vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

472 επισκέπτες, 5 χρήστες
manoslykos, camber, Doubt, paulxan, Tem

LS-E Νέος επισκευάσιμος τύπου τανκ

Αποσυνδεδεμένος slammer

• 1837
  • Φύλο: Άντρας
  • Dripάρω....
Απ: LS-E Νέος επισκευάσιμος τύπου τάνκ
« Απάντηση #165 στις: Ιουνίου 12, 2012, 00:40 »
Είναι σίγουρο και το έχω εξακριβώσει πολλές φορές, με διάφορα setup ότι το τροφοδοτικό φιτίλι καθώς πατάει πάνω στην αντίσταση, επηρεάζει τα χαρακτηριστικά ατμοποίησης. Μια απλή δοκιμή μπορεί να κάνει ο καθένας αν στάξει μερικές σταγόνες στην αντίσταση και στη συνέχεια κλείσει τον ατμοποιητή χωρίς το κάθετο φιτίλι. Τόσο η ποιότητα της γεύσης όσο και η ποσότητα του ατμού βελτιώνεται. Τα αίτια μπορεί να είναι πολλά, ίσως το κάθετο φιτίλι κρυώνει την αντίσταση (σίγουρα το κάνει), ίσως θερμαίνει υπερβολικά το υγρό που κατεβαίνει και στη συνέχεια έχει μειωμένη γεύση, ισως και άλλοι λόγοι που σε τελική ανάλυση δεν έχουν σημασία.
Το ερώτημα είναι πως μπορούμε να εξαφανίσουμε ή να μειώσουμε την επίδραση του τροφοδοτικού φιτιλιού κρατώντας βέβαια τη λογική τάνκ (αλλιως τα πετάμε όλα και κάνουμε dripping).
Ένας απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε αντιστάσεις με περισσότερες σπείρες, με μεγαλύτερο δηλαδή μήκος αντίστασης έτσι ώστε το τμήμα που αλλιώνει να είναι ένα μικρό μέρος του συνόλου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουμε χοντρό σύρμα, πχ 0.20 και πολλές σπείρες 6 ή 7. Η μέθοδος λειτουργεί καλά, βελτιώνει γεύση και ατμό αλλά κάνει την απόκριση πιο αργή κυρίως σε μπαταρίες Ego. Σε VV όμως δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ένας άλλος τρόπος θα ήταν να αλλάξουμε τη γεωμετρία στην τροφοδοσία ώστε να οδηγούμε το υγρό να έρχεται από τα άκρα του φυτιλιού και όχι πάνω από την αντίσταση. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν το δικό μου σετάπ με τη θηλιά, το οποίο θέλει αρκετή δεξιοτεχνία. Το έκανα μονο 2-3 φορές γιατί με κούρασε...
Στην ίδια κατεύθυνση είναι και το σετάπ του Diver, που και αυτό την έχει τη δυσκολία του.
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω ένα διαφορετικό σετάπ, όπου το φυτίλι της αντίστασης θα προεκτείνεται και θα οδηγείται το ίδιο μαζί με πλέγμα στο καρφάκι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε η μιά άκρη είτε και οι δύο, θα δούμε αν αρκεί μόνο η μία μεριά...
Τελος πάντων, αυτό που ψάχνουμε πρέπει να είναι σχετικά εύκολο και να λειτουργεί.... όσοι έχετε ιδέες προσέλθετε...

Αποσυνδεδεμένος brokuna

• **
  • 165
  • Be cool, Be excellent!
« Απάντηση #166 στις: Ιουνίου 12, 2012, 10:26 »
Αυτό που λέει ο slammer σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ.
Μάλιστα σκεφτόμουν ότι ίσως πρέπει να φτιάχνουν ειδικά καρφιά τροφοδοσίας που να δέχονται τα δύο άκρα φυτιλού της αντίστασης και με κάποιο τρόπο (π.χ. έλασμα ή βιδάκι ή κάτι) να τα στερεώνουν στο καρφί.
Ότι δοκιμές έχω κάνει στην έκδοση με τις σκουλικόβιδες δεν με ικανοποιούν ως προς την τροφοδοσία. Σημ. κάνω μόνο vg με βάση atmos και δεν θέλω να την αραιώνω, αφού χρησιμοποιώ κι άλλους ατμο.
Πρέπει να κάνεις κούφιες τζούρες, το οποίο είναι σπαστικό και μου θυμίζει ego-t όταν κάνεις πυκνά υγρά vg.

Δεν κατάλαβα καλά όμως αυτό που έκανε ο diver. Τι ακριβώς έκανες με το πλέγμα?

Αποσυνδεδεμένος pantelis51

• **
  • 415
  • Αρκούδος και οδοιπόρος αμαρτίαν ουκ έχει
« Απάντηση #167 στις: Ιουνίου 12, 2012, 10:46 »
Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει κλασικό στήσιμο με κάθετο πλέγμα με αντίσταση και χωρίς, αυτό με τις θηλιές με κάθετο πλέγμα με αντίσταση και χωρίς, σκέτο φιτίλι μονοκόμματο έως το τανκ, σκέτο πλέγμα μονοκόμματο ως το τανκ.

Καλύτερα από όλα λειτούργησε το κλασικό στήσιμο.

Αποσυνδεδεμένος Diver

• 692
  • H νεκροψία θα δείξει ....
« Απάντηση #168 στις: Ιουνίου 12, 2012, 10:51 »
Δεν κατάλαβα καλά όμως αυτό που έκανε ο diver. Τι ακριβώς έκανες με το πλέγμα?

Δοκίμασε με 325 πλέγμα . Κόψε ένα κομμάτι 20χ15 χιλ .
στρίψε το χαλαρά κατά μήκος των 20 χιλ. σκέτο έτσι ώστε να χωράει στο καρφάκι , αλλά να μπορεί αν ασκηθεί μέτρια πίεση, να στρίψει μέσα του.
Χώρισε το ακριβώς στη μέση κατά μήκος του κυλίνδρου εκτός από περίπου 8 χιλ. που θα βρίσκονται μέσα στο καρφάκι.
Μετά δώσε του το σχήμα που βλέπεις στη φωτογραφία .
Αν υπάρχει υπερτροφοδοσία βάλε κάτι απορροφητικό για να ταπώσεις στο πάνω μέρος του καρφιού, το εσωτερικό του κυλίνδρου του πλέγματος.
Όταν τοποθετήσεις  το κομμάτι της τροφοδοσίας στην αντίσταση , βάλτο κάθετα (αντίσταση- πλέγμα)
Με το βίδωμα ακουμπά στα άκρα της φυτιλοαντίστασης και δεν περιστρέφετε το πλέγμα........ φρακάρει .
Γι αυτό  είπα να μπορεί να γυρνάει μέσα στο καρφάκι.

Αποσυνδεδεμένος brokuna

• **
  • 165
  • Be cool, Be excellent!
« Απάντηση #169 στις: Ιουνίου 12, 2012, 10:55 »
Δοκίμασε με 325 πλέγμα . Κόψε ένα κομμάτι 20χ15 χιλ .

Κάνεις κάτι με το πλέγμα πριν. π.χ. το καις?

Αποσυνδεδεμένος Diver

• 692
« Απάντηση #170 στις: Ιουνίου 12, 2012, 11:02 »
Εγώ δεν το έκαψα . Εσύ μπορείς να το κάψεις αν θες στις άκρες για να είσαι σίγουρος .
Αν και για να λειτουργήσει σωστά πρέπει να ακουμπά στις άκρες του φυτιλιού και όχι της αντίστασης

Κατά τη γνώμη μου , αξίζει να δοκιμαστεί .
Είναι κάτι το οποίο αν πετύχει να τροφοδοτεί σωστά , δεν θα το κάνει μόνο για ένα setup .
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο για αρκετούς μήνες (θεωρητικά)

Αποσυνδεδεμένος gewre

• 649
    • Παρουσιάσεις και κριτικές ειδών ηλεκτρονικού καπνίσματος
« Απάντηση #171 στις: Ιουνίου 12, 2012, 11:30 »
Θα σας παρακαλέσω να σταματήσετε να κάνετε διάφορα setup γιατί δε προλαβαίνω να σας ακολουθήσω.  :wall: :wall: :wall:
Στο τέλος δεν ατμίζω, απλά δοκιμάζω τα διάφορα που προτείνεται.  :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Πέραν την πλάκας τώρα, μετά από αρκετές δοκιμές που έχω κάνει, έχω καταλήξει ότι το κλασικό είναι αρκετά ικανοποιητικό και εύκολο στο στήσιμο. Προσωπικά, δεν έχω βρει κάτι διαφορετικό, που να αξίζει η διαφορά του, στον ατμό ή στην γεύση, την πολυπλοκότητα του στησίματος του.

Αποσυνδεδεμένος slammer

• 1837
  • Dripάρω....
« Απάντηση #172 στις: Ιουνίου 12, 2012, 11:45 »
Πέραν την πλάκας τώρα, μετά από αρκετές δοκιμές που έχω κάνει, έχω καταλήξει ότι το κλασικό είναι αρκετά ικανοποιητικό και εύκολο στο στήσιμο. Προσωπικά, δεν έχω βρει κάτι διαφορετικό, που να αξίζει η διαφορά του, στον ατμό ή στην γεύση, την πολυπλοκότητα του στησίματος του.
Θα συμφωνήσω! Εχω δοκιμάσει και εγώ διάφορα, κάποια ήταν καλύτερα αλλά όχι τόσο ώστε να αξίζει ο παραπάνω κόπος.
Βέβαια ξεχωρίζω κάποια, όπως
- σύρμα 0.13 με ΝΟΝ στα άκρα (στα πιο χοντρά δεν παίζει τόσο πολύ ρόλο το ΝΟΝ, αλλά στο 0.13 είναι σημαντικό)
- Θηλιά πάνω από την αντίσταση και 5Σ, καλό αλλά μπελαλίδικο καθώς πάνω στην προσπάθεια συχνα ξεμιαλλιάζει το φυτίλι και ξεκινάς πάλι από την αρχή...
- Στήσιμο τύπου Genesis με κάθετο φυτίλι μέχρι το τανκ. Καλό αλλά "ευαίσθητο" και ζόρικο να πετύχεις σωστή τροφοδοσία. Αν πετύχει όμως είναι special!

Λαμβάνοντας υπόψη την απόδοση και τη δυσκολία έχω καταλήξει σε δύο βασικά σεταρίσματα:
1. Κλασσικό, 4Φx1 φυτίλι ή 2Φx2 χωρίς καρφίτσα,  με μια σπείρα λιγώτερη, 4Σ και 0.15. Το πιο εύκολο, το φιάχνεις οπουδήποτε χωρίς ιδιαίτερη προσοχή. Καλή και σταθερή απόδοση.
2. 7Σ με 0.20 πάνω σε πυρήνα 2mm προφιαγμένες (αλλιώς με το χέρι δεν γίνεται) και περαστές ίνες βαμβακερής γάζας. Δίνει τη μέγιστη γεύση και ατμό. Κρατάει χαλαρά 3-4 ημέρες. Το καλό του είναι ότι το σύρμα είναι αρκετά χοντρό και στέκεται καλά, οπότε όταν θέλεις να αντικαταστήσεις τις ίνες, απλά τις τραβάς μέσα από την αντίσταση, κάνεις ένα dryburn το σύρμα σκέτο, και περνάς νέες ίνες.
Σε κάθε περίπτωση το κάθετο φυτίλι πρέπει να πατάει ελαφρά την αντίσταση και να μην είναι πολύ μακρύ αυτό που βγαίνει από το πλέγμα, ωστε να γίνεται "τούφα". Μισό χιλιοστό είναι αρκετό. Αν είναι πολύ το φυτίλι πάνω στην αντίσταση τότε την κρυώνει και αλλιώνει την γεύση.

Αποσυνδεδεμένος Diver

• 692
« Απάντηση #173 στις: Ιουνίου 12, 2012, 15:43 »
Συμφωνώ και με τους δυο σας . Το κλασικό είναι σταθερή αξία .
Εδώ όμως δεν έχουμε να φτιάξουμε μια καινούργια φυτιλοαντίσταση με παράξενο σπείρωμα .
Ούτε πρέπει να καταστρέψουμε το φυτιλάκι τροφοδοσίας μας το οποίο δουλεύει σωστά για να το αλλάξουμε με κάτι που ίσως δουλέψει.
Κρατάμε το φυτιλάκι μας σε μια άκρη και δοκιμάζουμε κάτι άλλο στη θέση του πάνω στην ίδια αντίσταση.
Δεν τα καταφέραμε ; Οκ. Βάζουμε το παλιό φυτιλάκι επάνω και τέλος .

Αποσυνδεδεμένος yiannisoooo

• *
  • 20
« Απάντηση #174 στις: Ιουνίου 12, 2012, 16:11 »
Καλησπερα σε ολους. Τελικα υπαρχει καποιος που εχει δοκιμασει και τους δύο LS-E και LS-T (ετσι λενε τον παλιο;) ; Υπάρχει αισθητη διαφορα στα δύο μοντέλα (εκτος απο τις βιδες); και ποια;

Δηλαδή με το κλασσικό σεταρισμα που λετε κι εσείς, ο παλιος εχει καλύτερη αποδοση;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 12, 2012, 16:17 από yiannisoooo »

Αποσυνδεδεμένος slammer

• 1837
  • Dripάρω....
« Απάντηση #175 στις: Ιουνίου 12, 2012, 16:37 »
Απ' ότι φαίνεται κανείς δεν έχει και τους δύο. Μια δοκιμή σε ατμοποιητή άλλου δεν αρκεί.
Ψήνομαι να πάρω αλλον έναν, με τις νέες βίδες, αλλά το σκέφτομαι γιατί έχω ήδη και Α2Τ  ::)

Αποσυνδεδεμένος Diver

• 692
« Απάντηση #176 στις: Ιουνίου 12, 2012, 16:45 »
Να σου δώσω το δικό μου να μου δώσεις τον Α2Τ ;     :angel:
Α ........να μου δώσεις και κανά ευρώ  :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος slammer

• 1837
  • Dripάρω....
« Απάντηση #177 στις: Ιουνίου 12, 2012, 17:32 »
Ναι!  Ναι! :tongue_smilie: :tongue_smilie:
και μαζί και το Downgrade του Α2Τ σε Classic.... Δωρο!  :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος gewre

• 649
    • Παρουσιάσεις και κριτικές ειδών ηλεκτρονικού καπνίσματος
« Απάντηση #178 στις: Ιουνίου 12, 2012, 17:38 »
Για να μη νιώθει ριγμένος κανονικά πρέπει να του κάνεις και ένα provari δώρο για να συμπληρώσει το σετ :thumpup:
 :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Αποσυνδεδεμένος zalaros

• 1092
  • Provari
« Απάντηση #179 στις: Ιουνίου 12, 2012, 17:40 »
 :OnTopicPlease: ;D

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359858 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114237 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450062 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110708 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374773 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328147 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6432 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29354 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99926 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F