vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

425 επισκέπτες, 3 χρήστες
vlasismiriagos, Methodios, manoslykos

Ultrasonic Cleaners - Αξεσουαρ καθαρισμου μηχανικων "mods"

Αποσυνδεδεμένος paloukaros

• 5211
  • Φύλο: Άντρας
  • Urge to P|U|R|G|E| ...
Απ: Ultrasonic Cleaners - Αξεσουαρ καθαρισμου μηχανικων "mods"
« Απάντηση #330 στις: Μαρτίου 02, 2018, 10:26 »
Τα oring στους drippers καταπονούνται πολύ περισσότερο απο το άνοιξε κλείσε και δεν αντέχουν και πολλά πλυσίματα στους υπέρηχους [member=8493]majoragi[/member] .Λογικό αυτό που λες.Εμένα το απλό μπανάκι της coilmaster δεν έχει θερμοκρασία και άμα το αφήσεις μέσα για πάνω απο 10 λεπτά το oring και ζεσταθεί το νερό το έχασες.Αποφεύγω τελευταία να πλένω τις βάσεις μέσα γι αυτό το λόγο.
Στους τανκάτους τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα γιατί τα orings τους μάλλον λόγο μεγέθους δεν ξεχειλώνουν και ιδιαίτερα .

Αποσυνδεδεμένος majoragi

• 702
« Απάντηση #331 στις: Μαρτίου 02, 2018, 11:19 »
ουτε εμενα εχει θερμοκρασια το μηχανημα που εχω [member=17746]paloukaros[/member]
παρατηρησα οτι αμα κανω μερικα 3λεπτα η 5λεπτα μπανακια με διαλειμματα ειναι καλυτερα
επισης μεχρι τωρα αφηνα το πλαστικο το δυχτακι μεσα. ισως αμα το βγαλω να καθαριζει καλυτερα και γρηγοροτερα 

• 5211
  • Urge to P|U|R|G|E| ...
« Απάντηση #332 στις: Μαρτίου 02, 2018, 11:29 »
και εγώ το αφήνω το πλαστικό μέσα,με βολεύει για το ξέβγαλμα μετά :yes:

Αποσυνδεδεμένος majoragi

• 702
« Απάντηση #333 στις: Μαρτίου 02, 2018, 11:31 »
ναι αλλα καποιοι λενε οτι μειωνει 30% την αποδοση στο καθαρισμα

• 5211
  • Urge to P|U|R|G|E| ...
« Απάντηση #334 στις: Μαρτίου 02, 2018, 11:51 »
...φαντάζομαι για να το λένε το έχουν ψάξει :dontknow:
Δεν έχω κάποιο παράπονο με τα καθαρίσματα πάντως και με το πλαστικό μέσα οπότε για λόγους ευχρηστίας στο ξέβγαλμα το έχω αφήσει μέσα.

Αποσυνδεδεμένος thenetpoet

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #335 στις: Μαρτίου 02, 2018, 15:25 »
εγώ το πλαστικό το σούταρα πάντως από μέσα.

Αποσυνδεδεμένος majoragi

• 702
« Απάντηση #336 στις: Μαρτίου 02, 2018, 16:29 »
θα το δοκιμασω τωρα το σκ χωρις πλαστικο και θα χρησιμοποιησω αυτο για να πιασω μετα τα κομματια   :P

Αποσυνδεδεμένος johnath

• **
  • 111
« Απάντηση #337 στις: Απριλίου 11, 2018, 19:21 »
Παρέλαβα σήμερα έναν ultrasonic cleaner.
Προηγουμένη εμπειρία δεν είχα, πάρα μόνο ότι διάβασα εδώ και γενικά πληροφορίες από νετ και βιντεάκια.
Οι πιο σχετικοί συνιστούν την αγορά δυνατής συσκευής, και έτσι κατέληξα σε έναν 3λίτρων  120W τον οποίο και βρήκα σε κοντινή τιμή με αυτούς των 30-40W.
Πήρα λοιπόν δύο zenith και τον skyline, τους  βάζω μέσα απορρυπαντικό και ξύδι, θερμοκρασία 40 βαθμούς χρόνος 5 λεπτά, και ανάβω….
Θόρυβος δυνατός και διαπεραστικός σε σημείο που βγήκα από το δωμάτιο       
Ξαναλέω ότι είχα διαβάσει όλο το νήμα πριν αποφασίσω την αγορά του, και έριξα και πριν λίγο ξανά μια γρήγορη ματιά και κανείς δεν έχει κάνει  κάποιο σχόλιο σχετικό.   
Έπεσα σε ελαττωματικό?  Έτσι κάνουν όλοι?
Ότι έκανε δουλειά ναι (νομίζω ότι ξεμύρισε αρκετά και ο zenith που είναι 2 κομμάτια) αλλά με το θόρυβο τι γίνεται?
Έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία?  

Αποσυνδεδεμένος mimis

• 1315
  • Λατρεύω τις δίχρονες γαλέρες
    • Webcam - Κέρκυρα
« Απάντηση #338 στις: Απριλίου 11, 2018, 20:53 »
Τέτοιων χαρακτηριστικών ειναι και το δικό μου. Με τίποτα ο θόρυβος που περιγράφεις, ενα βόμβο / γουργούρισμα βγάζει. Να φανταστείς το εχω σε ενα κλειστό χωρο 2Χ2 και δεν ειναι ενοχλητικο σε τέτοιο βαθμο.
Ισως να μην ειναι καλα κολλημένο κάποιο από τα δύο ultrasonic κάτω από το δοχείο ή να μην ειναι καλά στερεωμένο αυτό με την βάση. 

Αποσυνδεδεμένος johnath

• **
  • 111
« Απάντηση #339 στις: Απριλίου 11, 2018, 21:51 »
Αυτό που κάνει σε καμμιά περίπτωση δεν μοιάζει με βόμβο/γουργούρισμα.
Είναι πολύ οξύς και διαπεραστικός ήχος.
Τι να κάνω στην περίπτωσή μου?
Να το στείλω πίσω ή να το ανοίξω και να χάσω και οπουδήποτε εγγύηση?

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #340 στις: Απριλίου 11, 2018, 22:08 »
να το στείλεις πίσω θα έλεγα, αφού βέβαια μιλήσεις με το κατάστημα που το αγόρασες.

Αποσυνδεδεμένος konmac

• **
  • 405
« Απάντηση #341 στις: Απριλίου 11, 2018, 23:37 »
johnath
Ποιον πήρες ;
Με ενδιαφέρουν τα 120 βατ.
Στείλετε πίσω 

Αποσυνδεδεμένος johnath

• **
  • 111
« Απάντηση #342 στις: Απριλίου 12, 2018, 00:07 »
https://m.aliexpress.com/item/2055553887.html?pid=808_0000_0109&spm=a2g0n.search-amp.list.2055553887

Αυτός είναι, δεν ξέρω αν μπορείς να το δεις είμαι από κινητό. Τον πήρα από aliexpress και ειναι 3 λίτρα 

Αποσυνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #343 στις: Απριλίου 12, 2018, 13:22 »
[member=14476]konmac[/member]

H ισχύς παίζει σημαντικό ρόλο αλλά δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που πρέπει να κοιτάξεις πριν την αγορά.
Σε γενικές γραμμές 50-100W είναι υπεραρκετά για 4 λίτρα. Όσο αυξάνεται ο όγκος του κάδου χρειαζόμαστε μεγαλύτερη ισχύ και το αντίστροφο. Παίζει βέβαια μεγάλο ρόλο ο τύπος και το πλήθος των transducers που χρησιμοποιούνται και πως είναι τοποθετημένα. Η Krest που είναι από τα μεγάλα (και ακριβά) ονόματα του χώρου έχει ισχύ 80W στο μοντέλο της των 3 λίτρων. Βέβαια έχει κι άλλα 200W που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του υγρού.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξεις συσκευή ανάλογα με τον όγκο του υγρού που δέχεται. Είναι αστείο να πάρεις μια συσκευή 6 λίτρων για να βάζεις μέσα 2 ατμοποιητές. Θα έχεις μεγάλη φύρα σε υγρό και καθαριστικό αφού πρέπει να γεμίζεις πλήρως τον κάδο. Δεν μπορείς δηλαδή να βάλεις 1 λίτρο νερό σε 6λιτρο καθαριστή. Θα τον καταστρέψεις.

Η συχνότητα των υπερήχων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Σε γενικές γραμμές 35-45kHz είναι ικανοποιητικά. Σε χαμηλότερη συχνότητα (πχ 25kHz) δημιουργούνται μεγαλύτερες φυσαλίδες που καθαρίζουν καλύτερα αλλά μπορεί να καταστρέψουν τα αντικείμενα προς καθαρισμό. Επίσης αυξάνει κατά πολύ ο θόρυβος λειτουργίας.

Καλό είναι η συσκευή να διαθέτει θέρμανση καθώς επιτυγχάνεται καλύτερος και ταχύτερος καθαρισμός.

Αν το πλυντήριο υπερήχων διαθέτει λειτουργία Degas τότε μπορεί να αφαιρέσει τις φυσαλίδες αέρα από το υγρό κι έτσι να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στον καθαρισμό.

Επίσης πολύ χρήσιμη είναι η λειτουργία Sweep. M' αυτήν η συχνότητα δεν είναι σταθερή αλλά μεταβαλλόμενη ελαφρά κι έτσι αποφεύγεται η δημιουργία στατικών κυμάτων που μπορεί να καταστρέψουν ευαίσθητα αντικείμενα (πλακέτες, πλαστικά κλπ).

Αν η συσκευή περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, λογικά θα έχει και κάποιο χρονοδιακόπτη της προκοπής με αρκετά λεπτά λειτουργίας ή ακόμα και συνεχόμενη λειτουργία για αντικείμενα πολύ βρώμικα.

Τέλος το καθαριστικό παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με το πλυντήριο υπερήχων. Ανάλογα με τον τύπο της βρωμιάς και του αντικειμένου θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο καθαριστικό για βέλτιστα αποτελέσματα.

• 6415
  • Πανορατμίξ
« Απάντηση #344 στις: Απριλίου 12, 2018, 13:30 »
Συμφωνώ απόλυτα με όλα αυτά, αλλά νομίζω ότι αν πάμε σε τέτοιες συσκευές το παρατραβάμε το πράμα :)

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359740 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 990 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114157 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 449983 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110643 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374689 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328011 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1056 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6418 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15276 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29328 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99875 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F