Επειδη δεν θελω να μπω χοντρα στη συζητηση λεω να σχολιασω
χαβαλεδιαρικα το λεγομενο του αλεξ οτι καποιοι θα ντρεποντε να τον δειξουν επειδη
ειναι κοπια...
Οχι μονο δεν θα πρεπει να ντρεποντε αλλα να σκανε και στα γελια με τα ποσα
που διεθεσαν οι αλλοι για το γνησιο δεδομενου της απαραμιλης ομοιοτητας τους
Ουτε λογος για τις απαραδεκτες αγγελιες εξωφρενικων τιμων εδω κι αν ειναι για γελια
Μη κοροιδευομαστε σε μας σα τελικους χρηστες σιδερικο το ενα σιδερικο και τ αλλο ειναι
ο οdy παιζει καλα αποδεδειγμενα, καλα θα παιζει και δαυτος
Δε ξερω για σας αλλα για μενα με την 1η ευκαιρια εχει μπει στη τσεπη ασυζητητη
Συμφωνώ και στα τρία σημεία.
Το θέμα δεν ειναι το status symbol που αναφέρθηκε και μετά.
Ουτε το ποιος θα τσεπώσει τα μπικικίνια.
Ούτε το αν ειναι ακριβό ή όχι. (ειδικα για το συγκεκριμένο αν μπουμε σε θεματα παρεμπορίου θα κλαψουν μανουλες)
Μια παρεξήγηση που οποιος δεν ετυχε να δεί ισως γραφόμενα μου δέν καταλαβε.
Δεν υπερασπίζομαι τα συγκεκριμένα "ορίτζιναλ" μηχανάκια ουτε τον κατασκευαστή τους.
Δέν τους εχω καμμια συμπαθεια.
Απλά σταθηκα σε αυτό που είπε ο Πολυκράτης και πέρασε στο ντουκου, αλλα πέρασε στο ντουκου και στα δικά μου λεγόμενα και σταθηκαμε στα υπολοιπα.
Η Πνευματική ιδιοκτησία. Οχι νομικα με πατέντες. Ηθικά.
Φτιάχνω ενα πίνακα.
Κραταω τον ορίτζιναλ στο σπίτι και τυπώνω μεταξοτυπίες και τις πουλαω.
Ερχεται ο κινέζος.
Το τραβαει φωτογραφία και τυπώνει πόστερ.
Το παίρνεις και το βαζεις στον τοιχο.
Οκ την ίδια δουλειά κανει.
Σορυ! Εχεις το αντίγραφο. Οποιον δέν τον πειράζει, δέν θα πειστεί ποτέ και θα είναι και υπερήφανος που "καταφερε" να πληρώσει λιγότερα για να παρει κάτι ακριβότερο.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν υπαρχει διαφωνία.
Ο κόσμος είνει γεμάτος ανθρώπους που νομίζουν οτι είναι εξυπνότεροι επειδή αντέγραψαν κάτι και παρέκαμψαν ολη την ερευνα και την εξέλιξη κλέβοντας τη δουλειά καποιου αλλου.
Και πάντα θα έχουν κοινό.
Εϊναι σαν να πήγα τη μουσική μου σε μια δισκογραφική, να πήρε το ντέμο, και μετά ακούω την Παπαρίζου να λεει τα τραγούδια μου και να μην εχω ειδοποιηθεί καν.
Αυτό και μόνο αυτό είναι το θέμα.
ΔΕΝ ειναι νομικό! Εϊναι ηθικο.
Και ευθυνη ο καταναλωτής δέν φερει?
Καμμιά αν δεν χει ιδέα.
Ο Ασχετος που ξεκινησε το ατμισμα και το πήρε, καμμια ευθυνη δεν φερει.
Αυτός που ξέρει όμως, φερει.
Και η λύση δεν ειναι να μην αγοράσει, είναι το να εχει υπ όψιν του οτι, ΑΝ αυτό γενικευθεί, η επόμ,ενη αντιγραφή θα γίνει οσο κυκλοφορεί το μηχανάκι, στραγγαλίζοντας τον κατασκευαστή, και στο τέτος αποσύροντας τον απο την κυκλοφορία. Και μετά τι θα αντιγράψει ο Κινεζος?
Υπερβολικό? Φυσικά. Πιθανό? Μαλλον οχι.
Απλά σταθείτε στο Ηθικό θεμα της πνευματικής ιδιοκτησίας και αλτε τον εαυτό σας στη θεση του κατασκευαστή που θα μπορουσε να ειναι ο πιο συμπαθης και με πολυ μικρή παραγωγη και φτηνή.
Θα λεγαμε τα ίδια? μαλλον όχι.
Απο την αλλη.... καλοάτμιστος σε οποιον τον παρει.
Σορρυ αλλα εγω σαν ανθρωπος που ανακατευεται με θεματα που εχουν να κανουν με πνευματική ιδιοκτησία, εξακολουθώ να μη θελω να γυρίσω να το φτύσω.
καλές αγορές.
ΥΓ, και βασικά δέν χρειάζεται και τίποτα αλλο το νημα απο προεπισκοπήσεις εκτός απο το που θα διατίθεται αφού ολα είναι στο νήμα του Οδυσσέα.