Αυτός είναι ο
2.4ml eGo CC (Coil Changeable) Clearomizer.
Μου τον έστειλε για "test drive" η cartomizerlady
Petra.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια ακόμα από τις πολλές υλοποιήσεις Clearomizer. Αποτελούμενη αυτή τη φορά από τρία στοιχεία:
-το σκληρό στρόγγυλο επιστόμιο
-την πλαστική δεξαμενή - tank χωρητικότητας 2.4 ml με την μεταλλική βάση και το eGo σπείρωμα
-την κεφαλή με το φιτίλι και την αντίσταση
Τα τρία παραπάνω στοιχεία τα βλέπουμε από αριστερά προς τα δεξιά στις δύο φωτογραφίες που ακολουθούν :

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε τον eGo CC πάνω σε μια VV eGo-C Twist μπαταρία χωρητικότητας 650 mah

Η ανταλλάξιμη κεφαλή φιτιλοααντίστασης του eGo CC έχει κοντό φιτίλι. Οι άκρες του εφάπτονται στο πάνω μέρος της δεξαμενής και τροφοδοτούν με υγρό την αντίσταση που διατίθεται με επιλογή 1.8 ή 2.4ohm.
Είχα στη διάθεσή μου την κεφαλή των 1.8ohm.
Η αναπλήρωση υγρού και η συναρμολόγηση του eGo CC δεν θα προβληματίσει ακόμα και έναν αρχάριο χρήστη.
ΑπόδοσηTζούρα εύκολη , χαλαρή , αεράτη , ανάλαφρη με πλούσια απόδοση ατμού.
Ο εισπνεόμενος ατμός είναι σαφώς θερμός. Το χτύπημα είναι καλό , ακόμα και όταν χρησιμοποιείται με υγρά μεσαίας περιεκτικότητας σε νικοτίνη.
Η γεύση είναι καλή χωρίς αλλοιώσεις ή πλαστικίλα όταν χρησιμοποιείται με χαμηλό voltage. Με υψηλότερο voltage θα διαπιστώσουμε σίγουρα γευστικές αλλοιώσεις. Διαφοροποίηση βέβαια θα υπάρχει στην περίπτωση που επιλεγεί η κεφαλή των 2.4ohm, με σαφώς μεγαλύτερες ανοχές/αντοχές.
Πρώτες σκέψεις - συμπεράσματα από την δοκιμή του eGo CCΣε γενικές γραμμές μου άφησε την εντύπωση ενός αρκετά καλύτερου και σαφώς βελτιωμένου CE4+.
Nομίζω ότι θα ικανοποιήσει τους φίλους του θερμού ατμού. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής δεν διαπίστωσα διαρροές. Για τη διάρκεια ζωής της κεφαλής δεν είμαι σε θέση να κάνω ακριβείς εκτιμήσεις.
Η περιεκτικότητα της δεξαμενής υγρού δίνει πολύ καλή αυτονομία.
Αν είχα να επιλέξω μεταξύ του συγκεκριμένου clearomizer και ενός εμπορικού, μη επισκευάσιμου ατμοποιητή όπως ο eGo-C , θα επέλεγα μάλλον χωρίς δεύτερη σκέψη τον eGo-C....λόγω του ψυχρού ατμού. Αλλά αυτό είναι μια καθαρά υποκειμενική προτίμηση.