Ηρθε η σειρά μου να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μετά από ένα μήνα σχεδόν αποκλειστικής χρήσης με τον 1,8ohm.
Η πρώτη κεφαλή κράτησε 18 ημέρες αποκλειστικής χρήσης. Εβαλα τη δεύτερη πριν λίγες ημέρες. Ενδιάμεσα επιχείρησα να βάλω επιστόμιο από αχρησιμοποίητο CC που όμως άντεξε κι αυτό 2,5 μέρες.
Με τη γνωστή ταλαιπωρία που υφίσταται κάτι στα δικά μου χέρια.
Από τροφοδοσία, ο άτμο υπέστη μέτρια. Δεν τον δούλευα σε απλή ego, ούτε όμως και σε VV που επιτυγχάνει καλύτερη καύση και ομαλότερη τροφοδοσία ρεύματος.
Τον δούλευα σε passthrough VV Ego 4,2v 70% στον υπολογιστή με σταθερό ρεύμα και 30% χωρίς το καλώδιο, με την τάση να μειώνεται όσο περνάει η ώρα.
Επιστόμιο:
Σήμερα παρέλαβα από τους Κινέζους τα δωρεάν ανταλλακτικά βελτιωμένα επιστόμια.
Ηδη όμως από χτες ατμίζω με το νέο επιστόμιο, που πολύ ευγενικά μου έστειλε η Μαρία του FAB VAPE έχοντας διαβάσει το πρόβλημα.
το νέο επιστόμιο έχει εσωτερικά 4 "κολωνίτσες" που ουσιαστικά ενισχύουν την αντοχή του. Από όσα διάβασα, οι Ελληνες καταστηματάρχες παρέλαβαν αφού είχε διαγνωστεί και λυθεί το πρόβλημα, οπότε το θέμα αυτό ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ για αγορές από Ελλάδα.
Διαρροές:
Ταλαιπωρήθηκα αρκετά 18 ημέρες με τον πρώτο και περίπου 5-6 με τον δεύτερο από διαρροές.
στο 60% περίπου της διάρκειας χρήσης του δουλεύει καλά με πολύ καλή απόδοση γεύσης (οπωσδήποτε μπανιο στην αρχή σωλήνα, επιστόμιο, κεφαλή) καλό ατμό και χτύπημα (όχι εξαιρετικό, καλό) Στο 40% ρουφούσα μπουρμπουληθρες ή τίποτα (όχι ατμός κλπ) ή σκούπιζα υγρά από το επιστόμιο, τον πόλο Και την ένωση πλαστικού σωλήνα με βάση.
Απέδωσα μέρος του προβλήματος αρχικά στο σπασμένο επιστόμιο που ήταν κολλημένο με μονωτικό, μη εφαρμόζοντας στεγανά στο τανκ. Αλλά το πρόβλημα συνεχίστηκε και με το δεύτερο επιστόμιο μέχρι να σπάσει, όπως και με το τρίτο το γερό.
Δεν ξέρω αν οφείλεται στο κάτω μέρος του tube. Ηρθε με μια φυσαλίδα αέρα στην ένωση και στη συνέχεια έκανε δίπλα μια ραγισματιά 3 χιλιοστά που έφτασε ως τα 5 (από τη συνήθειά μου να τον κουβαλάω στην τσέπη) Οταν χάνει από το tube πάντα είναι πιο υγρό στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτή η ανεξήγητη αστάθεια στην απόδοσή του με έχει προβληματίσει, καθώς δεν κατάφερα να τη συσχετίσω με τη στάθμη του υγρού, ούτε με τον τρόπο εισπνοής, μόνο να παρατηρήσω ότι την κάνει πιο συχνά όταν δουλεύω τη μπαταρία χωρίς καλώδιο. Ισως σε μπαταριοθήκες να μη δημιουργείται το ίδιο θέμα. Ή να οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν η πρώτη παρτίδα, ή να έπεσα σε προβληματικό κομμάτι. Σώμα, όχι κεφαλή. Πάντως, ο κύριος λόγος που άλλαξα κεφαλή δεν ήταν η γεύση και το χτύπημα, αλλά η ελλειπής ατμοποιηση και οι περισσότερες διαρροές.
Συμπέρασμα:
Δεν είναι ο ατμο που όλοι περιμέναμε. Πάσχει κι αυτός από την κατάρα των περισσότερων κλιαρομάιζερ: διαρροές μετά μπουκωμάτων που εμφανίζονται χωρίς εμφανή λόγο και διορθώνονται από μόνες τους.
Κάποια στιγμή θα επιχειρήσω ένα συγκριτικό τεστ αντοχής μεταξύ CC & Crystal, πάντα πάνω σε ego μπαταρίες που είναι και το κατ΄εξοχήν κοινό του.