vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

495 επισκέπτες, 5 χρήστες
teo77, ZoeM, Ducati.Jimakos, fisikos1981, manoslykos

Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αποσυνδεδεμένος cruskro

• **
  • 123
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Άμεση "απάντηση" απο Πανεπιστήμιο Αθηνών
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 15:53 »
Η αλήθεια είναι ότι σαν πρώην καπνιστής τα ερωτήματα που με απασχολούν σε σχεση με το ατμισμα είναι

1)Είναι απόλυτα ασφαλές
   Απάντηση : OXI (το μονο που εχει απαντηθεί)

2) Πόσο ανασφαλές είναι μακροχρόνια?
  Απάντηση: Κανείς δεν ξέρει

3) Είναι ασφαλέστερο απο το κ.τ. μακροχρόνια?
  Απάντηση:λογικά ναι, αλλά λείπει η επιστημονική απόδειξη (η έρευνα του κ. Φαρσαλινου μελετά βραχυχρόνιες επιπτώσεις)

4) Πόσο ασφαλέστερο είναι μακροχρόνια, δηλ. ποσο λιγότερο αυξάνει τον κίνδυνο θανατου η βαριάς ασθένειας σε σχεση με μη καπνιστή απο το κ.τ.?
Απάντηση: Κανείς δεν ξέρει, ίσως πολύ ασφαλέστερο

Δυστυχώς για τα 2,3,4 δεν περιμένω απαντήσεις σε χρόνο που να εχει νόημα για την επιλογή μου....
Ισως να μη γίνουν και ποτέ τετοιες ερευνες (οι μακροχρόνιες έχουν μεγάλο κόστος)

Βασικα ο φιλος πιστευω το περιεγραψε σωστα. Αν και καποιες φορες μεροληπτωντας υπερ του η.τ.
Π.χ. στο ερωτημα 3 λεει λογικα ναι. Εκει μεροληπτει. Η σωστη απαντηση ειναι Δεν υπαρχει επιστημονικη αποδειξη.

Επισης στο ερωτημα 4 λεει: Κανείς δεν ξέρει, ίσως πολύ ασφαλέστερο. Παλι μεροληπτει. Η σωστη απαντηση θα ηταν Κανείς δεν ξέρει, ίσως πολύ ασφαλέστερο, ισως πολυ χειροτερο, ισως το ιδιο, εφοσον δεν υπαρχει επιστημονικη ερευνα που να δειχνει κατι.

Με λιγα λογια πιστευω ολοι μας που γυρισαμε στο η.τ. ρισκαρουμε. Με την απλοικη λογικη πως περιεχει λιγοτερες ουσιες δεν γινεται καυση κλπ.
Η απλοικη λογικη ομως δεν ειναι επιστημη. Και εφοσον δεν εχει αποδειχτει κατι επιστημονικα ο δρομος που πηραμε ειναι αγνωστος. Μπορει να μας βγει σε καλο μπορει και οχι.

Γενικως παρατηρω μια ελαφροτητα στον τροπο που αντιμετωπιζουμε το η.τ. και εχουμε εφησυχασει πως ειναι πιο ασφαλες απο το κ.τ. χωρις ουσιαστικα καμια επιστημονικη ερευνα.

Αυτα προς προβληματισμο...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 15:59 από cruskro »

Αποσυνδεδεμένος vagskarm

• 1468
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 16:02 »
Φίλε ρισκάρουμε πολύ λιγότερο, από τη στιγμή που δεν κόψαμε εντελώς, μαχαίρι που λέμε, το κ.τ., μια και αποδεδειγμένα οι βλαβερές ουσίες είναι πολύ πολύ λιγότερες σε σχέση με το κ.τ., άρα, για μένα, ορθώς απαντά ναι.

Αποσυνδεδεμένος cruskro

• **
  • 123
« Απάντηση #152 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 16:08 »
Αυτο που λες φιλε vgskarm μπανει στις απλοικη λογικη που ανεφερα πριν. Δεν ειναι αποδειξη επιστημονικη αυτη και ουσιαστικα δεν λεει τιποτα.

Εχει δυο γεγονοτα αυτη τι στιγμη.
Το κ.τ. που εχει μελετηθει εκτενως και ξερεις που βλαπτει και τι βλαπτει.
Το η.τ. που δεν εχει μελετηθει και δεν ξερεις τι σου γινεται. Μπορει να ειναι καλυτερο μπορει και χειροτερο...

Το γεγονος οτι εχει λιγοτερες ουσιες δεν λεει τιποτα. Με την ιδια λογικη ατμισε και θειικο οξυ που ειναι μονο μια ουσια να σου καψει τα πνευμονια...

Αποσυνδεδεμένος vagskarm

• 1468
« Απάντηση #153 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 16:17 »
Βιάζεσαι, δες την τοξικολογική που έχει ήδη πραγματοποιηθεί και δημοσιευθεί σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό, για να δεις ότι η έκφραση "θειικο οξύ" είναι τουλάχιστον υπερβολική.

Αποσυνδεδεμένος STYLIANOS

• 725
  • δεν ΙΜΕΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ
« Απάντηση #154 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 16:23 »
δεν έχει όμως θειικό οξύ !!!!!!!!!!

τουναντίον έχει γλυκερίνη προπυλενογλυκόλη και αρώματα - γεύσεις

τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στην φαρμακευτική και την ζαχαροπλαστική

Αποσυνδεδεμένος cruskro

• **
  • 123
« Απάντηση #155 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 16:46 »
Το θειικο οξυ προφανως ηταν υπερβολη για να γινω περισσοτερο κατανοητος. Μην πιανεστε απο το τραβηγμενο παραδειγμα αλλα απο το νοημα που θελησα να περασω.

STYLIANE ξερεις καμια ερευνα που να δειχνει την μακροκρονια επιδραση της εισπνοης γλυκερινης, της προπογλυκενολης και των αρωματων στον οργανισμο?
Το οτι ειναι ασφαλες να το τρωμε στα γλυκα δεν σημαινει πως ειναι ασφαλες και να το εισπνεουμε.... Εχει τεραστια διαφορα το ενα απο το αλλο.

Αν ξερεις καμια ερευνα πες την να την μαθω και εγω. Αλλιως το συμπερασμα που εβγαλες στηριζεται σε αυτο που ειπα.
Στην απλοικη λογικη, αρα ουσιαστικα σε τιποτα...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 16:57 από cruskro »

Αποσυνδεδεμένος domaze

• 922
  • Say Hello to my little friend!
« Απάντηση #156 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 18:02 »
Θα ήθελα απλά να πετάξω στο τραπέζι μια σκέψη.
Οι επίσημοι φορείς έκαναν επιστημονικές μελέτες για τα χάπια που βοηθούν στην διακοπή του καπνίσματος τα οποία θεώρησαν ασφαλή και γιατροί - επιστήμονες τα συνέστησαν σε πολλούς. Έχω γνωρίσει κάποιους που τα χρησιμοποίησαν αυτά τα χάπια. Κάποιοι τα κατάφεραν κάποιοι όμως είχαν τρομερές παρενέργειες.
Σύμφωνα όμως με τα επιστημονικά δεδομένα είναι καλύτερα να παίρνουμε χάπια παρά να ατμίζουμε. Τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει.
Προσπαθώ να το πιστέψω αυτό που μου λέει η επιστήμη αλλά η απλοϊκή λογική μου και η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου εμπειρία (και ανθρώπων που συναναστρέφομαι και εκτός φόρουμ) δεν με αφήνει...

Αποσυνδεδεμένος nikospap

• **
  • 439
« Απάντηση #157 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 18:21 »
Τά (χάπια) με τις γνωστές παρενέργειες,τα παίρνεις με περιορισμένο χρονικό ορίζοντα και εκ παραλήλου με την προσωπική προσπάθεια,αν καταφέρεις να διακόψεις το κ.τ, έχει καλως. Εγώ ομως ,χρήστης η.τ και μόνο, δεν ξέρω πώς θα τά καταφέρω να απεξαρτηθώ απο τή νικοτίνη :)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 18:50 από nikospap »

Αποσυνδεδεμένος vagskarm

• 1468
« Απάντηση #158 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 18:24 »
nikospap, ατμίζω τα υγρά που φτιάχνω στα 3mg καιρό τώρα και τέλος μήνα θα φτιάξω και μηδενικό για παράλληλη χρήση (2 άτμο, ένας με μηδενικό) έτσι ώστε να κάνω ομαλό πέρασμα. Τόσοι άλλοι το κατάφεραν, γιατί όχι κι εμείς.

Αποσυνδεδεμένος nikospap

• **
  • 439
« Απάντηση #159 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 18:37 »
vagskam συμφωνώ μαζι σου.Με υγρά πού  φτιάχνω βρίσκωμαι στο 0,9 mg και καταστρωνω τη στατηγική καθόδου. :)
Απλώς δεν πρέπει να το ξεχάσουμε και να αφεθούμε οπως, στο κ.τ

Αποσυνδεδεμένος BigSur

• 2958
  • Την παλεύω...
    • Vapeorama
« Απάντηση #160 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 18:41 »
Βασικα ο φιλος πιστευω το περιεγραψε σωστα. Αν και καποιες φορες μεροληπτωντας υπερ του η.τ.
Π.χ. στο ερωτημα 3 λεει λογικα ναι. Εκει μεροληπτει. Η σωστη απαντηση ειναι Δεν υπαρχει επιστημονικη αποδειξη.
Επισης στο ερωτημα 4 λεει: Κανείς δεν ξέρει, ίσως πολύ ασφαλέστερο. Παλι μεροληπτει. Η σωστη απαντηση θα ηταν Κανείς δεν ξέρει, ίσως πολύ ασφαλέστερο, ισως πολυ χειροτερο, ισως το ιδιο, εφοσον δεν υπαρχει επιστημονικη ερευνα που να δειχνει κατι.
Με λιγα λογια πιστευω ολοι μας που γυρισαμε στο η.τ. ρισκαρουμε. Με την απλοικη λογικη πως περιεχει λιγοτερες ουσιες δεν γινεται καυση κλπ.
Συμφωνώ πως σε κάποιο βαθμό ρισκάρουμε. Διαφωνώ με τα υπόλοιπα.
Η βραχυπρόθεσμη ζημιά του καπνίσματος είναι δεδομένο πως αθροίζεται δημιουργώντας μακροχρόνιες επιπτώσεις. Η απουσία αυτής της ζημιάς είναι σημαντική ένδειξη λιγότερου έως και πολύ λιγότερου κινδύνου. Το ίδιο και η απουσία εκατοντάδων βλαβερών ουσιών, χωρίς ως τώρα να υπάρχει πειστική ένδειξη πως αντικαθίστανται με άλλες, εξίσου βλαβερές.

Δεν είναι μεροληψία όταν έχεις πολύ βάσιμους λόγους αισιοδοξίας που αυξάνονται γρήγορα κάθε μήνας που περνά.
Μεροληψία θα ήταν να δηλώναμε σίγουροι. Δεν είμαστε σίγουροι, μπορεί να υπάρξει κάποιο εύρημα που να μας πικράνει -και το αναγνωρίζουμε. Ως τώρα συμβαίνει το αντίθετο. Γι αυτό και αυξάνεται ο αριθμός των επιστημόνων που το βλέπουν θετικά σε σύγκριση με το κάπνισμα.
Φυσικά η πλήρης μελέτη της πολύχρονης χρήσης θα απαιτήσει έως και δεκαετίες για τελικά αποτελέσματα.
Ως τότε, όμως, δεν πάμε και στα τυφλά, συνεχώς μαθαίνουμε και κάτι!

Αποσυνδεδεμένος domaze

• 922
  • Say Hello to my little friend!
« Απάντηση #161 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 19:44 »
Να διευκρινίσω επίσης ότι πολλοί (μεταξύ των οποίων κι εγώ) δεν ξεκίνησαν το ητ ως τρόπο διακοπής καπνίσματος αλλά ως ένα εναλλακτικό τρόπο καπνίσματος, πιο εξελιγμένο με gadget κτλ.
Δεν σκεφτόμουν ποτέ να σταματήσω το κάπνισμα πριν το έμφραγμα αλλά στην πορεία με το ητ ήρθαν αλλιώς τα πράγματα και τελικά έκοψα και το ητ προς μεγάλη μου έκπληξη!
Καταλήγω στο ότι αν είναι να καπνίζω ή να ατμίζω προτιμώ το δεύτερο γιατί όπως είδα στον εαυτό μου ΝΙΩΘΩ (δεν ξέρω αν είμαι) καλύτερα και σίγουρα απολαμβάνω περισσότερο!
Το καλύτερο σίγουρα για όλους θα ήταν να μην υπήρχε το τσιγάρο σε πρώτη φάση και ως εκ τουτου να μην υπήρχε και το ητ. Θα ήμασταν όλοι καλύτερα (εκτός από κάποιους πολύ λεφτάδες σε καπνοβιομηχανίες και φαρμακοβιομηχανίες) που πλούτισαν εις βάρος της υγείας....

Αποσυνδεδεμένος cruskro

• **
  • 123
« Απάντηση #162 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 21:00 »
Bigsur το γεγονός ότι κάποιες μελετες για βραχυπρόθεσμες επιδράσεις ήταν ενθαρυντικες σιγουρα είναι καλό.
Θεωρώ όμως πως οι μελέτες αυτες ειναι μια σταγόνα νερο στον ωκεανό μπροστά στις μελέτες που πρέπει να γίνουν.
Αυτές οι έρευνες π.χ. αμφιβάλλω αν μπορουν να ελέγξουν την πιθανοτητα για εκδήλωση καρκίνου. Ο καρκίνος δεν γίνεται να προβλεφθεί με αυτή την βραχυχρόνια επίδραση.
Επίσης μελέτες που γίνονται σε συνεργασία με εταιρείες υγρών κλπ δεν τις έχω καμία απολυτως εμπιστοσύνη.
Τέτοιες έρευνες παραπλανητικες είχαν βγάλει και παλιά οι καπνοβιομηχανίες.
Με λιγα λόγια πιστεύω πως απλά αρκούμαστε στην φαινομενική αθωότητα τν υγρων και στο γεγονός ότι δεν γίνεται καύση κλπ.
Πιστεύω όμως είναι αρκετά "μπακάλικα" αυτά τα επιχειρήματα. Χωρίς έρευνες το ρίσκο είναι μεγάλο.
Για να μην παρεξηγηθώ και εγώ κανω τις ιδιες εικασίες με εσας για αυτό άλλωστε ξεκίνησα το η.τ. Έχω ομως και τον πριβληματισμο μήπως τελικά κανω χειρότερα στον εαυτό μου.
Ελπίζω να μην κάνουμε λάθος στην εκτίμηση μας μόνο...

Αποσυνδεδεμένος camber

• 3887
    • camber
« Απάντηση #163 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 21:57 »
Έτσι ακριβώς είναι. Οι βραχυχρόνιες μελέτες δεν έχουν δείξει κάτι ιδιαίτερα επιβαρυντικό μέχρι στιγμής.
Στις μακροχρόνιες μελέτες υπάρχει ένα πρόβλημα. Απαιτείται χρόνος  :)) Σε 30-40 χρόνια θα απαντηθούν τα ερωτήματά σου.
Μέχρι τότε θα υπάρχουν πάντα δύο σχολές:
1. Η δική μας που θεωρεί λογικό ότι αφού δεν υπάρχουν βραχυχρόνιες επιπτώσεις δεν θα υπάρχουν και με την πάροδο του χρόνου.
2. Των άλλων που θέλει την απαγόρευση του ατμίσματος αφού δεν υπάρχουν μακροχρόνιες μελέτες! Μα αν απαγορευθεί το η.τ. πως είναι δυνατό να υπάρξουν μακροχρόνια αποτελέσματα?

Αποσυνδεδεμένος gioupi

• 709
« Απάντηση #164 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 22:17 »
Υπαρχουν και οι μακροχρονιοι λαλακες...

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359803 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 998 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114209 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450029 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110694 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374727 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328099 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1067 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6430 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15285 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29344 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99911 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F