vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

535 επισκέπτες, 6 χρήστες
makis1975, Doubt, PsykieG, poseidon, manoslykos, camber

AIOLOS SS ατμοποιητής

Αποσυνδεδεμένος Basstar5

• **
  • 107
  • Φύλο: Άντρας
Απ: AIOLOS SS ατμοποιητής
« Απάντηση #195 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 07:38 »
Φίλε μου δοκίμασε να βάλεις φιλτρο απορροφητηρα...ένα φύλλο απο το σούπερ μάρκετ έχει 1,7€.εγω το χωριζω στα δυο για να είναι πιο αραιο. Με το σερα δεν την παλεψα καθολου γιατι δεν μπορουσα να υπολογισω σωστά την ποσότητα που χρεαζοταν..
δυστυχώς δεν έχω μετρήσει σταγόνες που χρειάζεται για να γεμίσει..αλλα μόλις το δω πως λιμναζει το υγρό το ταμποναρω με μια χαρτοπετσετα ώστε όταν το γυρίσω ανάποδα να μην τρέχουν ποτάμια.
Ελπίζω να βοηθησα!

Αποσυνδεδεμένος Jericho

• **
  • 402
  • 7ml/Day DIY 75/25% VG/PG / 14MG
« Απάντηση #196 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 09:45 »
Θα πάω να πάρω να δοκιμάσω, η διαφορά του σέρα με το φίλτρο απορροφητήρα ποια είναι ? εννοώ τι το κάνει ποιο εύκολο στο σετάρισμα ?

Σήμερα το πρωί που ξύπνησα ένοιωσα μία μικρή ενόχληση στο λαιμό (υποθέτω επειδή δεν έβρασα το σέρα)? 

Είδα ότι χρησιμοποιείς τριπλό φιτίλι, κάποιος ανέφερε ότι βάζει όλο το φιτίλι από την μία μεριά για ευκολία στο γέμισμα (και για να μην λερώνετε βέβαια  :))  ) και το βρήκα πολύ έξυπνο, με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει κάποια διαφορά στον ατμό ή θα είναι το ίδιο πράγμα αν έβαζα την αντίσταση κανονικά στην μέση?

Αν τα καταφέρω καλά με το σετάρισμα θα ανεβάσω βιντεάκι :)

Αποσυνδεδεμένος Basstar5

• **
  • 107
« Απάντηση #197 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 09:59 »
Βασικά με το σερα το πρόβλημα που Είχα είναι ότι το σερα ήταν μια μάζα..δεν μπορούσα να να υπολογισω την ποσότητα αλλα κ την πυκνότητα που έπρεπε να έχει.ενώ το φιλτρο απορροφητηρα είναι φύλλο,δεν είναι μια αμορφη μάζα όπως το σερα.το φιλτρο το κόβεις Πολύ εύκολα με ένα ψαλιδακι στη διάσταση που θέλεις.

Σχετικά με το σεταρισμα..δεν το έχω ψάξει παραπέρα..είμαι της λογικής Άμα δουλεύει μη το σκαλιζεις παραπάνω! :-p

Για να το έχουν κάνει όμως φίλοι θα δουλεύει!

Αποσυνδεδεμένος alexmach

• 2936
  • Dulcius Ex Asperis
« Απάντηση #198 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 12:33 »
Το σέρα δέν χρειάζεται βράσιμο γιατι επειδή είναι για ζώντες οργανισμούς, είναι ήδη αποστειρωμένο. Αλλα είναι ενας αφρός, μια μάζα και είναι δύσκολο να το υπολογίσεις, και μάλλον ακατόρθωτο να περιγράψεις την ποσότητα που χρειάζεται.
Το μονόπαντο σετάρισμα, δεν υστερεί σε τίποτα, είναι καλύτερο βασικά, γιατι έχεις μια θηλειά, που δέν κινδυνεύει να παει να κάτσει πανω στην δίοδο του αέρα. Και πανω απ όλα δεν ακουμπάς ποτέ το φυτίλι οπότε δεν λερώνεσαι.
Για σεταρίσματα, δές και στα νήματα του spheroid.

Αποσυνδεδεμένος Jericho

• **
  • 402
« Απάντηση #199 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 15:58 »
Ωραίος Alex.

Πήγα και πήρα και φίλτρο απορροφητήρα πριν λίγο και μου φαίνεται ποιο εύκολο σαν υλικό αλλά να υποθέσω ότι δεν θα είναι αποστομωμένο.

Θα το δοκιμάσω όμως γιατί με το σέρα δεν μπορώ να το πετύχω ακριβώς όπως πρέπει για την ώρα. 

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος WILDE

• 1786
« Απάντηση #200 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 21:58 »
Σωστά όλα οσα γράφονται πιο πάνω
Αλήθεια το Serra θελει υπομονη
Εγω αφου βρίσκω περίπου το μέγεθος που με ικανοποιεί στην συνέχεια αφου το γεμίζω με υγρό
του κάνω και τρύπες με μια μεγάλη βελόνα
Επίσης παίζεi ρόλο και η πυκνότητα των υγρών
Αν όμως χρησιμοποιείς μόνο ένα υγrό κάποια στιγμή θα βρείς το κατάλληλο μέγεθος Serra

Αποσυνδεδεμένος Basstar5

• **
  • 107
« Απάντηση #201 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 22:10 »
Είσαι της υπομονής εσυ!εγώ δε την πάλεψα με το σερα..

Αποσυνδεδεμένος WILDE

• 1786
« Απάντηση #202 στις: Φεβρουαρίου 06, 2013, 22:24 »
H αλήθεια είναι οτι πολλές φορές είχα εκνευριστεί
 αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωνε
Άλωστε οι επισκευάσιμοι είναι ένα είδος χόμπι

Αποσυνδεδεμένος Jericho

• **
  • 402
« Απάντηση #203 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 06:14 »

Σωστά όλα οσα γράφονται πιο πάνω
Αλήθεια το Serra θελει υπομονη
Εγω αφου βρίσκω περίπου το μέγεθος που με ικανοποιεί στην συνέχεια αφου το γεμίζω με υγρό
του κάνω και τρύπες με μια μεγάλη βελόνα
Επίσης παίζεi ρόλο και η πυκνότητα των υγρών
Αν όμως χρησιμοποιείς μόνο ένα υγrό κάποια στιγμή θα βρείς το κατάλληλο μέγεθος Serra

Χρησιμοποιoύσα DIY VG 100% και δεν μπορούσα να το πετύχω με τίποτα το σέρα, μία μου έβγαινε πολύ αραιό και είχα διαρροές και γουργουρητά και μία μου έβγαινε πολύ σφιχτό και δεν είχα καλή τροφοδοσία.
Εγώ την εποχή που το πάλευα είχα μπουκαλάκι με μεγάλη χοντρή βελόνα και το γέμιζα από κάτω προς τα πάνω και γινόντουσαν ούτως ή άλλος η τρύπες αλλά και πάλι δεν τα κατάφερνα καλά  :wall:

Τώρα προσθέτω λίγο απιονισμένο νερό και γίνεται ποιο ρευστό το υγρό (χώρια που αυξάνονται και τα ντουμάνια  :)  ) και παίζει καλύτερα στο σέρα, δεν κρύβω όμως ότι είναι καθαρά θέμα τύχης να το πετύχω.

Το φίλτρο απορροφητήρα μου φαίνεται πολύ καλύτερο για σετάρισμα.

Το έβρασα και το χώρισα όπως πρότεινε ο Basstar αλλά θα το καθυστερήσω άλλη μία ημέρα το στήσιμο μιας και αυτή την στιγμή απολαμβάνω τρομερό σετάρισμα  :D .

Επίσης έκανα και ένα πειραματάκι σήμερα και είδα ότι το σέρα είναι πολύ ανεκτικό στην αλλαγή γεύσης!

Βέβαια δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το πόσο δυνατό είναι το άρωμα, αλλά ενώ άτμιζα DIY nociolla/caramel, και ενώ είδα ότι η γεύση άρχιζε να χαλάει πρόσθεσα bebeca και μετά από δύο τρεις τζούρες ένοιωθα την αλλαγή στην γεύση!

Αυτό που έχω επίσης να πω είναι ότι με vivi nova σαν βασικό ατμοποιητή στα 1.8Ω και με 7ml ημερησίως στα 3.7v μία 18650 με το wildfire με έβγαζε όλη μέρα, τώρα με αντίσταση 1.6 Ω στα ίδια volt με βγάζει μίσή!

Βέβαια το ντουμάνι, η γεύση και η τρομερά αεράτη τζούρα που έχει ο Αίολος αξίζουν την κατανάλωση  :)
[size=78%]  [/size]

Αύριο που κατά πάσα πιθανότητα θα τα έχει παίξει η αντίσταση, θα φτιάξω και τριπλό φιτίλι (αντί του διπλού που έχω τώρα, θα αλλάξω και το σέρα με το φίλτρο) και θα επιστρέψω με εντυπώσεις  :)

Είσαι της υπομονής εσυ!εγώ δε την πάλεψα με το σερα..

και εγώ δεν μπορώ να πω ότι φημίζομαι για την υπομονή μου σε τέτοια θέματα  :)) 

H αλήθεια είναι οτι πολλές φορές είχα εκνευριστεί
 αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωνε
Άλωστε οι επισκευάσιμοι είναι ένα είδος χόμπι

Συμφωνώ αλλά και παν μέτρον άριστον  :)

Αποσυνδεδεμένος alexmach

• 2936
  • Dulcius Ex Asperis
« Απάντηση #204 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 09:51 »
Το τριπλό φυτίλι, μάλλον δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω, αλλα καλά κανεις και το δοκιμάζεις.
Μιας και χρησιμοποιείς νν, για να δείς οικονομία, κάνε αντίσταση κάπου στα 2,5 Ωμ. Θα χρειάζεσαι παραπάνω βόλτ, αλλα καταναλώνεις λιγότερα αμπέρ. Ετσι, εχω πέσει απο 6 12350 τη μέρα στις 4.

Αποσυνδεδεμένος Jericho

• **
  • 402
« Απάντηση #205 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 10:22 »
Ο μόνος λόγος που θέλω να δοκιμάσω το τριπλό Alex είναι γιατί άκουσα ότι όσο περισσότερο φιτίλι τόσο περισσότερο ατμός!

Σκέφτηκα κι εγώ ότι μάλλον το 0.2 παρακάτω πρέπει να είναι ένας από τους λόγους που έχω τόση κατανάλωση και έλεγα την επόμενη αντίσταση να την κάνω κοντά στα 1.8, γιατί ποιο πάνω μάλλον θα χάσω στο χτύπημα και δεν θέλω.

Αποσυνδεδεμένος sothoms

• **
  • 234
« Απάντηση #206 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 10:36 »
Εγω παντως εδω και 1 μηνα τον σεταρω με 3φ 2αρι φιτιλι και εχω ξεχασει τι παει να πει καμμενο.
Ακομα και να εχει στεγνωσει το σερα (φιλτρο αποροφητηρα για την ακριβεια χρησιμοποιω), αργω να το παρω χαμπαρι γιατι εχει μπολικο υγρο το φιτιλι.
Επίσης πλεον δεν μου αφηνει τοση πολυ μακα.

Παντως αυτο που ειπατε με το σερα εχετε πολυ δικιο. Εγω παιζω με αποροφητηρα κι εχω περισσοτερες πιθανοτητες να μου κατσει.
Στα χαρακτηριστικα ομως του αιολος που λεει οτι χωραει 3ml δεν παιζει με τιποτα. Ισως με καινουργιο φιλτρο. Με χρησιμοποιημενο, πανω απο 2 ml δεν πρεπει να παιρνει.

Αποσυνδεδεμένος alexmach

• 2936
  • Dulcius Ex Asperis
« Απάντηση #207 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 11:11 »
@Jericho
Βάλε και παραπάνω. το 0,2 δεν θα κανει καμμια τρελλή διαφορά.
Εφόσον δέν το έχεις σε μηχανικό, ανεβάζεις όποτε θές.
Δεν ξερω την συμπεριφορά του κάθε μηχανακίου βεβαια, αλλα την οικονομικότερη εκδοση την είδα σε προβάρι με 2,5 Ωμ. Και είχα την ανεση να φαω τηγανιά αν ανεβαζα στα 6 βόλτ, και μπορούσα να κατεβάσω και μέχρι 3,5. Αλλα οπως και νά χει, στα 9,5 βατ που υπολογιζα εγώ, απο εμπειρία με 1,5Ωμ, σε μηχανικό, τα 2,5 Ωμ μου βγήκαν ΠΟΛΥ οικονομικότερα σε μπαταρίες. Και πανω απ όλα διατηρώντας την ανεση του ανεβοκατεβάσματος. Οπότε (αναλογα το νν βεβαια υποθέτω) χτύπημα δέν χανεις. Your Choice.

Για το τριπλό φυτίλι, εγώ δεν ειδα καμμια διαφορά.
Επειδή Σφερώης και Αιολος εχουν αριστη τροφοδοσία αν φτιάξεις σωστά το σέρα σου, δεν είδα κατι παραπάνω με το τριπλό, αν και λογικά, η μεγαλύτερη παρακαταθήκη υγρού πανω σε τρία αντί δύο φυτίλια θά έπρεπε να δίνει.
Προσωπικά παντως δέν το διαπίστωσα.

Αποσυνδεδεμένος WILDE

• 1786
« Απάντηση #208 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 11:24 »
εγω στα 2,1 τον έχω με διπλό 2αρι φυτίλι τυλιγμένο σε πλέγμα και με την μια μερια να ακουμπάνε το Serra
άριστη τροφοδοσία και παίζει και σε μηχανικό μια χαρά

Αποσυνδεδεμένος Jericho

• **
  • 402
« Απάντηση #209 στις: Φεβρουαρίου 07, 2013, 12:22 »
Εγω παντως εδω και 1 μηνα τον σεταρω με 3φ 2αρι φιτιλι και εχω ξεχασει τι παει να πει καμμενο.
Ακομα και να εχει στεγνωσει το σερα (φιλτρο αποροφητηρα για την ακριβεια χρησιμοποιω), αργω να το παρω χαμπαρι γιατι εχει μπολικο υγρο το φιτιλι.
Επίσης πλεον δεν μου αφηνει τοση πολυ μακα.

Παντως αυτο που ειπατε με το σερα εχετε πολυ δικιο. Εγω παιζω με αποροφητηρα κι εχω περισσοτερες πιθανοτητες να μου κατσει.
Στα χαρακτηριστικα ομως του αιολος που λεει οτι χωραει 3ml δεν παιζει με τιποτα. Ισως με καινουργιο φιλτρο. Με χρησιμοποιημενο, πανω απο 2 ml δεν πρεπει να παιρνει.

Δεν έχω κάνει πολλά σεταρίσματα από τότε που τον έχω αλλά καμένο δεν μου έχει δώσει ποτέ (για την ώρα).

Με το γέμισμα είχα θέματα και δεν μπορούσα να βρω την κατάλληλη ποσότητα.

Αυτό που κάνω από χτες (και με ικανοποιεί) είναι το εξης.

Με το μπουκαλάκι με την κοντή λεπτή πλαστική βελόνα, στάζω από 4-5 σταγόνες x 4 φορές γύρω γύρω κυκλικά, αυτή η διαδικασία με συνεχές άτμισμα με βγάζει περίπου 40 λεπτά με μία ώρα και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.

@Jericho
Βάλε και παραπάνω. το 0,2 δεν θα κανει καμμια τρελλή διαφορά.
Εφόσον δέν το έχεις σε μηχανικό, ανεβάζεις όποτε θές.
Δεν ξερω την συμπεριφορά του κάθε μηχανακίου βεβαια, αλλα την οικονομικότερη εκδοση την είδα σε προβάρι με 2,5 Ωμ. Και είχα την ανεση να φαω τηγανιά αν ανεβαζα στα 6 βόλτ, και μπορούσα να κατεβάσω και μέχρι 3,5. Αλλα οπως και νά χει, στα 9,5 βατ που υπολογιζα εγώ, απο εμπειρία με 1,5Ωμ, σε μηχανικό, τα 2,5 Ωμ μου βγήκαν ΠΟΛΥ οικονομικότερα σε μπαταρίες. Και πανω απ όλα διατηρώντας την ανεση του ανεβοκατεβάσματος. Οπότε (αναλογα το νν βεβαια υποθέτω) χτύπημα δέν χανεις. Your Choice.

Για το τριπλό φυτίλι, εγώ δεν ειδα καμμια διαφορά.
Επειδή Σφερώης και Αιολος εχουν αριστη τροφοδοσία αν φτιάξεις σωστά το σέρα σου, δεν είδα κατι παραπάνω με το τριπλό, αν και λογικά, η μεγαλύτερη παρακαταθήκη υγρού πανω σε τρία αντί δύο φυτίλια θά έπρεπε να δίνει.
Προσωπικά παντως δέν το διαπίστωσα.

Alex αφού δεν τίθεται θέμα χτυπήματος θα πειραματιστώ, ωραίος.

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359861 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1001 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114237 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450062 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110708 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374773 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328148 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6432 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29354 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99926 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F