@xxpistoss Μα, σε εμένα αναφερόσουν - αφού ήταν το τελευταίο σχετικό μήνυμα - και ειλικρινά δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με αυτό. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό και την απογοήτευση. Η... δικαιολογία από πλευράς μου είναι πως ενώ ΕΧΩ διαβάσει τον νόμο του Ohm, ειλικρινά ΔΕΝ τον κατάλαβα. Απλά διότι μου φαίνεται κάτι πολύ "γενικό" και δεν έχω κάποια "βάση" ως παράδειγμα για να τον καταλάβω.
Για το "ψάξε, σε κάνει σοφότερο", ναι, το καταλαβαίνω. Και το κάνω. Απλά, κάποια πράγματα ΔΕΝ μπορείς να τα καταλάβεις εύκολα αν, όπως είπα, δεν έχεις κάποιες βάσεις, ή αν δεν μπορείς να τα αντιστοιχίσεις σε παραδείγματα που να καταλαβαίνεις. Μπορώ να σου κάνω troubleshooting σε όλες τις εκδόσεις Windows και ως ένα σημείο σε Linux. Να σου στήσω Web Server, Proxy Server, να σου κάνω επεξεργασία εικόνας, βίντεο και, ως ένα σημείο, τίτλους και εφέ. Έχω φάει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μου να μαθαίνω και να ψάχνω για να μάθω περισσότερα. Σε κάποια πράγματα, όμως, ειδικά τώρα, σε ηλικία 38 και με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, καταλήγω να σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Διάβασα τα links που παραθέτεις και δεν μπορώ να καταλάβω εύκολα τη σχέση τους και την εφαρμογή τους στα mods, τις μπαταρίες και τα coils, διότι δεν μπορώ να καταλάβω εύκολα την "σχέση" ανάμεσα τους. ΟΚ, το coil είναι η αντίσταση. Από εκεί και έπειτα... χάνομαι! Ποιά είναι "τα δυο δεδομένα" στα οποία αναφέρεσαι;
Παράδειγμα: πες πως έχεις coil στα 0,5Ohm και θέλεις να το τρέξεις στα 20W. Θεωρητικα χρειάζεσαι γύρω στα 3,1Volt / 6.3Ampere σύμφωνα με το calculator που δίνεις. Οι μπαταρίες για τις οποίες ρώτησα δίνουν 20A continuous maximum discharge, οπότε από αυτή την άποψη (νομίζω πως) είσαι οκ. Τι παίζει, όμως, με τα "Nominal Voltage: 3.6V / Cut off Voltage : 2.5V"; Δεν ξέρω τι είναι το δεύτερο και εδώ μπαίνουμε σε φάση Lost In Space..!
Δεύτερο παράδειγμα: πες πως δουλεύεις τον Atlantis που έχω, στο iStick 30W, στα 26W. Με coil στο 1Ohm (νομίζω έχει και "μαμίσιο" στα 1,2, οπότε παίρνω ένα νούμερο "ανάμεσα" σε 1,2 και 0,5). Θέλεις, λέει ο καλκουλάτορας... 5 Volts / 5 Ampere για να συμπληρωθεί η εξίσωση; Μα, οι μπαταρίες δίνουν μέχρι 3,6, που διάολο βρίσκει το iStick τα υπόλοιπα;
Σόρυ αν φαίνονται εντελώς noob ερωτήσεις τα παραπάνω, μα... είναι διότι ΕΙΝΑΙ noob ερωτήσεις, και μου (φαίνεται πως μου) λείπουν βασικές γνώσεις "για να καταλάβω τι ακριβώς παίζει".