Ας πουμε οτι μια παρέα 7 ατόμως για παράδειγμα, μαζεύεται σε ενα συγκεκριμένο μαγαζί για καφέ κάθε τετάρτη στις 7.
Και το κάνει αυτό εδώ και δυό χρόνια ας πούμε.
Υπάρχουν κι άλλα άτομα, που τυχαίνει να πηγαίνουν την ίδια ώρα και μέρα σταθερά, για καφέ στο ίδιο μαγαζί.
καποια απ αυτά ίσως κάθονται στο δίπλα τραπέζι πάντα, και ακούνα όσα λέγονται στην παρέα.
Δυό χρόνια μετά λοιπόν, αυτός που ακούει, ξέρει τα πάντα για την παρέα των 7 ατόμων, εχει ακούσει τα πάντα, τα προσωπικά, τα επαγγελματικά τους, αλλα τα 7 αυτά άτομα, ΙΣΩΣ και να εχουν προσέξει οτι εδώ και δυο χρόνια κάποιος κάθεται πάντα στο ίδιο τραπέζι. Πθθανότοτα όχι όμως, μεσα σε όλον τον κόσμο που έχει το καφέ.
ισως απ την άλλη, το διπλανό αυτό άτομο, δυο χρόνια μετά, εχει αρχίσει να λέει και ενα γειά καθε φορά που έρχεται στην δίπλα παρέα, που ξέρει πια τόσο καλά, και η παρέα να εχει αρχίσει να τον αναγνωρίζει.
Ερώτηση λοιπόν...
Είναι δυνατόν το διπλανό αυτό ατομο να θεωρείται μέλος της παρέας???
κανείς δεν υποχρεώνεται να γράφει, υπάρχουν τόσα και τόσα μέλη που απλά διαβάζουν. Δεν κερδίζεις κάτι γράφοντας.
ΑΛΛΑ
το να γράφεις, σημαίνει οτι συμμετέχεις. Και όσο συμμετέχεις τόσο γίνεσαι μέλος μιας κοινότητας που σε αναγνωρίζει. Αλλιως, είσει είτε περαστικός, όπως πολλά μέλη που γράφτηκαν και δεν ξανασυνδέθηκαν, είτε μέλος που απλά δεν θελει να συμμετέχει.
Το να βγεί ενας κανονισμός που να λεει ας πουμε να συμμετέχουν μονο ατομα με 1οο μηνυματα και πάνω, είναι απλό, αλλα όταν και ενα νέο μέλος, ενός μηνός ΦΑΙΝΕΤΑΙ οτι συμμετέχει, θα επρεπε να αποκλειστέι λόγω κανονισμού.
Οπότε επαφίεται στην ευχέρεια του συντονισμού, που ΔΕΝ το παίρνει αψήφιστα.
ΔΕΝ μπορεί να θεωρείται ενεργό μελος ενα μέλος δύο ετών με παρουσία μιάς ώρας το μήνα στο φόρουμ, όπως ΔΕΝ μπορεί να ΜΗΝ θεωρηθεί ενεργό μέλος ενα νέο μέλος με εντονη παρουσία.
Απάντηση λοιπον alex-η μας,
Στο
υποθετικό παράδειγμα που έδωσες με την "παρέα", δεν είναι η θέση μου ή ο στόχος μου να σου υποδείξω πως θα θεωρήσεις/αντιμετωπίζεις τον φιλαράκο, που επί 2 χρόνια καθόταν επί τούτου
πάντα κοντά σας για να σας μάθει, αυτό είναι καθαρά στο "χέρι" σου, μπορώ όμως να σου πω μετά βεβαιότητος, ότι εγώ που επί 2 χρόνια καθόμουν στο πάρα-διπλανό τραπεζάκι και
παρατηρούσα και εσάς τους 7 (την "παρέα") αλλά και τον φιλαράκο, έκρινα ότι αυτός ο τυπάκος και πιο ενδιαφέρον τύπος ίσως να είναι ( έχει ΚΑΙ δικά του στοιχεία αλλά ΚΑΙ δικά σας στην προσωπικότητα του) αλλά και εάν το φέρει η τύχη ίσως κάποτε να γνωριστούμε - και που ξέρεις μπορεί να κάνουμε και παρέα.
Αγαπητέ alex-η μας, επίτρεψε μου με αγάπη να σου πώ ότι η αναγνώριση έρχεται ΜΟΝΟ απο εμάς τους ίδιους (εσωτερικά), ποτέ από τούς άλλους (εξωτερικά).... Αν δεν μας (ανα)-γνωρίσουν....ε δεν έγινε και τίποτε τραγικό....αυτοί χάνουν.
Και για να έρθουμε και στα δικά μας (του forum) , εγώ προσωπικά δεν μπήκα εδώ μέσα για να "κερδίζω" από τις διάφορες κληρώσεις και μετά "μην τον είδατε", προβληματισμός που βλέπω να έχουν κάποιοι φίλοι. Αν ήθελα απλά και μόνο να επωφελούμαι, θα πήγαινα κάτω στην Τζέντα να με υιοθετήσει το "αγγελάκι" μας.
Ως παλαιός forum owner γνωρίζω πώς πάνε αυτά τα πράματα. Ο ΜΟΝΟΣ που έχει λόγο επί του θέματος είναι ο owner (Αtmos), εκείνος θα βάλει τους κανόνες.
Α και κάτι τελευταίο....το ότι δεν μιλάω/γράφω στο forum, είναι ΚΑΙ φυσικό μου (μιλάω όταν έχω κάτι να πώ)....... αλλά φταίτε κι ΟΛΟΙ εσείς οι "παλιοί" ,που μετά από ΑΠΕΙΡΕΣ ώρες διαβάσματος.....λέω: "Όπα εδώ είμαστε...τα κατάλαβα.....τό 'χω.....μια ο SEB, μια ο κυρ-Φάνης, μια ο Mulder και βέβαια ΟΛΑ τα άλλα παιδιά (για να μην αδικήσω κανέναν) που έιτε κατασκευάζουν, έιτε "ανακαλύπτουν" στο δίκτυο κάτι και μας ενημερώνουν, με ξανά στέλνουν για διάβασμα ΠΑΛΙ από την αρχή.
Έχω τρία διπλώματα θετικών επιστημών και δεν έριξα τόσο διάβασμα για να τα πάρω, όσο με σας εδώ μέσα ....lolllllll