Βρέθηκε στα χέρια μου ένα υγρό (φράουλα) που ενώ έχει καλό άρωμα και γεύση, κάτω από μερικές συνθήκες βγάζει κάτι πολύ άσχημο.
Σαν πρώτη προσπάθεια περιγραφής θα το έλεγα καμένο αλλά δεν πρέπει να έχει σχέση με τον όρο “έφαγα καμένο” που διαβάζω πολλές φορές (ευτυχώς δεν μου έχει τύχει)
Δοκιμασμένο σε 3 διαφορετικές αντιστάσεις δεν πρέπει να είναι πρόβλημα τροφοδοσία καθώς μπορώ να κάνω πολύ μεγάλες τζούρες, αρκεί να κρατώ μεγάλη την ροη αέρα. Εάν η ροη του αέρα είναι πιο χαλαρή ή διακοπεί για λίγο για εκπνοή κλπ. τότε βγαίνει αυτή η αηδία στην γεύση.
Με περισσότερα watts μπορεί να είναι πιο έντονο αλλά και με λίγα δεν μπορώ να το αποφύγω. Σε ανάμιξη με άλλο υγρό ακόμα και με πολύ μικρό ποσοστό π.χ ότι έμεινε από πριν στο γέμισμα, είναι ικανό να χαλάσει το σύνολο.
Από τα παραπάνω αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το υγρό έχει πρόβλημα εάν ξεπεράσει κάποια θερμοκρασία (η μεγάλη ροη αέρα ρίχνει την θερμοκρασία στο coil η μικρή την ανεβάζει). Το θέμα είναι ότι δεν μιλάμε για κάποια υπερβολική θερμοκρασία αλλά για μια τυπική για το άτμισμα που δεν έχω με κανένα άλλο υγρό και γενικά δεν είμαι της υπερβολής σε ρυθμίσεις, στήσιμο κλπ.
Για να επιβεβαιώσω τον συλλογισμό μου, επιστράτευσα ένα παροπλισμένο gs με έλεγχο θερμοκρασίας σε Ni που είχα πρόχειρο.
Στους 180 από τον λίγο και άτονο ατμό μπορώ να διακρίνω κάτι φρουτένιο.
Στους 190 χάνεται εντελώς η γεύση και κάνει την εμφάνιση της αυτή η αηδία , πιο πάνω δεν ατμίζεται καν. Εντάξει ξέρω ότι οι βαθμοί C είναι υπολογισμός και όχι απόλυτη μέτρηση αλλά εκεί που και με 230 δεν έχω δει σε άλλα υγρά πρόβλημα είναι μια σαφέστατη ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.
Το σίγουρο είναι ότι το υγρό πάει για πέταμα αλλά για να μάθουμε και τίποτα
Το υγρό έχει πολύ σύντομη ημερομηνία λήξης αλλά δεν την έχει ξεπεράσει.
Ποιο μπορεί να είναι το συστατικό που αλλάζει τόσο δραματικά την συμπεριφορά του με τον χρόνο ή τις συνθήκες φύλαξης του, η νικοτίνη, το άρωμα, η βάση pg/vg;
Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο;
Συγγνώμη για το μεγάλο post αλλά σύντομες διατυπώσεις αφήνουν σαφήνειες.