vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

205 επισκέπτες, 7 χρήστες
Tem, antiklitos140, manoslykos, maraki1308, Ducati.Jimakos, ZoeM, KORG N364

Πόση νικοτίνη παίρνουμε ?

Αποσυνδεδεμένος m.a.x.

• 710
  • Φύλο: Άντρας
  • το ΠΑΟΚίζειν εστί φιλοσοφείν
Απ: Πόση νικοτίνη παίρνουμε ?
« Απάντηση #135 στις: Ιανουαρίου 04, 2011, 12:17 »
Διαβάζοντας το link που παρέθεσε ο m.a.x., κράτησα τα παρακάτω για να ρωτήσω άν είναι αυτός ο λόγος που έχω συνέχεια φλέγματα.. :hmmm:
Οχι την μαυρίλα που είχα όταν κάπνιζα.. :nope:

"Η νικοτίνη είναι ένα υγροσκοπικό, υδατοδιαλυτό ελαιώδες και σχετικά εύφλεκτο υγρό".

"Απομάκρυνση της νικοτίνης. Το αίμα απαλλάσσεται μέσω των νεφρών από τη νικοτίνη και τους μεταβολίτες της που έτσι αποβάλλονται με τα ούρα. Επίσης νικοτίνη εκκρίνεται και στο σάλιο και είναι χαρακτηριστική η πικρή γεύση που αισθάνονται στο στόμα τους (καμιά φορά "κατά κύματα") οι καπνιστές. Από το σάλιο περνάει στο στομάχι και μέσω του λεπτού εντέρου η νικοτίνη επανέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που ερμηνεύει ένα είδος διακυμάνσεων της συγκέντρωσής της στο αίμα κατά τη διακοπή του καπνίσματος".

προσωπικά έχω περισότερα φλέματα το πρωί όταν ατμίσω αρκετά αποβραδίς πριν την πέσω για ύπνο.
αυτά είναι κάτασπρα και μάλλον οφείλεται στις vg-pg και σε καμιά περίπτωση δεν είναι όπως όταν κάπνιζα(καφέ-ροζ-πράσινα κτλ).
έχω την εντύπωση όμως ότι η συγκέντρωση τους είναι πολύ μικρή και την εντοπίζω κάπου μέσα στις ρινικές κόγχες μου γιατί το πρωί που σηκώνομαι σαν να ''γλιστρούν'' προς τα κάτω ,τις πτύω(sic) και είμαι οκ.
(ελπίζω να μην αηδιάσατε,κλινική ανάλυση κάνουμε  :))

Αποσυνδεδεμένος mylonojr

• *
  • 54
  • Dum spiro BAFUM
« Απάντηση #136 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 13:19 »
Τελικά το παρακάτω ισχύει;

http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,150.msg2506.html#msg2506

γιατί αν ισχύουν οι άλλοι υπολογισμοί.....

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
  • Πολιτης διεφθαρμένης φορομπανανίας τρίτης διαλογής
« Απάντηση #137 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 14:06 »
Η απλούστερη σκέψη μου είναι η εξής:

Πόσα marlboro έκανες πριν?
 π.χ. 20 τα οποία ας πούμε ότι είχαν 1mg νικοτίνης το καθένα = 20mg
Από αυτά τα 20mg  έπαιρνες τελικά λιγότερα άγνωστο πόσα μπορεί πχ 10.

Πόσα ml κάνεις τώρα την ημέρα για να νιώσεις την ίδια ικανοποίηση?
Ας πουμε 5ml στα 16mg = 90mg από αυτά τα 90mg απορροφάς περίπου τόσα όσα και όταν κάπνιζες (αλλιώς δεν θα ένιωθες ικανοποιημένος απο το άτμισμα) άρα κάτω απο 20mg
Δηλαδή δεν απορροφάς όλη τη νικοτίνη που έχει το η.τ. αλλά μέρος της και μάλιστα πολύ δυσκολότερα απο τη νικοτίνη του τσιγάρου στο οποίο προσθέτουν και ουσίες (όπως πχ η αμμωνία) που επιταχύνουν και αυξάνουν την πρόσληψη νικοτίνης.

Αποσυνδεδεμένος mylonojr

• *
  • 54
  • Dum spiro BAFUM
« Απάντηση #138 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 17:57 »
Η απλούστερη σκέψη μου είναι η εξής:

Πόσα marlboro έκανες πριν?
 π.χ. 20 τα οποία ας πούμε ότι είχαν 1mg νικοτίνης το καθένα = 20mg
Από αυτά τα 20mg  έπαιρνες τελικά λιγότερα άγνωστο πόσα μπορεί πχ 10.

Πόσα ml κάνεις τώρα την ημέρα για να νιώσεις την ίδια ικανοποίηση?
Ας πουμε 5ml στα 16mg = 90mg από αυτά τα 90mg απορροφάς περίπου τόσα όσα και όταν κάπνιζες (αλλιώς δεν θα ένιωθες ικανοποιημένος απο το άτμισμα) άρα κάτω απο 20mg
Δηλαδή δεν απορροφάς όλη τη νικοτίνη που έχει το η.τ. αλλά μέρος της και μάλιστα πολύ δυσκολότερα απο τη νικοτίνη του τσιγάρου στο οποίο προσθέτουν και ουσίες (όπως πχ η αμμωνία) που επιταχύνουν και αυξάνουν την πρόσληψη νικοτίνης.

Κοίταξε να δεις, εγώ κάνω 2,5-3 ml την ημέρα, αν υποθέσουμε ότι η δεξαμενή του FOG παίρνει γύρω στα 3,5 ml. Μερικές φορές όμως ατμίζω παραπάνω απ' ότι χρειάζομαι επειδή ... είναι ωραίο. Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι ίσως τελικά να είναι λίγο (έως πολύ :-[ :-[) παραπάνω από τα 12-15 BF κόκκινα που έκανα σε μορφή κτ.

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
« Απάντηση #139 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 19:05 »
Αν νιώθεις κάποιο από τα κλασσικά συμπτώματα υπερβολικής νικοτίνης, τότε λογικά ναι.
Αν όχι δεν νομίζω αλλά πάλι δεν μπορώ να πω με σιγουριά.
Πάντως η νικοτίνη που υπάρχει μέσα στο κ.τ. ή στο υγρό είναι πολύ περισσότερη από αυτή που τελικά απορροφά ο οργανισμός και η νικοτίνη του κτ είναι πιο εύκολη στην απορρόφηση

Αποσυνδεδεμένος mylonojr

• *
  • 54
  • Dum spiro BAFUM
« Απάντηση #140 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 21:01 »
Αν νιώθεις κάποιο από τα κλασσικά συμπτώματα υπερβολικής νικοτίνης,.....

Δηλαδή, ποια είναι αυτά τα συμπτώματα;

Αποσυνδεδεμένος Abet

• 3073
  • Ατμιζω απο 9/9/09 τυχαίο ?
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 21:14 »
ΠονοκέφαΛος είναι το κλασικό σύμπτωμα
Αυπνία ή υπερένταση  συχνά

Αποσυνδεδεμένος danden

• *
  • 54
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 22:04 »
Παλικαρια κανω σκετη πιτζι εδω κ 8 μηνες 12 18 κ 24μγ.
Δεν ειχα ποτε βηχα πονοκεφαλο η αυπνιες.Καμια φορα αν το παρακανω αισθανομαι λιγο βαρυ το κεφαλι σαν ζαλαδα.Συμπερασμα κοψτε τη φυτικη γιατι αποτι διαβαζω χαλαει αρκετους.
Να αναφερω ομως οτι ολα τα υγρα μου εχουν κρυσταλλους μεντας μεσα.

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 22:13 »
Να προσθέσω επίσης στα πιθανά συμπτώματα (δεν σημαίνει ότι μπορεί να τα νιώθεις όλα ταυτόχρονα) ζάλη, ναυτία, εφίδρωση, πόνο στο στομάχι, δυσφορία είναι μερικά ακόμα συμπτώματα ήπιας υπερβολής στη νικοτίνη.

Αν αμφιβάλλεις τότε καλύτερα μείωσε την περιεκτικότητα ή/και  την ποσότητα.

Αποσυνδεδεμένος m.a.x.

• 710
« Απάντηση #144 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 22:14 »
συνήθως τα βράδια που κάθομαι στο Pc και ατμίζω πιο πολύ μηχανικά θα έλεγα επειδή το έχω μπροστά μου,
 όταν προσγειωθώ στο κρεβάτι μετά η μεγάλη δόση νικοτίνης μου φέρνει ζαλάδα περίπου όπως όταν έχεις πιει πιο πολύ αλκοόλ από το κανονικό και ενώ κλείνεις τα μάτια σου η ζαλούρα δεν σε αφήνει να κοιμηθείς.μόλις όμως η νικοτίνη φύγει από το αίμα σε 15-10 λεπτά τότε όλα καλά.

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
« Απάντηση #145 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 22:49 »
Φυσικά είναι δική σας ευθύνη, αλλά θα σας συνιστούσα να μην υπερβάλλετε, δεν υπάρχει λόγος, είναι περιττό και ίσως επιζήμιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 31, 2011, 22:55 από panos »

Αποσυνδεδεμένος m.a.x.

• 710
« Απάντηση #146 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 23:04 »
δυστυχώς ή ευτυχώς το ητ δεν φέρνει εκείνο το ''μπούκωμα'' και τον κορεσμό  που ερχόταν μετά από κάπνισμα ενός κανονικού τσιγάρου και υποσυνείδητα σου έλεγε ''εδώ σταματάς''.
με το ητ ατμίζεις χωρίς να έχεις αυτά τα σημάδια και είναι εύκολο να το έχεις πιπίλα στο στόμα με αποτέλεσμα τις παρενέργειες της πολλής νικοτίνης στο αίμα σου. 

Αποσυνδεδεμένος panos

• 2780
« Απάντηση #147 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 23:07 »
To η.τ. δεν δρά τοσο γρήγορα όσο το κτ.
Αν θες να ατμίζεις συνέχεια καλύτερα να ρίξεις πχ στο μισό την περιεκτικότητα στη νικοτίνη ή και ακόμη πιο λίγο.
Οπως πολυ σωστά είχε πεί και ο Αbet αν απέχεις απο το άτμισμα 1 -2 ώρες μετά η μισή περιεκτικότητα σου φαίνεται μια χαρά.
Ετσι κατάφερε και έριξε την περιεκτικότητα στα 4mg (και τώρα νομίζω και λιγότερο)

Αποσυνδεδεμένος m.a.x.

• 710
« Απάντηση #148 στις: Ιανουαρίου 31, 2011, 23:26 »
δεν το χω και όλη μέρα στο στόμα απλά καμιά φορά στο  pc ασυναίσθητα το παρακάνω λίγο.
δυστυχώς έχω ένα κακό συνήθειο με το ητ να μου αρέσει (και φυσικά όχι μόνο σε μένα) το πολύ throat kick κάτι που προσφέρει η υψηλή περιεκτικότητα σε νικοτίνη.δεν μιλάω για υπερβολική περιεκτικότητα αλλά το 18 άρι είναι οκ για μένα .κάτω από αυτό μου φαίνεται σκέτος αέρας.πιστέυω στο μέλλον να το μειώσω όσο μπορώ.δεν κρύβω ότι ψιλοζηλεύω αυτούς που καταφέρνουν να ατμίσουν σε Low και none.  :respect:

Αποσυνδεδεμένος Tsairon

• 3
« Απάντηση #149 στις: Φεβρουαρίου 01, 2011, 01:32 »
παιδια καλησπερα! ειμαι καινουριος στο forum και παρακολουθουσα ολα οσα λετε και απ'οτι καταλαβα γνωριζετε αρκετα για το ητ.
εγω σκεφτομαι να το αρχισω για 2 λογους. 1: Γιατι απο το κτ οι αντοχες μου εχουν μειωθει κατα το ημισυ(μη πω και παραπανω) και γενικα πιστευω πως με επιβαρυνει και ψυχολογικα. 2: Για οικονομικους λογους. Μπορειτε να με βοηθησετε σχετικα;Καταρχην τι να κανω;Να παρω ητ;Αν ναι ποιο;Να διευκρινησω εδω οτι καπνιζω καπνο old holborn λευκο και ενιοτε Pall mall μπλε η πορτοκαλι(σ.σ. 0.7 κ 0.4 mg νικοτινη). Επισης μου αρεσει η γευση του τσιγαρου και σε καμια περιπτωση δεν θα επαιρνα με αλλη γευση.Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 948 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114092 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2133 359673 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 10:22
από camber
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449916 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110584 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374622 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 327921 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1033 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6383 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15243 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29287 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99823 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F