Καλημέρα σε όλους τους συνατμηστές.
Θα προσπαθήσω όσο το δυνατών ποιο σύντομα να τοποθετήσω το πρόβλημα μου για να μην κουράσω.
Στις αρχές Μαΐου είχα κάποιες ενοχλήσεις στο λαιμό και είπα ότι πάλι καμία ίωση - φαρυγγίτιδα θα έχω, θα ελαττώσω το Η.Τ. καραμέλες χαμομήλι και σε δυο τρεις μέρες θα περάσει. Είχαν περάσει επτά ημέρες και ο πονόλαιμος συνεχιζόταν και γινόταν ακόμα ποιο έντονος και πρήξιμο των λεμφαδένων σαν να έχω οξεία αμυγδαλίτιδα και σαν να μου έχει κάτσει κάτι στο λαρύγγι και όλα αυτά μετά από έντονη χρίση Η.Τ. (3ml ημερησίως). Έτσι αποφάσισα να μειώσω την νικοτίνη μέχρι που έφτασα και στα 0mg και σκέτη VG για μια εβδομάδα, αλλά η ενόχληση επέμενε και έτσι αποφάσισα να πάω σε παθολόγο να δω τι συμβαίνει. Του εξήγησα ότι έχω σταματήσει το Κ.Τ. από 11 Νοε 2011 και από τότε κάνω μονό Η.Τ. και έχω τον τελευταίο καιρό αυτό το πρόβλημα. Με κοίταξε το λαιμό μου βρήκε ένα ψιλό ερεθισμό και με ψηλάφισε κάτω από το λαρύγγι, με ρώτησε αν έχω κάνει εξέταση για βρογχοκήλη και θυρεοειδή του απάντησα όχι και με έστειλε για εξετάσεις αίματος θυρορμόνες και υπέρηχο. Τα αποτελέσαμε στις θυρορμόνες φυσιολογικές αλλά στον υπέρηχο έδειξε ότι έχω 6 όζους από 2,00cm έως 3,05cm ο μεγαλύτερος, και όταν πήγα τα αποτελέσματα στο γιατρό μου είπε ότι αυτό είναι που σε ενοχλεί στο λαιμό και ότι πρέπει να πάω σε ένα ενδοκρινολόγο να δει το θέμα με τους όζους ή αλλιώς οζώδες βρογχοκήλη.
Έτσι και έγινε πήγα σε ενδοκρινολόγο με εξέτασε και μου είπε ότι η μονή λύση είναι χειρουργείο, αφαίρεση θυρεοειδούς αδένα και με παρέπεμψε σε χειρουργό όπου και με έκλεισε χειρουργείο 11 Οκτ 2012 δεν έχει ποιο κοντά ελεύθερο.
Θα πρέπει επίσης να αναφέρω ότι δεν έχω καμία ενόχληση το πρωί όταν ξυπνώ ούτε στον λαιμό ούτε στου αδένες η ενόχληση εμφανίζετε σταδιακά και όσο περνά η μέρα ποιο έντονη με αποκορύφωμα το βράδυ όπου οι αδένες μου χτυπάμε και διογκώνονται λες και έχω οξεία αμυγδαλίτιδα.
Τι έκανα:
Έχω σταματήσει το Η.Τ. για περίπου μια και κάτι μέρα αλλά η ενόχληση εμφανίστηκε πάλι περίπου την ίδια ώρα και μετά από πίεση στην δαυλιά.
Έχω μειώσει την νικοτίνη στα 0mg και μόνο VG δεν είδα διαφορά.
Έχω πάει σε Οριλά με κοίταξε το λαιμό με κάμερα (απαίσια διαδικασία η κάμερα μπαίνει από την μύτη) και δεν βρήκε κάνε ερεθισμό στο λαιμό μου ούτε στις φωνητικές χορδές και οι αμυγδαλιές μου είναι συρρικνωμένες, των ρώτησα γιατί πρήζονται οι αδένες μου και μου απάντησε ‘’ως αντίδραση στο ότι κάτι δεν πάει καλά στο λαιμό μου από τους πολλούς και μεγάλους όζους.
Έχω μειώσει τα ml που ατμήζω σε 1,5ml ημερήσιος με 9mg νικοτίνη μονό VG και σταμάτησα την πιπίλα, θα έλεγα ότι κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση αλλά δεν απαλείφθηκε.
Τώρα άρχισε να στριφογυρνά στο μυαλό μου το Κ.Τ. στο ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα όταν το έκανα και σκέπτομαι να δοκιμάσω να δω αν θα ηρεμήσει ο λαιμός μου αλλά να ξαναβάλω πάλι αυτήν την αηδία στο στόμα μου και μονό η μυρωδιά από τους άλλους με αηδιάζει.
Τέλος καμιά ηδέα, έχει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα ή είμαι ο μοναδικός.
Αλλαγή τίτλου.