Παρακάτω, το log της δοκιμής:
12/10/2012
Σήμερα γύρω στις 11:30, παρέλαβα το δεματάκι της πρώτης δοκιμής Atmos Lab. Ανοίγοντάς το, βρήκα μέσα ένα μπουκαλάκι αρώματος Atmos Lab MANGO, 1 ζευγάρι βάσεων Mist (0+20mg) και ένα ζευγάρι βάσεων Balanced (0+20mg). Μέχρι να φτάσω σπίτι, σκεφτόμουν πως θα κάνω δοκιμή αξιόπιστη και αντικειμενική. Αποφάσισα λοιπόν να «πιάσω το υπονοούμενο»: θα φτιάξω συνολικά 50 ml υγρό αναπλήρωσης στην αναλογία νικοτίνης που ατμίζω (12mg), 20ml mist, 20ml balanced και 10ml 70-30 vg-pg. Θα χρησιμοποιήσω 2 cartomiser με tank σε μπαταρίες ego(1 τανκ για κάθε βάση), και τα υπόλοιπα θα τα τεστάρω με Lavatube και CE4+. Ανοίγοντας το μπουκαλάκι με το άρωμα, βρέθηκα ξαφνικά σε τροπικό μέρος. Το μάγκο είναι από τα αγαπημένα μου φρούτα και η μυρωδιά δικαιώνει για μια ακόμη φορά την Atmos Labs και τις δημιουργίες της. Φαντάζομαι ότι αν ο Πάνος είχε κάποια ειδική απαίτηση για τη δοκιμή, θα το ήξερα, οπότε κατά γράμμα τις οδηγίες: 5% άρωμα, 95% βάση, χαλαρή ανάδευση και δοκιμή μετά από 24 ώρες.
13/10/2012
Πρώτη δοκιμή με CE4+ και βάση mist στα 4.8-5.1v. Δυστυχώς, οι προσδοκίες μου παραήταν μεγάλες όταν μύρισα το άρωμα. Για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η VG καταπίνει τη γεύση. Άφθονο το άρωμα μάγκο στο χώρο, αλλά έψαχνα να βρω τη γεύση και την οξύτητα που περίμενα από το άρωμα. Ανεβάζοντας τα βολτ, δεν άλλαξαν και πολλά, εκτός από μια αύξηση της γλυκάδας. Στην εισπνοή, νόμιζα ότι έχω ένα είδος πολτού τροπικών φρούτων στο στόμα, κάτι που παρέπεμπε σε υφή φρουτόκρεμας, όχι και η καλύτερή μου… Η γεύση στο στόμα μου έμοιαζε με Amita Motion, χυμό που δεν συμπαθώ και ιδιαίτερα, αλλά στην εκπνοή και όταν άφησα το lava στην άκρη, η γεύση του μάγκο έγινε πολύ αισθητή και παρέμεινε στον ουρανίσκο μου για πολλή ώρα μετά. Σε λίγο λόγω εξόδου, θα δοκιμάσω και τις δύο βάσεις σε cartomiser, από προηγούμενη εμπειρία κάτι μου λέει ότι η Balanced μίξη θα με αποζημιώσει. EDIT: Όντως έτσι ήταν. Το balanced σε cartomiser ήταν όντως φανταστικό. Δεν μπούχτιζε το στόμα και η γεύση ήταν καθαρή και ατόφια. Δεν το άφηνα από τα χέρια μου και συνόδευσε τη βότκα επάξια. Στην εισπνοή γέμιζε το στόμα με γλύκα και οξύτητα και στην εκπνοή η γεύση του μάγκο ήταν απόλυτα αισθητή και παρέμενε για ώρα. Αύριο η δοκιμές σε CE4+ με balanced και 70-30 vg – pg.
14/10/2012
Και οι δύο δοκιμές που έγιναν σήμερα, ή Balanced και η 70-30, είχαν επιτυχία. Ο CE4+ ανέδειξε τα αρώματα και είχε επιτυχία από 4.8-5.1v. Αύριο και η τελική δοκιμή με mist σε cartomiser, η οποία δεν βλέπω να μου αλλάζει γνώμη. Οποιαδήποτε μίξη με ποσοστό vg πάνω από 70% απλά εξαφανίζει τη γεύση. Δεν ξέρω κατά πόσο μια μεγαλύτερη συγκέντρωση αρώματος θα ομαλοποιούσε την κατάσταση, αλλά προηγούμενες εμπειρίες «καταστρατήγησης» προτεινόμενων ποσοστών δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Η μόνη απορία που μου έχει μείνει, είναι το κατά πόσο με τις μέρες θα αλλάξει η συμπεριφορά του αρώματος, αυτό θα το δούμε. Σε γενικές γραμμές, σε σύγκριση πάντα με το μάγκο της Flavor art το οποίο χρησιμοποιώ από τον Μάρτιο, το συγκεκριμένο είναι έτη φωτός μπροστά σε όλους τους τομείς, άρωμα, γεύση, επίγευση και διάρκεια αρώματος. Όπως τα περισσότερα φρουτώδη αρώματα, δεν είναι καλή συντροφιά με τον καφέ, ιδιαίτερα τον σκέτο. Σε μερικές μέρες θα κάνω και δοκιμές σε συνδυασμό με άλλα αρώματα, όπως π.χ. καραμέλα.
15/10/2012
Δοκιμάστηκε και ο τελευταίος συνδυασμός, mist σε cartomiser. Το αποτέλεσμα ήταν απλά ένα νόστιμο ντουμάνι, ούτε ζέστη ούτε κρύο.
Σαν τελικό συμπέρασμα, θα πρέπει να πω ότι είναι μια ωραία και γλυκιά τροπική νότα, ότι πρέπει για το χειμώνα που έρχεται. Μακριά από συγκεντρώσεις VG άνω του 65-70% και το άρωμα μπορεί να αποδώσει μια χαρά με 5% αραίωση. Σαν άρωμα, το θεωρώ επάξιο εκπρόσωπο της Atmos Lab, και είναι κάτι που θα το αναγνώριζα ακόμα και με κλειστά μάτια.