Λοιπον, ενεργο ταση θετε?
Ενεργο ταση θα σας δωκω.
(Ευτυχως που δεν θετε... παθητικη ταση...
)
Σε συνεχεια της θεωριας για την συμπεριφορα των παλμικων μοντ,
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,11846.0.htmlτων προηγουμενων ενδεικτικων μετρησεων με πολυμετρο,
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,13053.msg482016.html#msg482016(που στην ουσια με το πολυμετρο εβλεπα Vaverage δηλ. μεση ταση και οχι Vrms δηλ. ενεργο ταση),
και την αναγκη να ξερουμε τι γινεται πανω κατω με τα βολτ των παλμικων (οταν το ρυθμιζω στα 3,5 ποσο πραγματικα εχω στην εξοδο?)
καταφεραμε να βρουμε για λιγες μερες παλμογραφο
και να βγαλουμε τα ματακια μας...
Οι συνθηκες ιδιες, πλην των φορτιων που αναγκαστικα περιορισα το ευρος βασικα λογο χρονου.
(1,2 / 1,6 / 2 / 2,3 / 2,7 / 3 Ωμ αντι για ολο το ευρος των Ωμ απο 1,2 εως 2,7 Ωμ στην προηγουμενη μετρηση)
Επειδη κατα τη διαρκεια που το εχω στην κατοχη μου, παρατηρησα οτι η αποδοση του πεφτει
οσο πεφτει και η μπαταρια προσπαθησα να κανω τις μετρησεις σε τρεις φασεις
αναλογα με την υπολοιπομενη ταση της μπαταριας μετρημενη χωρις φορτιο (και με πολυμετρο και με το οργανο του mod):
High οπου η μπαταρια ειναι απο 4,2 εως 4 Volt περιπου
Mid οπου η μπαταρια ειναι απο 3,9 εως 3,7 Volt περιπου
Low οπου η μπαταρια ειναι απο 3,6 εως 3,4 Volt περιπου
Η αντισταση του φορτιου μετριοταν και με πολυμετρο και με το mod συνεχως κατα τη διαρκεια των μετρησεων.
Το πατημα του κουμπιου για την καθε μετρηση ηταν διαρκειας 5 δευτερολεπτων.
Οι μετρησεις (αν και σχετικης ακριβειας λογω παλμογραφου) παλι ειναι ενδεικτικες.
Που σημαινει οτι δεν υπαρχει καποιο μοντελο αναφορας που ακολουθηθηκε.
Αν καποιος επαναλαβει τις ιδιες μετρησεις με τις ιδιες συνθηκες και τα ιδια οργανα και βγαλει κατι αλλο
να μη μου κανει μηνυση...
Αλλα απο την αλλη δινουν σαφη εικονα των δυνατοτητων του συγκεκριμενου mod
αλλα και μια εικονα γενικοτερη, ισως, για την συμπεριφορα των παλμικων mod.
Η ωρα των μετρησεων:
Υποψην, οταν το mod φτανει το μεγιστο που μπορει να δωσει σ'ενα φορτιο τοτε συνεχιζει
να δινει αυτο οσο και αν αυξησουμε την εξοδο
(πχ στα 1,6Ωμ και 6V να βαλουμε, στην εξοδο θα παρουμε 5,01)
Η γραφικη παρασταση
Με την μπαταρια φρεσκοφορτισμενη, χαλαρωμενη και στην πραγματικοτητα μολις επεφτε στα 4V
να παιρνει την θεση της αλλη, ομοιως φρεσκια και ξεκουραστη.
Στον οριζοντιο αξονα η ταση που ρυθμιζουμε το μοντ, στον καθετο η ταση εξοδου αναλογως φορτιου. Η κοκκινη γραμμη ειναι χωρις φορτιο, η ασπρη θα ηταν το "τελειο".
(Αν και στις μετρησεις υπαρχει και για 3Ωμ, στην παρασταση δεν την εβαλα γιατι στην ουσια μικροδιαφορες εχει με την 2,7 και θα μπερδευε στο ματι περισσοτερο παρα θα εξυπηρετουσε σε κατι.)
Γραφικη παρασταση της εξοδου αναλογως της καταστασης της μπαταριας στα 1,2Ωμ
Γραφικη παρασταση της εξοδου αναλογως της καταστασης της μπαταριας στα 1,6Ωμ
Γραφικη παρασταση της εξοδου αναλογως της καταστασης της μπαταριας στα 2Ωμ
Γραφικη παρασταση της εξοδου αναλογως της καταστασης της μπαταριας στα 2,3Ωμ
Γραφικη παρασταση της εξοδου αναλογως της καταστασης της μπαταριας στα 2,7Ωμ
Αυτα προς το παρον...