Κάτοχος και εγώ από σήμερα.
Σκέφτηκα ότι το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή λόγω ελεύθερου χρόνου για αυτοεκπαίδευση στην κατασκευή N-R-N. Ταυτόχρονα διάβασα πολλά και εδώ και σε ξένα φόρουμ και κατέληξα ότι ο ντριπερ μάλλον πρέπει να είναι το "σχολείο" μου.
Οι πρώτες εντυπώσεις:
+ εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Όλα ταιριάζουν όμορφα, σωστά και λειτουργούν στρωτά.
+ μίνιμαλ αισθητική και κατασκευή.
+ εξαιρετική παραγωγή ατμού και σε ντουμάνι αλλά και σε αποδιδόμενη γεύση και οσμή (τα έχετε ήδη γράψει βέβαια αυτά αναλυτικά).
+ πολύ εύκολος στην συντήρηση (δεν δοκίμασα ακόμη να φτιάξω αντίσταση αλλά αυτό είναι άλλο κομμάτι). Αποσυναρμολογείται εύκολα (δεν ήταν στο πρόγραμμα, θα γράψω παρακάτω).
+ δαχτυλίδι ρύθμισης τζούρας (στον σπιράλ). Εμένα μου άρεσε ο Προ ο οποίος έχει μόνιμες εγκοπές αλλά το δαχτυλίδι που έχω από τον Προτανκ κάνει δουλειά τελικά σε αυτό το θέμα.
+ ο ήχος του είναι οκ. Δηλαδή δεν έχει τον συριγμό του Προτανκ, είναι πιο χαμηλός και ένα κλικ πιο "μπάσος". Ο προτανκ σε ησυχία με εκνεύριζε λιγάκι σε αυτό το θέμα. Ο Ντιπερ είναι μια χαρά.
- μου αρέσει αρκετά ο ψυχρός ατμός γενικά. Ο ντριπερ παράγει σαφώς θερμό ατμό. Είναι λογικό βέβαια λόγω της φιλοσοφίας του. Με επιστόμιο πλεξιγκλας "ελαφράινει" όχι η θερμοκρασία αλλά η αίσθηση στα χείλη καθώς με μεταλλικό επιστόμιο γίνεται αισθητή η θερμοτήτα εύκολα. ΔΕΝ καίει βέβαια το επιστόμιο όπως στο epsillon αλλά και πάλι ο ατμός είναι ζεστός. Υποθέτω ότι το ντριπινγκ μάλλον ταιριάζει σε πιο κρύο καιρό.
Μερικές φωτό:
Με το επιστόμιο "Lips"
Mε επιστόμιο bullet από πλέξιγκλας
Στην Κουλιανού από πάνω
Χεράκι χεράκι με τον Προτανκ. Εμφανής η μεγάλη διαφορά μεγέθους.
Και εδώ στα εξ ων συνετέθη. Μου είπε ο Λεο ότι δεν χρειάζεται να βγει ο πόλος ποτέ παρά μόνο αν συμβεί από ατύχημα. Ήμουν όμως από τους "τυχερούς" όπου το κεραμικό είχε σφηνώσει για τα καλά. Λίγο έξω, λίγο μέσα, λίγο πλάι για να βγει μου φάνηκε ότι βγήκε ο πόλος από τη θέση του. Τον έβγαλα εύκολα για να είμαι σίγουρος ότι μπήκε σωστά και με την ευκαιρία έκανα και ένα καλό μπάνιο.
Θεωρώ ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό ατμοποιητή. Θέλω να δω και την αυτονομία του (σε συνάρτηση με τις δικές μου συνήθειες) και αν αυτή είναι περίπου στο μισάωρο+ τότε θα είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος.
Ερώτηση: έχει δοκιμάσει κάποιος φίλος που έχει "κοντό" επιστόμιο, το μακρύ επιστόμιο str-20 ή κάποιο άλλο πιο μακρύ να μου πει αν "ψυχραίνει" ο ατμός? Όχι να γίνεται παγάκι αλλά αν έχει διαφορά αισθητή στα χείλη και στο στόμα? Θα ήμουν υπόχρεος για κάποια απάντηση.
Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά τον Leo για την εξυπηρέτηση και τον χρόνο του.
Ο χρόνος που αφιερώνει για να εξηγήσει αναλυτικά την όποια απορία (ακόμη και την ανόητη) είναι πραγματικά κάτι πολύ σημαντικό για όποιον φτάσει μέχρι εκεί. Ο οποιοσδήποτε έχει να μάθει πολλά και για τις κατασκευές του και για το ΗΤ γενικότερα.