vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα από τη νικοτίνη που ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

415 επισκέπτες, 7 χρήστες
vasim, calibri, thebull, Ηρακλης, maraki1308, ΛΕΩΝΙΔΑΣ, john67

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Google (site search)   

Αναζήτηση vaping

The Dripper

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• Γιάννης ο Vapeστής
  • 6435
  • Φύλο: Άντρας
  • Πανορατμίξ
Απ: The Dripper
« Απάντηση #1185 στις: Φεβ 14, 2016, 01:00 »
ευκολα παιζει σε stealth mode ο dripper με μικρη μπαταρια.

Αποσυνδεδεμένος bendersteed

• **
  • 168
« Απάντηση #1186 στις: Φεβ 15, 2016, 14:32 »
Και ιδού το αποτέλεσμα, stealth mode: ON!

Αποσυνδεδεμένος bendersteed

• **
  • 168
« Απάντηση #1187 στις: Φεβ 20, 2016, 03:52 »
Έχει στήσει κανένας με ribbon τον dripper;
Συγγεκριμένα σκέφτομαι αν αξίζουν αυτά http://www.vapeland.gr/kanthal-wires/Ready-flat-wire, μιας και δεν έχω τσαφ.
Θα δώσει το κάτι παραπάνω το ribbon;

Επίσης μπορούμε να ενώσουμε nr σύρμα με ribbon χωρίς τσαφ, με στρίψιμο;

Αποσυνδεδεμένος mpikou

• *
  • 93
« Απάντηση #1188 στις: Φεβ 24, 2016, 16:13 »
Έχοντας κατασκευάσει μια δικιά μου ηλεκτροπόντα και μετά από πολλές δοκιμές, τον στήνω μόνο με Ribbon.
Η κύρια διαφορά, σε σύγκριση με στρογγυλό σύρμα, είναι το πλουσιότερο ντουμάνι.
Οι αντιστάσεις της Vapeland οι οποίες προαναφέρθηκαν, είναι άριστες αλλά είναι πολύ μεγάλες σε μήκος. Είναι ιδανικές μόνο για το κλασσικό στήσιμο του Dripper με διπλό Silica.
Δε θα πρότεινα, σε καμία περίπτωση, τη χρήση nr-r-nr χωρίς κόλληση.

Προτεινόμενο στήσιμο προσωπικού μου γούστου με βαμβάκι (απαιτεί ηλεκτροπόντα):
Kanthal A1 Ribbon 0,4mm, 3cm σύρματος res = 1,2ohm.
Κολλάμε τα No res.
Σε διάμετρο 2mm, κάνω 4 σπείρες + μια επιπλέον σπείρα no res εκατέρωθεν της αντίστασης.
Παραθέτω ενδεικτική φωτογραφία στησίματος σε Sofia. (προφανώς το βαμβάκι θα έχει διαφορετική μορφή στον Dripper)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβ 24, 2016, 16:29 από mpikou »

Αποσυνδεδεμένος dikos

• 691
  • Δεν έχω χόμπι το Η.Τ.
« Απάντηση #1189 στις: Μαρ 28, 2016, 21:31 »
Για να μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό αυτή η ριμάδα σταγόνα στον πόλο του μόντ δοκιμάστε το εξής: Το βαμβάκι να κατεβαίνει μέχρι τον πάτο ίσα ίσα, και χωρίς την θηλιά που προτείνει ο Leo.
Γέμισμα έως 9 σταγόνες και απολαύστε.

• Γιάννης ο Vapeστής
  • 6435
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #1190 στις: Μαρ 28, 2016, 21:58 »
Εγώ πάλι μετά από πολύ παρέα με 3 Χ the dripper έχω καταλήξει ότι η σταγόνα στον πόλο οφείλεται καθαρά στην υγροποίηση μέσα στην σωλήνα του πόλου που περνάει ο αέρας και δεν νομίζω ότι είναι κάτι που μπορείς να το αποφύγεις τελείως.
Αν έχεις πάνω από ελάχιστη σταγονίτσα, υγρασία θα την έλεγα πιο σωστά, μάλλον θέλεις νέο μονωτικό, νέο πόλο ή και τα δύο.
Με τη θηλειά στο κάτω μέρος κρατάς το υγρό γιατί το απορροφάει το βαμβάκι και δεν περιμένεις από το μονωτικό να κάνει όλη τη δουλειά.
Πολύ σημασία έχει και η πρώτη τοποθέτηση του μονωτικού στον πόλο, να περάσει και να σφηνώσει ομοιόμορφα περιμετρικά.
Ομοίως και στη sofia που είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τον αέρα από τον πόλο και δεν στήνεται με θηλειά, έχεις πάλι μια υγροποίηση στον 510 οπότε το πιο πιθανό συμπέρασμα είναι ότι το "πρόβλημα" είναι εγγενές στην φιλοσοφία των συγκεκριμένων ατμοποιητών.
Επίσης οι 9 σταγόνες μου φαίνονται πολλές χωρίς θηλειά,

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρ 28, 2016, 22:08 από thenetpoet »

Αποσυνδεδεμένος dikos

• 691
  • Δεν έχω χόμπι το Η.Τ.
« Απάντηση #1191 στις: Μαρ 28, 2016, 22:08 »
Επειδή ξέρω ότι τον γουστάρεις ;) θα σε παρακαλούσα να δοκιμάσεις αυτό που γράφω παραπάνω σε επόμενο στήσιμο που θα του κάνεις και ενημέρωσε με για την σταγόνα. Πίστεψέ με είδα μεγάλη διαφορά. Κατέβασε το βαμβάκι ίσα ίσα μέχρι τον πάτο, όχι περισσότερο, τραβάει όλο το υγρό χωρίς την ανάγκη θηλιάς και η σταγόνα μειώνετε στο ελάχιστο.

Μιλάω πάντα για καινούριο μονωτικό.

• Γιάννης ο Vapeστής
  • 6435
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #1192 στις: Μαρ 28, 2016, 22:10 »
Το είχα δοκιμάσει πολύ παλιά, θα το ξαναδοκιμάσω αφού το προτείνεις γιατί όταν τον έστηνα χωρίς θηλειά ήμουν πολύ φρέσκος και άπειρος στο άτμισμα και παίζει να μην έστηνα και πολύ σωστά. Επίσης και τώρα αλλά και ποτέ δεν θεωρώ ότι τα ξέρω όλα :)
Απ ότι καταλαβαίνω, το πάς ευθεία κάτω ίσα ίσα μέχρι τον πάτο της βάσης?

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων

Πάω να στήσω τον δεύτερο που έχω, με μπρίζωσες με την καλή έννοια :)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρ 28, 2016, 22:48 από thenetpoet »

Αποσυνδεδεμένος dikos

• 691
  • Δεν έχω χόμπι το Η.Τ.
« Απάντηση #1193 στις: Μαρ 28, 2016, 22:19 »
Ναι, το πάς ευθεία κάτω ίσα ίσα μέχρι τον πάτο της βάσης.
Μην τον παρά γεμίσεις, βάζω 9 σταγόνες απο κλασικό πλαστικό μπουκαλάκι με μύτη.

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
Περιμένω νέα :)) :tongue_smilie:

• Γιάννης ο Vapeστής
  • 6435
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #1194 στις: Μαρ 28, 2016, 22:31 »
Θα σου πω σε 1-2 μέρες .

Αποσυνδεδεμένος mpikou

• *
  • 93
« Απάντηση #1195 στις: Μαρ 29, 2016, 00:11 »
Θα συμφωνήσω με thenetpoet.
Είναι απολύτως λογικό, κάποια στιγμή, να υγροποιηθούν υδρατμοί οι οποίοι συσσωρεύονται.

Η θεωρία του dikos θα είχε απόλυτη λογική αν υποθέταμε πως το βαμβάκι εξαναγκάζει μακροπρόθεσμα την εισαγωγή υγρού στις δύο τρύπες του κεραμικού.
Τρανή απόδειξη είναι η Σοφία η οποία είναι μονίμως και σκοπίμως πλημμυρισμένη κάτω από το κεραμικό.

Προτείνω τις εξής λύσεις:
1. Ατμίζουμε μέχρι και το τελευταίο απομεινάρι ατμού. Ρουφάμε ακόμα και όταν αφήσουμε το κουμπί ώστε να αφαιρέσουμε όλο τον ατμό.
2. Στάζουμε όσο χρειάζεται.

Κυριολεκτικά δεν είχα ποτέ μου σταγόνα, παρά μόνο ελάχιστη υγροποίηση ατμού. Ακόμα και μετά από μια ολόκληρη μέρα ατμίσματος, ποτέ δε συμπληρώθηκε ολόκληρη σταγόνα.

Αποσυνδεδεμένος dikos

• 691
  • Δεν έχω χόμπι το Η.Τ.
« Απάντηση #1196 στις: Μαρ 29, 2016, 11:07 »
Δέν είναι θεωρία, είναι πράξη. :)
Η θηλιά είχε σαν αποτέλεσμα να εισέρχεται υγρό από τις τρύπες του κεραμικού. Σε καμιά περίπτωση δεν λέω ότι θα  εξαλειφθεί το φαινόμενο των υδρατμών, απλός θα μειωθεί κατά πολύ.
Στην περίπτωση της Σοφίας δυστυχώς τα πράγματα παραμένουν ίδια, στον The Dripper όμως είδα διαφορά.
Νομίζω ότι θα πρέπει να το δοκιμάσετε στην πράξη και όχι θεωρητικά.

Αποσυνδεδεμένος chzamp

• 1001
  • Χρήστος.....χάρηκα...
« Απάντηση #1197 στις: Μαρ 29, 2016, 11:38 »
Μεγάλο πρόβλημα με τους υδρατμούς δεν είχα ποτέ, πέραν αυτής της μικρής σταγόνας και μετά από ώρα ατμίσματος. Να δώσω όμως μια άλλη διάσταση στον τρόπο που περιγράφει ο dikos. Σε εμένα, το έκανα πρώτη φορά όταν άρχισα να κόβω σύριζα και το βαμβάκι στην σοφία, το λιγότερο βαμβάκι έως την βάση του Dripper, έδωσε λίγο καλύτερη και πιο καθαρή γεύση. Σημειωτέον, το μονωτικό πρέπει να λειτουργεί άψογα και θέλει λιγότερη ποσότητα υγρού και ελαφρώς συχνότερη αναπλήρωση.

• Γιάννης ο Vapeστής
  • 6435
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #1198 στις: Μαρ 29, 2016, 14:20 »
Δεν απορρίπτω τίποτα από τα προτεινόμενα, ήδη τα δοκιμάζω και θα δείξει στην πορεία.
Χρήστο, και εγώ δεν περιμένω μεγάλη διαφορά στην υγρασία απλά και μόνο γιατί έχω ελάχιστη στον πόλο.
Δεν ξέρω αν έχει να κάνει και το γεγονός ότι κάνω μόνο πνευμονικές, ακόμα και με τον the dripper, οπότε "τραβάω" γερά και δεν αφήνω υγρό τριγύρω :) Επίσης συνεχίζω τη τζούρα για 1-2'' αφού αφήσω το κουμπί.
Σε κάθε γέμισμα, ριχνω 4 σταγόνες από την μία πλευρά και 4 από την άλλη.

Αποσυνδεδεμένος chzamp

• 1001
  • Χρήστος.....χάρηκα...
« Απάντηση #1199 στις: Μαρ 29, 2016, 14:37 »
Γενικά πιστεύω ότι η μεγάλη ποσότητα σε βαμβάκι μειώνει την γεύση, ειδικά στις τζούρες που παίρνεις όταν αρχίσει να στεγνώνει . Και στον απολο για παράδειγμα προτιμάω να το κόβω λίγο μετά τα ανοίγματα της φωλιάς να ακουμπά στο ντεκ και περιμετρικά να αφήνω το υγρό ελεύθερο. Τώρα αν αυτό στον dripper, όπως λέει και ο dikos βοηθά και στην ελαχιστοποιηση της υγρασίας, τότε συνδυάζεται το τερπνό μετά του ωφελίμου...

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1835 363888 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 09:42
από tony1976
Omerta Liquids Shake and Vape 38 20543 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 09:35
από tony1976
VOOPOO VINCI SPARK 100 KIT [Ηλεκτρονικά mods] 0 245 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 19:26
από zamploutos
Καινουριος στο ατμισμα. Γνωμη για μονης χρησης τυπου Blu, Vuse και αλλα. Γενικά για τις συσκευές ατμίσματος 1 358 Τελευταίο μήνυμα Απρ 03, 2025, 09:22
από gstamatos
ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΡΑΚΤΙΚΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΑ – Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΙΣΜΑΤΟΣ Θέματα υγείας 7 1248 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 30, 2025, 19:03
από Σταύρος 63
Αυτοπαρουσίαση μελών ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Κανονισμοί - ΑΥΤΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ μελών 3462 879211 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 27, 2025, 22:40
από kostas.
Ο ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΜΑΣ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ E-LIQUID ΜΑΣ) Ιδιοκατασκευές υγρών 2046 469023 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 21:52
από mario1985
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ Περιοχή νέων μελών 10860 1915798 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 22, 2025, 13:30
από Tem
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2947 523561 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 12:59
από Valantis04
Vape distillery bubblegum Ιδιοκατασκευές υγρών 3 1674 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 16, 2025, 06:33
από Aoratix
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1475 377752 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 14, 2025, 04:27
από Antiprosopos
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές. Ερωτήσεις EXPRESS Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 4712 704297 Τελευταίο μήνυμα Μαρ 13, 2025, 20:29
από EΡΕΒΟΣ