Από τον Battery Mooch έχω ακούσει πως μπορούν να κατέβουν μέχρι & 2,5V. Εκεί έχω βάλει & τον κόφτη σε Dany. Εχω μπαταρίες του 2016/17 με αρκετό ζουμάκι, αλλά το άτμισμά μου δεν τις ταλαιπωρει (12-15W),
Στα 2.5V ειναι η κατωτερη ταση.
Η κατωτΑΤΗ ταση με κινδυνο ακομα και καταστροφης της μπαταριας , ειναι τα 2V .
Το οτι εβαλες στα 2.5V την αποκοπη , αν και δε σημαινει κατι στην ουσια ... - , γενικα μονο κακο κανεις στη μπαταρια .
Ο λογος ειναι οτι η πλακετα που σταματαει στο 3.2 - 3.3 Volts , στην πραγματικοτητα σταματα στο 2.5 - 2.75 Volts .
Αυτο συμβαινει λογο του οτι η παλκετα τραβαει οτι ρευμα μπορει να τραβηξει και το αποδιδει .
Την ιδια στιγμη που η πλακετα τραβαει ομως ρευμα , στη μπαταρια εχουμε ΠΤΩΣΗ ΤΑΣΗΣ που φτανει στα 2.5 - 2.7 Volts .
Aρα η πλακετα δε σταματαει στο 3.3 Volts ΥΠΟ ΦΟΡΤΙΟ τη μπαταρια .
Υπο φορτιο η ταση πεφτει στο 2.5-2.7V αλλα εσυ δε το βλεπεις αυτο στην οθονη .
Εσυ στην οθονη θα δεις το 3.2 - 3.3 Volts που θα εχει η μπαταρια χωρις φορτιο .
Click-->Έγινε διαγραφή άμεσης παράθεσης<--ClickΣε μπαταρίες 18650 3.7v 30Α σε sx πλακέτα το mod μου τις κόβει στα 3.3....
Τις βάζω σε mod με dna40 πλακέτα και τις κατεβάζω στα 3.24-3.25V και μετά τις φορτίζω.
Είναι σωστό αυτό για την ζωή και την καλή κατάσταση των μπαταριών ή κάνω βλακεία?
Ποια μπαταρια ειναι ;
Το να κατεβαινει πιο κατω η μπαταρια , δε σημαινει κατι .
Στην πραγματικότητα εχει σχεση με το που εχει ορισει την αποκοπη λειτουργιας ο κατασκευαστης .
Click-->Έγινε διαγραφή άμεσης παράθεσης<--Click- Για να μετρησουμε τη χωρητικοτητα μιας μπαταριας , πρεπει να γινει αποφορτιση .
Κατα τη φορτιση βλεπουμε το ρευμα που περναει απο το κυκλωμα του φορτιστη κι αυτο ειναι απο την πριζα του τοιχου μεχρι και το ρευμα που μπηκε στη μπαταρια .
Οποτε εχουμε μια ... μικτη ... ενδειξη .
Δε θα δουμε στην οθονη του φορτιστη το "καθαρο" ρευμα που μπηκε στη μπαταρια .
- Οταν βγαζουμε τη μπαταρια απο το φορτιστη , πρεπει να περασουν 30 λεπτα μεχρι να ερθει σε κατασταση ηρεμιας ωστε να δουμε την πραγματικη Ταση (εγω μετραω και στα 15 λεπτα βεβαια ...)
- Οι ... ΚΑΛΟΙ ... φορτιστες που χρησιμοποιουμε εμεις , εχοντας σα δεδομενο οτι μας εξυπηρετουν απλα να φορτισουμε τις μπαταριες μας εχοντας δυνατοτητα πληροφορησης για την κατασταση της υγειας της μπαταριας (π.χ. εσωτερικη αντισταση) οπως για παραδειγμα ο Vapcell S4+ , ο Miboxer C4-12 , o Opus , οι ψηφιακοί Xtar .... και αλλοι τετοιας ποιοτητας φορτιστες , δε θα φτασουν ΠΟΤΕ τις μπαταριες μας στο 4.20 Volts .
Σε ολους τους φορτιστες θα δουμε οτι αναφερεται πως η πληρη φορτιση σταματα στα 4.20 Volts ... ±0.03-0.05 Volts .
Αυτο σημαινει οτι κατα το τελος της φορτισης θα δουμε στην οθονη 4.20 Volts , αλλα βγαζοντας τη μπαταρια και αφου την αφησουμε 30 λεπτα (... 15 λεπτα ...) να ηρεμήσει , εαν τη μετρησουμε θα δουμε 4.15-4.18 V .... ή ακομα και 4.12V .
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΪΜΟΥ Ή ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ .
Οι φορτιστες δε φτανουν στα 4.20V κυριως για να μη ζορισουν τη μπαταρια , ασχετως εαν στην οθονη βλεπουμε 4.20V .
Το οτι δυο ιδιες μπαταριες δε θα φορτιζονται στα ιδια Volts και παλι ειναι μια σειρα πραγματων που θα το καθορισουν .
Αρχικα δε σημαινει οτι δυο ιδιες μπαταριες σα μοντελο ειναι και σαν κατασκευη εντελως ιδιες .
Οι διαφορες φυσικα ειναι μηδαμινες σχεδον ... , αλλα υπαρχουν .
Μιλαμε για διαφορες οπως η μια να ειναι στο 4.15 και η αλλη στο 4.16V μετα τη φορτιση ...
Συχνα οι διαφορες δεν εχουν να κανουν με τις μπαταριες και μαλιστα τις περισσοτερες φορες εχουν να κανουν με την αγωγιμότητα των επαφων του φορτιστη .
Καθαριζουμε με οινοπνευμα ή γενικα με οτι εχει ο καθενας τις επαφες του φορτιστη .
Αυτο θα βοηθησει παρα πολυ και στην οσο το δυνατον πιο σωστη και ακριβής αναγνωση της εσωτερικης αντιστασης της μπαταριας .
# - Την εσωτερικη αντισταση τη μετραμε με γεματη μπαταρια σε κατασταση ηρεμιας και κρυα - #
- Τα ποσοστα τοις εκατο (%) ειναι διαφορετικα σε ολους σχεδον τους φορτιστες οπως και σε ολα τα ηλεκτρονικα μοντακια .
Αυτο εχει σχεση με τη διαφορα που εχει η καθε κατασκευη σαν υλικα .
Το 80% ενος φορτιστη , σε ενα μοντακι μπορει να ειναι 90% και σε καποιον αλλο φορτιστη μπορει να ειναι 85% .
Οποτε το να εχουμε σαν ¨οδηγο¨ τα ποσοστα τοις εκατο μιας συσκευης , δε σημαινει οτι θα εχουμε γενικα τη σωστη εικονα που θα δειχνει τα ποσοστα αναγνωσης τοις εκατο σε οποιαδηποτε αλλη συσκευη .
Click-->Έγινε διαγραφή άμεσης παράθεσης<--ClickMolicell P30B
Η ανωτερη 18650 μπαταρια αυτη τη στιγμη στα 3000mAh