Ευχάριστες οι μέχρι τώρα απαντήσεις από φουγαροκαραβάνες του φόρουμ.
Όπως είπα (κατά τη γνώμη μου), βαρύνουσα σημασία θα πρέπει να έχουν τα αποτελέσματα εξετάσεων (για όσους έκαναν ή θα κάνουν).
Μιας και είπα να μεταφέρουμε τη συζήτηση στο παρόν θέμα, μεταφέρω την απάντηση από το άλλο σχετικό θέμα εδώ:
Σας παραθέτω έναν τελευταίο σύνδεσμο (υπάρχει πληθώρα αυτών στον ιστό) που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την γλυκερίνη και συνηγορεί στην επικινδυνότητα της σχετικά με βλάβες στους ανθρώπινους νεφρούς:
http://www.sciencelab.com/xMSDS-Glycerin-9927350
και προτρέπω όλους μας εδώ να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην έρευνα μιας και επιβάλεται να ασχοληθούμε σοβαρά με την ουσία την οποία εισπνέουμε.Δεν νομίζω οτι είναι πνευματικά υγειές να ψάχνουμε τι θα μας "σκοτώσει λιγότερο" αλλά να προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο.
Αν δεν παραθέσουμε κάποια στοιχεία παρατηρήσεων από εμάς τους ίδιους (συμπτώματα, εξετάσεις - αναλύσεις), δεν πρόκειται να έχουμε έρευνα σύντομα.
Με αυτό το σκεπτικό λέω κι εγώ: Μήπως το αυξημένο
λεύκωμα (πρωτεΐνη) στα
ούρα (σε μια ανάλυση που έκανα) έχει κάποια συσχέτιση με το η.τ. τελικά; Το θεωρώ ψιλο-άσχετο αλλά μιας και το έθιξες έτσι, το θέτω προς διασταύρωση σε περίπτωση που κάποιος παλιότερος ατμιστής είχε ανάλογα ευρήματα τελευταία. Πρέπει να πω ότι οι άλλες τιμές σχετικά με τα νεφρά (κρεατινίνη κτλ.) ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα.
Σχετικά με το αυξημένο λεύκωμα, ένα γρήγορο τεστ είναι το εξής: Αν μετά την ούρηση δείτε
αφρό ο οποίος παραμένει στη λεκάνη και δεν διαλύεται μετά από λίγο (1-2 λεπτά) τότε ίσως υπάρχει απώλεια λευκώματος. Δεν είναι πάντα ιδιαίτερα ανησυχητικό και μπορεί να είναι κάτι παροδικό αλλά θέλει παρακολούθηση γιατί μπορεί να έχει σχέση με τα νεφρά.
Πρόκειται για μια απλή παρατήρηση.
Όχι τίποτε άλλο αλλά αν δεν κάνουμε και καμιά τέτοια διασταύρωση στοιχείων, θα μιλάμε επ' άπειρον μόνο θεωρητικά. Άμα δεν κάνουν άλλοι έρευνες, ας κάνουμε εμείς μόνοι μας καμία όταν πέφτουν κάποιες παρατηρήσεις στην αντίληψή μας που συνδυάζονται με πληροφορίες σαν την παραπάνω.