Μετα απο μια περιπου βδομαδα πειραματων και χρησης,του κινεζικου mini did,μπορω επιτελους να πω την γνωμη μου γι αυτον τον ατμοποιητη ...
Στην αρχη (αν διαβασατε πιο πισω),ειχα και γω διαφορα προβληματακια,με τροφοδοσια,την γευση που δινει,χτυπημα,κτλ.
Ειχα διαβασει πολυ,πριν κανω οτιδηποτε.Δηλαδη,πως να καψω το mesh,πως να στριψω την αντισταση, πως...πως...πως ...
Θα γραψω καποια λογια γι αυτους που δεν εχουν καταφερει να τον κανουν να δουλεψει σωστα, ή γι αυτους που σκεφτονται να τον αγορασουν και ψαχνονται για να μαθουν πως να τον στησουν.
Θα αναφερω πως τον εχω στησει εγω,μετα απο μερικες δοκιμες και τελικα...ναι
δουλευει τελεια !!
Λοιπον...
Εκοψα το mesh της συσκευασιας σε 2,5x3,5cm και το εκαψα σε απλο γκαζακι και απο τις 2 πλευρες,μεχρι να γινει κοκκινο και μετα κατευθειαν βουτηγμα σε νερο.Αυτο το εκανα για 5-6 φορες,αν θυμαμαι καλα.
Μετα το τσακισα απο την μια πλευρα,την μεγαλη,περιπου στον μισο ποντο.
Το εστριψα σε μια βελονα απο συριγγα (για να εχει τρυπα στο κεντρο),ξεκινωντας απο την μερια που εχει τα ξεφτια,ωστε να ειναι εσωτερικα.
Το στριβουμε σε τετοια εξωτερικη διαμετρο,ωστε να μπαινει ΑΝΕΤΑ στην τρυπα του ατμοποιητη.Την μια ακρη,αυτη που θα πατησει κατω,την κοβουμε λοξα για να τραβαει καλυτερα το υγρο,αν ακουμπαει στον πατο της δεξαμενης.
Στριμμενο οπως ηταν,το ξανα εκαψα στο γκαζακι,5-6 φορες και καθε φορα που γινοταν κοκκινο...βουτηγμα στο νερο.
Στο τελευταιο σταδιο τωρα,το εκαψα παλι και του εριξα λιγες σταγονες ΣΚΕΤΗ VG ! Μην ριξετε υγρο με αρωμα !
Αυτο το εκανα 2-3 φορες.Ακομη,μπορειτε να το ριξετε λιγες σταγονες VG και να το βαλετε φωτια,με τον αναπτηρα.
Τωρα,κρατωντας το mesh στο χερι,στριβουμε την αντισταση της συσκευασιας,κανοντας 5 σπειρες (3+2 μισες).Εμενα μου βγηκε στα 1,9ωμ. (Την πρωτη φορα,εκανα αντισταση 2,4ωμ και δεν μου δουλευε καλα).
Περναμε το mesh στην τρυπα του ατμοποιητη και σφιγγουμε τις ακρες της αντιστασης,κοιτωντας η ακρη που παει στον θετικο πολο,να ειναι οσο πιο κοντα του γινεται.
Ρυθμιζουμε τις σπειρες ωστε να ειναι οσο πιο χαμηλα.Οχι προς τα πανω.
Βιδωνουμε τον ατμοπ στην μπαταρια,για να δουμε αν αναβουν ολες οι σπειρες ταυτοχρονα.
Το πως γινεται,μπορειτε να το δειτε εδω ...
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,14603.msg544126.html#msg544126 .
Αν ολα πανε καλα,θα δουλευει αψογα. Αλλα... συμφωνα μ αυτα που περασα εγω ......
-
Το mesh πρεπει να στρωσει.Να πιασει λιγα καταλοιπα,για να αποδωσει καλα.Μην περιμενετε απο την πρωτη στιγμη να εχετε καλη γευση και αποδοση.Σ εμενα δουλεψε καλα μετα απο 3-4 μερες (οχι συνεχους χρησης).
-
Ξεβιδωστε και αφαιρεστε το βιδακι που ειναι για να βαζετε το υγρο.Δουλευει καλυτερα ετσι.
-
Ξεκινηστε να τον δουλευετε απο λιγα βολτ.Αν στρωσει,μετα απο λιγες μερες,μπορειτε να τα αυξησετε.Σε μενα δουλευε καλα απο τα 3.4 βολτ και τωρα τον πηγα στα 3,9-4 βολτ .Σε μπαταρια Ego,δουλευει μια χαρα απο την αρχη μεχρι και τωρα.
-
Παιξτε με την τρυπα της καμπανας.Αν ειναι στην ιδια ευθεια με το mesh,εχει πολυ ντουμανι και γευση. Αν την γυρισετε προς τα δεξια του mesh (την τρυπα),εχω την εντυπωση οτι η γευση ειναι καλυτερη και το χτυπημα πιο δυνατο.Αν η τρυπα ειναι πισω/απεναντι απο το mesh,το χτυπημα ειναι ισχυροτατο και το ντουμανι σχεδον ανυπαρκτο !
-
Επισης,εχω ανοιξει
λιγο,την τρυπα της καμπανας,για πιο αερατη τζουρα.Το προτεινω.
Εγω δεν εχω "φαει" την καμπανα απο κατω,με γυαλοχαρτο,γιατι διαβασα οτι δεν δουλευει καλα.Δεν το γνωριζω.
Αν δεν μπορεσετε να τον κανετε να δουλεψει καλα,μην τα παρατησετε.Αφηστε τον στην ακρη και ασχοληθειτε παλι καποια αλλη στιγμη ! Θελει λιγο υπομονη,αν δεν κατσει καλα απο την αρχη !
Αν σας ραγισει το διαφανο τανκ απο καποιο υγρο οπως εμενα,φτιαξτε ενα αλλο απο 10αρα συριγγα.Ταιριαζει απολυτα!
Ευχαριστω τα παιδια απο δω,που με βοηθησαν να τον κανω να δουλεψει καλα !