Να πω κι εγώ την εμπειρία μου ως νέος ατμιστής και ακόμα πιο νέος στους επισκευάσιμους, ως προς τα κριτήρια επιλογής πρώτου
1)
Γέμισμα: Ερχόμενος από τον πραγματικά απροβλημάτιστο triton mini της aspire, με γέμισμα από πάνω και 0 διαρροές, το γέμισμα από κάτω του kfl ή και του doggy μου φαίνεται όαση μπροστά στο «κράτα με το ένα χέρι κλειστά τα υγρά (κλειστά τρόπος του λέγειν), εφάρμοσε το καπάκι καλά, γύρνα τον ατμοποιητή ανάποδα, βίδωσε γρήγορα και σταθερά, (όλα αυτά για να έχεις μόνο λίγες σταγόνες διαρροή και όχι το 20-30 % του υγρού) στον goblin mini v3, που «γεμίζει από πάνω». Βασικά, αναρωτιέμαι ακόμα γιατί δεν έχω δει ακόμα σε επισκευάσιμο το σύστημα του triton mini, που κλείνει την εισαγωγή αέρα την ώρα που γεμίζεις, λύνοντας το πρόβλημα της υποπίεσης. Mάλλον για τον ίδιο λόγο που αποσύρεται από την αγορά ο mini στα κινεζομάγαζα (κόστος; )
2)
Ευκολία στησίματος: Κατά πάσα πιθανότητα ακόμα θεωρούμαι άμπαλος, έτσι ώστε να μην έχω σφαιρική γνώμη για τα deck κλπ με ένα μήνα και κάτι στους επισκευάσιμους, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι μάλλον οι περισσότεροι από εσάς είχαν ήδη αρκετή εμπειρία όταν έπιασαν πέρσι τον doggy στα χέρια τους, αλλιώς κάτι δεν καταλαβαίνω. Στον kfl+ από το δεύτερο τρίτο στήσιμο του είχα πάρει τον αέρα και έστηνα-βαμβάκωνα στα 10 λεπτα και κάτι, ενώ όταν έπιασα τον doggy έχοντας ήδη 5-6 στησίματα στον kayfun, αρχικά πήρα το βλέμμα του νικητή μόλις είδα τις μεγαλύτερες βίδες, ύστερα πέρασα κανά μισάωρο για να καταφέρω να σταθεί το 28άρι σύρμα σε αυτές. Μέχρι σήμερα στήνω τον kayfun πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Σημειωτέον, έχω χέρι τηγάνι καi δάχτυλα μεγαλύτερα από το deck
. Οπότε μάλλον και η ευκολία είναι λίγο σχετική, όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.
3)
Γεύση: Νομίζω ένας νέος δεν πρέπει να δίνει καν σημασία σε αυτό. Πέραν του υποκειμενικού του πράγματος, είναι καλύτερα να δώσει βάση στο να καθαρίζει τακτικά και σωστά τον ατμοποιητή, ή να πάρει δύο και να έχει άλλον για καπνικά, άλλον για φρούτα, γιατί μετά από λίγο και σε κλίβανο να τον βάλεις, δεν σώζεται η κατάσταση. Επίσης, η γεύση δεν αφορά μόνο την ένταση ή την ανάλυση. Την σταθερότητα στην απόδοση του kfl+, από την αρχή που είναι φρέσκια η αντίσταση, μέχρι τα τελευταία της, δεν την έχω δει στους άλλους δύο, ειδικά στον doggy. Επίσης διαφορετικά (σωστά πάντα) στησιματα στον ίδιο ατμοποιητή, βγάζουν διαφορετική γεύση. Οπότε, μάλλον καλύτερα να μάθει να στήνει πρώτα, αλλιώς η γεύση δεν είναι εγγυημένη
Με βάση αυτά τα δεδομένα, πιστεύω πως το κύριο που πρέπει να κοιτάξει ένας νέος για επιλογή πρώτου, είναι κυρίως αν ταιριάζει στην τζούρα του, και να μην έχει πολλά προβλήματα, ή κάποια ιδιαίτερη δυσκολία κλπ. Από κει και πέρα θα τον βρει το δρόμο του. Έτσι για αντιστάσεις 1 ωμ και πάνω ο kfl+, είναι μια χαρά μέχρι και σήμερα πιστεύω. Ειδικά εγώ στα καπνικά δεν τον αλλάζω με τον doggy για κανένα λόγο.