Το Baku τον έχω 2 χρόνια και κάτι.
Τον πήρα από Ελλάδα στα 43€ ενώ μετά από 3 μήνες τον ρίξαν στα 31,22€ (τότε).
Αν το δείτε κατασκευαστικά και πως ζεσταίνεται, θα καταλάβετε πως δεν είναι για "πολλά-πολλά".
Η χρήση που του κάνω (χωρίς να το έχω ψάξει καθόλου) είναι ένα πρόγραμμα 30λεπτών στα 30W,
5-10 λεπτά διάλειμμα και μετά ένα πρόγραμμα 30 λεπτών στα 50W. Μετά άδειασμα νερού, ξεκούραση
μέχρι να κρυώσει, και πάλι από την αρχή. Αν έχω χρόνο και όρεξη, αποφεύγω 2 κοντινά προγράμματα,
τον αφήνω να κρυώσει τελείως. Το πιο πολύ που τον έχω στρεσάρει είναι 10 προγράμματα 30λεπτών
στα 50W με μικρά διαλλείματα αναμεταξύ τους (και αλλαγή νερού κάθε 2 προγράμματα). Γενικά, δεν
τον χρησιμοποιώ πολύ συχνά οπότε με παραπάνω χρήση δε ξέρω αν/πόσο θα άντεχε.
Από αποτελέσματα, κάνει δουλειά, αλλά μην περιμένετε και θαύματα. Δηλ. υπήρχαν φρέσκοι κλώνοι
που τους αφαίρεσε τη μεταλλίλα με 1 εως 5 30λεπτα προγράμματα (το 1ο 30W, τα υπόλοιπα στα 50W).
Υπήρξαν κλώνοι με άπειρη μεταλλίλα-λαδίλα, που τους έστρωσε μετά από 6 εως 8 προγράμματα. Υπήρξαν
και αυθεντικοί με περίεργη γεύση (ας πούμε πιπεράτη), που τους έστρωσε μετά από 4 εως 8 προγράμματα.
Η πιο ακραία περίπτωση ήταν όταν χρειάστηκαν τα 10 προγράμματα, και πάλι, κατά 95% έγινε δουλειά.
(παλιά, δοκίμαζα πόσο στρώνανε μετά από 1-2 προγράμματα, τελικά κατέληξα πως δεν ήταν αρκετά και
επειδή η διαδικασία ήταν κάπως επίπονη/κουραστική, πήγαινα με τη μία σε τουλάχιστον 4 προγράμματα).
ΑΛΛΑ. Υπήρξαν extreme περιπτώσεις που γνωστοί μου μου δώσαν super βρώμικους -από χρήση- ατμοποιητές,
εκεί τα βρήκε σκούρα. Μπορεί -μετά από μπόλικα- προγράμματα η γεύση να έστρωσε, αλλά υπήρχαν εμφανή
σημεία με μπίχλα που δεν είχε υποχωρήσει. Για αυτά τα σημεία χρειάστηκε τρίψιμο με οδοντογλυφίδες ή σύρμα,
καθώς και κάποιες άλλες βρωμιές δεν κατάφερα να τις καθαρίσω τελείως (δεν έψαξα όμως πως/αν θα μπορούσα).
Υπόψην, στον ultrasonic cleaner χρησιμοποιώ συνήθως μόνο εμφιαλωμένο νερό, το πολύ να ρίξω και μια μικρή
σταγόνα υγρού πιάτων (η οποία επειδή αφήνει και γεύση -τουλάχιστον αυτές που έχω δοκιμάσει- θα ακολουθήσουν
και 2-3 προγράμματα για ξέβγαλμα). Στις πολύ δύσκολες περιπτώσεις αντί για υγρό πιάτων έβαλα λίγο οινόπνευμα.
Διευκρινίζω, όλα αυτά χωρίς να το έχω ψάξει. Δηλ. αν έπαιζε καλύτερα με απιωνισμένο νερό και "x" καθαριστικά,
δεν το γνωρίζω.
EDIT: Βασικά, π@π@ργιές. γράφω. Το είχα ψάξει το θέμα, και πολύ μάλιστα. Πριν την αγορά είχα διαβάσει ολόκληρο
το topic καθώς και topic σε forum του εξωτερικού. Το θέμα είναι πως δεν καταστάλαξα κάπου, αφού ο καθένας πρότεινε
και διαφορετική μέθοδο κάτι που θα απαιτούσε μπόλικα test για να βγει κάποιο συμπέρασμα. Και κάπως έτσι κατέληξα στο
"σκέτο νερό ή νερό με μια σταγόνα απορρυπαντικό πιάτων". Δουλεύει; Δουλεύει (κι ας θέλει κάποιες -παραπάνω- επαναλήψεις).