δηλαδή το πάχος μας ενδιαφέρει) και τυλίγω 6 η 7 φορές η πλέξη μου είναι πολύ κοντά η μία στην άλλη και να ακουμπούν δεν πειράζει αρκεί να μην καβαλίσει η μιά την άλλη ( στις αρχες χρισιμοποιούσα μεγενθητικό φακό αλλά τώρα το κάνω χωρίς) .
επίσεις αν δείτε πάνω στην επίπεδη επιφάνεια έχει μια σφραγιδούλα www.bullismoker.de κάπως έτσι τελοςπαντων η πλέξη μας να εφαρμοστή βιδωθή απο την μεριά του .de και ο λόγως ειναι γιατί η τρυπούλες εξαερισμού είναι από την αντι8ετη πλευρά και έτσι γίνετε καλύτερος εξαερισμός μεσα στον καυστήρα.
Τελευτάια διάβασα και το δοκίμασα ότι αν γίνουν 10 τυλίγματα έχεις καλύτερη γεύση αρώματος αλλά εγώ ένιωσα λιγότερο χτύπημα πώς το λέτε .
Αυτά για τις πλέξης.

Επίσης το φιλτράκι κάθε δυο φορές αλλαγείς του σίρματος αλλάζω και το φιλτράκι την βάτα που έχει μέσα για καλύτερη γεύση .

Διαπιστώσεις

όσο τον δυνατόν να αδειάζει το φίλτρο με υγρό για να μην καρβουνιάζει το σιρματάκι όσο υγρό ειναι τόσο γρηγορότερα καρβουνιάζει .
το τύλιγμα να είναι σφιχτό και οι σπείρες πολύ κοντα η μία απο την άλλη.

Αυτά τα λίγα παιδιά .

geocy

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 03:01 »
 geocy,
Καλωσήρθες και ευχαριστούμε για τα φώτα σου
Ναι , θα θέλαμε τα links
7 μήνες πείρα δεν είναι λίγοι , θα έχεις κι άλλα να μας πεις αν σε σκαλίσουμε ! Για λέγε λοιπόν ...

Παράθεση
2 χ 2 εκατοστά μακρύ
Τί εννοείς ? 2 εκατοστά μήκος αλλά διπλωμένο ? δηλ 4 εκατοστά σύνολο ?
Δεν το κάνεις φιογκάκι, δηλ βάζεις την πλέξη ας πούμε στο 1/3 του μήκους νήματος ?
Παράθεση
η πλέξη μας να εφαρμοστή βιδωθή απο την μεριά του .de
Πολύ καλή συμβουλή , δεν το είχα σκεφτεί !
Παράθεση
όσο τον δυνατόν να αδειάζει το φίλτρο με υγρό για να μην καρβουνιάζει το σιρματάκι
Με αυτό τι εννοείς ?
ευχαριστώ

« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 03:36 »
Παράθεση
Καλωσήρθες και ευχαριστούμε για τα φώτα σου
Ναι , θα θέλαμε τα links
7 μήνες πείρα δεν είναι λίγοι , θα έχεις κι άλλα να μας πεις αν σε σκαλίσουμε ! Για λέγε λοιπόν ...

Παράθεση

2 χ 2 εκατοστά μακρύ

Τί εννοείς ? 2 εκατοστά μήκος αλλά διπλωμένο ? δηλ 4 εκατοστά σύνολο ?
Δεν το κάνεις φιογκάκι, δηλ βάζεις την πλέξη ας πούμε στο 1/3 του μήκους νήματος ?
Παράθεση

η πλέξη μας να εφαρμοστή βιδωθή απο την μεριά του .de

Πολύ καλή συμβουλή , δεν το είχα σκεφτεί !
Παράθεση

όσο τον δυνατόν να αδειάζει το φίλτρο με υγρό για να μην καρβουνιάζει το σιρματάκι

Με αυτό τι εννοείς ?
ευχαριστώ

καλώς σας βρήκα Abet !!

Στο πρώτο κόβω δυο κομματακια των 2 εκατοστών μήκος  (και το τα βάζω = και τυλίγω και την πλέξη στην μέση

Οσο για το φίλτρο που λέεω το φίλτρο που βάζεις το υγρό αν το γεμίσεις να το καπνίσεις όλο και μετά να ξαναφουλάρεις , οχι ενδιαμεσα να στάζεις υγρό κλπ δηλαδή το υγρό που κυλάει μέσω του νήματος στην πλέξη να είναι κανονικό να μην κολύμπά , καρβουνιάζει πιο γρήγορα το σιρματακι αθτό ενοοω.

Τα λίνκ τώρα για το νήμα1.  http://www.bengs-modellbau.de/material/baumaterial/glasfaserdocht.php

2.  http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110450673063&ssPageName=ADME:B:EOIBSA:DE:1123

3. http://www.kerzenkiste.de/xt_commerce2/product_info.php/info/p10607_Glasfaserdocht-3-0-mm-1-00-m.html/XTCsid/dbhe3qo0nf8kehrvig3q9ept7sfa8l7t

4. http://cgi.ebay.de/Glasfaserdocht-3mm-Spiritusbrenner-/360188495605?cmd=ViewItem&pt=DE_Spielzeug_Basteln_Kreatives&hash=item53dce846f5

για το σίρμα
1. http://cgi.ebay.de/Kanthal-D-0-16-mm-10-m-Draht-Heizdraht-66-9-ohm-m-/280559037837?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item41529f2d8d

Για το νήμα λέγετε ότι είναι καλό να βράζετε και να στεγνώνετε πρίν την χρήση του σε ατμοποιιτη ( εγώ δεν το έχω πλένει καμμιά φορά)

Για το σίρμα μπορείς να συνενοηθείς και με ε μαιλ με τον τύπο για μεγαλύτερη παραγγελία αν 8ες είναι οκ ο τύπος πολωνός είναι.

Αυτα καλό βράδυ σε όλους σας !!!

• *
  • 1238
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 08:55 »
Ωραία πράγματα.  Ανοίγονται νέοι ορίζοντες με περισσότερες "τρύπες". :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος 5557

• **
  • 134
  • MAYHEM
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 17:00 »
Geocy χαίρομαι που σε γνωρίζω και μας μιλάς για την εμπειρία σου.

Με 7 μήνες εμπειρία σίγουρα είσαι ο πιο έμπειρος εδώ στο forum πάνω σε χρήση A1 atomizer.
Εγώ 2 μήνες χρησιμοποιώ τώρα A1 atomizer, χρησιμοποιώ αποκλειστικά πλέων αυτόν και ψάχνομε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Έχω να σου κάνω 3 ερωτήσεις:
- Είπες ότι τον  A1 τον χρησιμοποιείς 7 μήνες. Έχω την εντύπωση ότι κυκλοφορεί από τον Ιούνιο (ίσως και να κάνω λάθος). Μήπως υπάρχει και άλλη πηγή εκτός από το http://Bulli-smoker.de που να προμηθεύει Α1;
- Στα site που δίνεις έχει από ότι είδα για το fiberglass τα 1000mm είναι 100 μέτρα;
- Όμως δεν μας είπες πια διάμετρο fiberglass έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Πια διάμετρο χρησιμοποιείς εσύ 3mm, 4mm, 6mm ή 8mm

Από την πρώτη μέρα που μπήκες στο Forum μας έδωσες πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ελπίζω να συνεχίζεις να μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου  :respect: :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος Kostas

• 1830
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 17:43 »
geocy, καλώς ήρθες στο φόρουμ μας και ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.  :thumpup:

Το να έχουμε ένα ατμιστή με εμπειρία 7 μηνών στον Α1 αλλά και στο στρίψιμο ατμοποιητή είναι ότι καλύτερο.
Οι περισσότεροι μόλις ξεκινήσαμε με τα δικά μας "στριψίματα" και ακόμη το ψάχνουμε...

Απ' ότι κατάλαβα μπαίνεις και στο γερμανικό φόρουμ.
Ποιο είναι το nick σου εκεί?

Το δικό μου είναι το ίδιο όπως και εδώ...  :))

Αποσυνδεδεμένος Τριπολίτης

• 2016
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 17:46 »
Ποιος απο τους 2 Μερκελ θα μεταφραση τα γερμανικα λινκ? ;D

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359858 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114237 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450062 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110708 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374773 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328147 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6432 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29354 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99926 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F