Πριν από αρκετά φεγγάρια είχα ανεβάσει το παρακάτω πόστ:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,14394.msg588617.html#msg588617Έψαχνα τον τρόπο να τυποποιήσω το σετάπ με μονό δυάρι φυτίλι. Όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό μιας και μπόρεσα να το δουλέψω μόνο σε χαμηλά βολτ εξαιτίας των χοτσποτς.
Πλέον μετά από κάποιες διορθώσεις και παίρνοντας γνώσεις από διάφορους παλιότερους χρήστες του ΙΑΤΤΥ με τελευταίο τον BABIS1098, μπορώ να πω οτι το σετάπ με μονό δυάρι φυτίλι βλέπε Pseiras που πρωτοέκανα, είναι τουλάχιστον για εμένα τυποποιημένο.
Αυτό το λέω γιατί μετα από δοκιμές τις τελευταίες μέρες, τις 4 φορές που δοκίμασα να τον στήσω έτσι, μου βγήκε χωρις παρατράγουδα.
Το κυριότερο λάθος, ήταν οτι δεν μπορούσα να βρω το σωστό κυλινδρικό μέσο πάνω στο οποίο θα έστριβα την αντίσταση.
Μιας και ασχολούμαι με μοντελισμό, πριν λίγο καιρό αγόρασα μια συλλογή με μικρά τρυπανάκια. Μετά από δοκιμές κατέληξα οτι το καλύτερο μέγεθος για να στρίψω την αντίσταση είναι το 1,4 χιλιοστά.
Τα βήματα είναι αυτά που περιγράφει ο BABIS1098 στο παρακάτω πόστ:
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,12961.msg716509.html#msg716509Ουσιαστικά δεν έκανα κάτι διαφορετικό. Δίνω μόνο το κατάλληλο μέγεθος από τρυπανάκι, το οποίο ήρθε καλούπι στο δικό μου δυάρι φυτίλι.
Αφού λοιπόν κάνουμε αυτά που λέει βήμα βήμα ο Μπάμπης, τότε (και αφού έχουμε κάψει ΚΑΛΑ το φυτίλι) παίρνουμε δυάρι φυτίλι και βρέχουμε την μια άκρη του με λίγη βάση. Ύστερα περνάμε το φυτίλι μέσα απο την αντίσταση στρίβοντας συνέχεια το φυτίλι, έτσι ώστε να ΜΗΝ ανοίγουν οι πλέξεις του, αλλά με τη φορά που το στρίβουμε να σφίγγουν.
Κατεβάζουμε τα φυτίλια στα αυλάκια του πάνω πλαστικού, έχοντας προσέξει το σύρμα ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ στο τοίχωμα του κάθε αυλακιού (αλλιώς μπουρμπουλήθρα!!!
).
Καμπάνα βιδωμένη 1/2 στροφή.
Γέμισμα μέχρι το κάτω μέρος της καμπάνας αρχικα, αλλά αν φουσκώσει το φυτίλι μετά από μερικές ώρες μπορούμε να γεμίσουμε και πιο πάνω.
Λίγα βολτ για αρχή (6-8 ώρες), αν και το καλύτερο θα είναι να αφήσουμε κάποιες ώρες τον ΙΑΤΤΥ στην ησυχία του.
Λόγω του ότι δεν μου αρέσει να παίρνω τη δόξα κανενός, ξαναλέω οτι όλα τα παραπάνω είναι γνώσεις άλλων. Μόνο τη διάσταση από το τρυπανάκι ουσιαστικά λέω.
Όμως... Το 1,4 χιλιοστά δεν είναι εύκολη διάσταση. Γίνεται και με 1,5 χιλιοστά τρυπανάκι που είναι πιο εύκολο να βρεθεί.
Σε 1,5 τρυπανάκι, τυλίγουμε τις σπείρες όπως τα microcoils. Αφού περάσουμε και το φυτίλι τότε ανοίγουμε τις σπείρες με χρήση βελόνας ή άλλου εργαλείου οπότε μειώνεται ουσιαστικά η διάμετρος της αντίστασης.
Προσωπικά, όπως και να έχω στήσει τον ΙΑΤΤΥ, τίποτε δεν μου έδωσε τη γεύση από το μονό δυάρι φυτίλι. Το κακό όμως είναι οτι το μονό δυάρι δίνει και άλλες συγκηνήσεις!!!!