Γεια σας και από μένα,
Ατμίζω περίπου 10 μήνες και σκέφτομαι να αγοράσω για πρώτη φορά επισκευάσιμο ατμοποιητή και μαζί με αυτόν και ένα μηχανικό ή ηλεκτρονικό mod. Ξεκίνησα με μπαταρία VV 1900 mah της aspire ( και μια 1100 mah ) με ατμοποιητή bdc 1.8. Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ το aio της joytech. Παρατήρησα μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο τσιγάρα ειδικά σε πυκνότητα καπνού (αν μπορώ να το θέσω έτσι..δεν ξέρω αν το περιγράφω σωστά, εννοώ να με καλύπτει σε ένταση σαν το κ.τ.) και σκέφτηκα ότι οι επισκευάσιμοι ατμοποιητές θα έχουν ακόμη καλύτερη απόδοση, γεύση, ατμό. Μου αρέσει η τσιγαρίσια τζούρα και το aio τα πάει καλά σε αυτό τον τομέα όμως είναι μάλλον πολύ ευαίσθητο. Είναι η δεύτερη συσκευή aio που αγόρασα καθώς η πρώτη, μετά από 1-2 μήνες χρήσης άρχισε ξαφνικά να μου βγάζει γεύση καμμένου/μεταλλικού και χάλασα 4 αντιστάσεις μήπως διορθωθεί αλλά τίποτα.
Μετά από πολύωρο διάβασμα του φόρουμ και ψάχνοντας να βρω τι πρέπει να επιλέξω είπα να ρωτήσω εδώ για να μου πείτε τη γνώμη σας σαν πιο έμπειροι. Σκέφτομαι να αγοράσω kayfun v5 που διάβασα ότι στήνεται εύκολα και mtl κιτ, για σφιχτή τζούρα, αλλά κλώνο της tobecco που τον βρήκα σε ελληνικό κατάστημα ή Phenomenon.
Για αυτούς τους ατμοποιητές θα χρειαστώ νέα μπαταρία ή mod φαντάζομαι, σωστά? Θα ήθελα τη βοήθειά σας και σε αυτό. Δεν έχω ιδέα τι συσκευή να πάρω, γιατί από τη μια δεν μου αρέσουν καθόλου αισθητικά τα box mods -γυναίκα γαρ- και από την άλλη τα μηχανικά mods τα φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος, μην μου εκραγεί στα χέρια κλπ. Επίσης με ανησυχεί το θέμα της αυτονομίας τους. Γενικά δεν ατμίζω πάνω από 2 ml την ημέρα στο aio, στην δε aspire ακόμα λιγότερο.
Από υγρά τέλος προτιμώ τα καπνικά με 12 mg νικοτίνης και έχω δοκιμάσει τα εξής: hexocell manhattan, tribeca halo, nobacco numbers 3, nobacco tobacho echo και valuto. Πρόσφατα αγόρασα της five pawns (insignia series) το castle long και το grandmaster και φάνηκαν πολύ μπουχτιστικά και βαριά τα αρώματά τους στο aio. Σε επισκευάσιμο ατμοποιητή παίζει να μου αρέσουν περισσότερο?
Επίσης θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν μπορούσατε να μου δώσετε μερικές βασικές κατευθύνσεις για το στήσιμο των αντιστάσεων γιατί φοβάμαι ότι τα βίντεο που έχω παρακολουθήσει απευθύνονται σε έμπειρους ατμιστές που ξέρουν τι κάνουν με τις αντιστάσεις, με τα ρεύματα κλπ. Τι πρέπει παραδείγματος χάριν να προσέξω, τι να αποφύγω, τι βαμβάκια και σύρματα να χρησιμοποιήσω, τι εξοπλισμό θα χρειαστώ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές ερώτημα.