Έχοντας επίγνωση ότι το να προτείνω κάποιον επισκευάσιμο ως πρώτον είναι θέμα προσωπικό (δηλ. σχετικό), θα αναφέρω απλώς την δική μου πρώτη επιλογή, ξεκαθαρίζοντας ότι είμαι της άποψης πως τα λεφτά μου αξίζει να τοποθετηθούν εξ αρχής σε κάτι "κατάλληλο" για τις επιθυμίες μου (και όχι απλώς εύκολο), ακόμα κι αν οι απαιτήσεις του ξεπερνούν τις δυνατότητές μου εκείνη τη στιγμή (θα τις βελτιώσω στην πορεία, εφόσον κυνηγάω τις επιθυμίες μου, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η ανάλυση γεύσης σε καπνικά υγρά με σφιχτές τσιγαρίσιες τζούρες).
Ο πρώτος μου επισκευάσιμος, λοιπόν, ήταν ο phenomenon zest v2. Με κατατόπισε καλός φίλος και πήγα στον GUS, μου έδειξαν το πρώτο στήσιμο, πήρα μαζί μου και τις οδηγίες τους για εύκολο/γρήγορο στήσιμο και έφυγα. Αργότερα αγόρασα και το τανκ (που πρόσφατα έβγαλαν) για γέμισμα από πάνω και ο phenomenon έγινε τόσο εύκολος στο γέμισμα (στο απλό στήσιμο ήταν) που μπορεί να είναι κατάλληλος για πρώτος επισκευάσιμος και να προσφέρει στον ιδιοκτήτη του απροβλημάτιστη και εύκολη χρήση (προσωπική εκτίμηση, φυσικά) με ξεχωριστή ανάλυση γεύσης (για την περίπτωση σφιχτής τσιγαρίσιας τζούρας σε χαμηλά watt).
Πολλοί γνώστες δεν θα τον πρότειναν ως πρώτο επισκευάσιμο, όχι για την δυσκολία στησίματος (άλλωστε δεν σου επιτρέπει να κάνεις λάθη σε απλό στήσιμο), αλλά γιατί θυμούνται την αρχική σχεδίασή του με γέμισμα από κάτω, αναποδογυρίζοντάς τον (με χαρτομάντηλα ανά χείρας!!!). Με το καινούργιο τανκ που γεμίζει από πάνω (το οποίο μπορεί να αγοράσει κανείς εξ αρχής), με μια τεράστια τρύπα που χωράει άνετα κάθε "λογικό" στόμιο μπουκαλιού υγρού αναπλήρωσης, ο phenomenon μπορεί να προσφέρει το "ξάφνιασμα" γεύσης σε κάθε νεοεισερχόμενο σε επισκευάσιμους. Και κάποια στιγμή θα τον γεμίζει και "στον δρόμο" (δεν σπάει πέφτοντας κάτω!!!).
Μπορεί κανείς να ξεκινήσει με kanthal A1 30ga, με 5-7 αραιές σπείρες σε αξονάκι 2mm και 8-10 watt (για καπνικά υγρά) και να αρχίζει τις δοκιμές του (στα watt και στην ρύθμιση του αέρα πρώτα). Το βίδωμα της αντίστασης στο deck είναι εύκολο, καθώς στη βάση τους οι βίδες έχουν εγκοπές και συγκρατούν το σύρμα αμέσως. Για το βαμβάκωμα θα βρει αρκετά βίντεο στο youtube και θα καταλάβει ότι γενικά είναι απλά τα πράγματα και δεν χρειάζεται πολύ βαμβάκι στις αυλακώσεις εισαγωγής υγρού (όπως ακριβώς μου είπαν στις αρχικές οδηγίες τους στον GUS).
Τέλος, με τις παραπάνω συνθήκες δεν είναι καθόλου λαίμαργος σε υγρό. Η συχνότητα αλλαγής της αντίστασης/βαμβακιού είναι θέμα επιλογής υγρού και watt ατμίσματος, οπότε δεν κάνω αναφορά σε αυτό.
Υπάρχει σχετικό νήμα εδώ μέσα για τον phenomenon (αν και υπάρχουν αναφορές σε διάφορα μοντέλα του), οπότε "μελετώντας" το, εύκολα θα "ταξιδέψει" κανείς με τον phenomenon στην πορεία. Μετά τους πρώτους πειραματισμούς του, κανείς σύντομα καταλήγει σε ένα απλό στήσιμο και θα το κάνει με κλειστά μάτια.
Υπενθυμίζω ότι περιγράφω την δική μου προσωπική εμπειρία... απόλαυσης!