Μολις ειπες ενα βασικοτατο λογο στο γιατι ΔΕΝ πρεπει να καταργηθει.... Τι εχει περισσοτερη σημασια? δεν ειναι να προαγουμε την συζητηση, να δινουμε κινητρα για να υπαρχει ο διαλογος και ακομη περισσοτερο στο να απαντιωνται ερωτησεις ειδικα νεων μελων που στην αρχικη τους φαση κανουν αγωνα να φυγουν οριστικα απο το καπνισμα? Ε, δες το σαν μια "ηλεκτρονικη καραμελα". Τι και αν υπαρχει μια τετοια καραμελα λοιπον?? Προσωπικα μεχρι το καλοκαιρι που μας περασε (την μιση μου πορεια δηλαδη στο φορουμ αδιαφορουσα για το ολο αυτο θεμα) αλλα ρε παιδια...με ολες αυτες τις συζητησεις το κοιταζω συνεχεια πια και κολλησα και εγω. Το ολο αυτο θεμα με τα μηνυμα και τον αριθμο του σε κανει να τον κοιτας οχι μονο για σενα αλλα για ολους. Και ας κοιταξει ο καθενας βαθια μεσα του να δει το κατα ποσο εχει επηρεασει και αυτον.
Αλλη ηλεκτρονική καραμελα ειναι το μπραβο... Γιατι μην μου πειτε...ολοι χαιρεστε οταν γραφετε ενα ποστ ή εχετε γραψει ενα πχ review που ηθελε κοπο κλπ και βλεπετε μετα ενα σωρο απο μπραβο για την δουλεια σας... ετσι δεν ειναι? Δεν ειναι ενα κινητρο αυτο για την επομενη φορα να κανετε επισης μια αντιστοιχη δουλεια ή να γραψετε ενα καλο ποστ ή να απαντησετε ορθα και γρηγορα σε ενα μελος? Δεν κοστιζουν αυτες οι καραμελες και δεν ειναι υποτιμιτικο ή κακο να υπαρχουν... Το κακο ξεκιναει μονο οταν κοιτας με μισο ματι τις "καραμελες του διπλανου σου"
Αν δεν συμμετεχεις με μηνυματα σε ενα φορουμ.... πως στο καλο θα συμμετεχεις?
ασε για λιγο στην ακρη την βαθμολογηση... αναποτελεσματικο ή ακομψο η συμμετοχη των μελων με μηνυματα..
Διαφωνώ ura και θα σου εξηγήσω το γιατί...
Μια οποιαδήποτε συζήτηση (εντός η εκτός φόρουμ) θεωρώ ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται με σκοπό/κίνητρο (όπως θες πες το) την "επιβράβευση".... από την στιγμή που αυτός που καταθέτει την γνώση/γνώμη του το κάνει αποσκοπώντας σε μιας μορφής κέρδους/επιβράβευσης η συζήτηση είναι ανειλικρινής
ως προς τα κίνητρα της και όχι απαραίτητα ως προς την αλήθεια των όσων λέγονται... Το κίνητρο για εμένα όμως είναι σοβαρό και έχει βαρύτητα...
Βεβαίως παραμένει το γεγονός ότι ανεξάρτητα του λόγου για τον οποίο κάποιος συμμετέχει καταθέτει την γνώση του και δίνει τα φώτα του...
Η συζήτηση όμως δεν προάγεται από την επιβράβευση ούτε και σαμποτάρεται από την απουσία αυτής.
Η συζήτηση προάγεται από την ανιδιοτελή θέληση των συμμετεχόντων να καταθέσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους.Το "μπράβο" που λες δεν είναι μια άμεση επιβράβευση και δεν εμφανίζεται ως "γαλόνια" στο προφίλ του χρήστη (σε αντίθεση με τα μηνύματα)... Ασε που γλυτώνει τα νήματα από πολλά περιττά μηνύματα τύπου "μπράβο ρε μεγάλε" τα οποία και off topic ήταν αλλά και -ενδεχομένως- να αποσκοπούσαν στην αύξηση των "γαλονιών"...
Αν δεν συμμετέχεις με μηνύματα σε ένα φόρουμ ενδέχεται να συμμετέχεις με reviews και παρουσιάσεις ... Ο άλλος μπορεί να είναι αντικοινωνικός βρε αδερφέ και να μην θέλει να ανοίγει συζήτηση αλλά να προσφέρει ουσιαστικά στο φόρουμ ανεβαζοντας Links για καινουριες συσκευες ή εκπτωτικα κουπόνια για ηλεκτρονικα καταστηματα! Η ενδέχεται -όπως είπε ένας φίλος πιο πριν- να απαντάει στα νέα μελή κατ'ευθειαν με πμ!
Εγώ π.χ. τους τρεις μήνες που έλειπα στις Σέρρες επηρέασα τόσους συναδέλφους εκεί με το η.τ. που αυτή την στιγμή το 50% το προσωπικού του Θεάτρου εκεί (γύρω στα 6-7 άτομα ξεκίνησαν το άτμισμα ( μέχρι τώρα παραμένουν ατμιστές) και
οι περισσότεροι γράφτηκαν και στο φόρουμ... Σύμφωνα με την λογική της ιεραρχικής βαθμονόμησης θα έπρεπε να γραφεί (η θα έπρεπε να
θέλω να γραφεί) στο προφίλ μου "
Μέγας ατμοταξίαρχος- ατμοστρατολογητής"..
Έλειπα τρεις μήνες και η παρουσία μου στο φόρουμ ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτη, σύμφωνα όμως με τα παραπάνω που σου είπα φαίνεται πως η "προσφορά" μου στο φόρουμ ήταν και υπαρκτή και ουσιαστική όλο αυτό το διάστημα....
Αφήνω στην άκρη λοιπόν την βαθμολόγηση.... ΚΑΙ αναποτελεσματική ΚΑΙ άκομψη η
καταμέτρηση των μηνυμάτων.... (όχι τα μηνύματα καθ'αυτα)...