Ένα μήνα περίπου με DID και Vmax και μία μέρα με DID και mini ProVari (συνδυασμός
).... πρώτα συμπεράσματα....
Με Vmax για να καταφέρεις να στρώσεις τον μεσάτο να δουλέψει θέλεις πολυυυυυ χρόνο και πολυυυυυ υπομονή... το μόνο που με ωφέλησε είναι που έμαθα, να οξειδώνω σωστά το mesh και να φτιάχνω καλά την αντίσταση....γτ κατάστρεψα πολλά mesh (όλα που δίνει ο Δημήτρης στην αρχή) και πολλά μέτρα σύρμα...
Για το mesh: Επειδή είχα ξαναγράψει.... ξεκίνησα με γκαζάκι και κάτι γινόταν.... δεν όμως... πήρα φλόγιστρο μικρό (στυλό.. 8€ από χρωματοπολείο) και το mesh σε 5 λεπτά και λιγότερο είναι έτοιμο. Τελικά μετά από πολλές δοκιμές απλά, 3-4 περάσματα με το φλόγιστρο, όλο, των 20 δευτερολέπτων περίπου και βούτηγμα κάθε φορά σε νερό. Δεν το καίω ανοικτό όπως έκανα στην αρχή μόνο στριμένο. Διαστάσεις mesh 325 στο τελευταίο setup 4cm x 3,7cm. Στο τέλος δύο φορές υγρό πάνω του και άναμα με αναπτήρα. Τσέκαρα και με πολύμετρο αν δίνει πουθενά αγωγιμότητα και ok.
Αντίσταση: Με το Vmax δεν μπόρεσα ποτέ να φτιάξω αντίσταση της προκοπής αμέσως παρά μόνο στις φορές που τύχαινε. Με το παραμικρό hotspot ή μικρό βαχυκύκλωμα την έκοβε ή με τα πολλά καταστραφόταν το mesh... Είχα καταλήξει να τυλίγω την αντίσταση σε τρυπανάκι να σχηματίζεται πρώτα πάνω στον ατμοποιητή κ μετά να περνάω το mesh μέσα της με προσοχή... μόνο έτσι ετοιμαζόταν σχετικά γρήγορα και με τη μία... (προτείνεται σε όποιους αρχικά δεν μπορύν με τίποτα να στρώσουν αντίσταση, υπάρχει σχετικό video κάτι σελίδες πίσω).
Με το ProVari τώρα.... τέλος τα τρυπάνια... τυλίγω πολύ καλά επάνω στο mesh και με τάση στα 2,9 αρχικά κοιτάω αν υπάρχει έντονο hotspot ή βραχυκύκλωμα στη πανω σπείρα συνήθως (σε αυτή τη περίπτωση χαλαρώνω λίγο το σφίξιμο στο θετικό πόλο). Σε αυτή τη τάση και με αντιστάσεις 1,3Ω - 2,0Ω δεν πυρακτώνει με τη μία η αντίσταση κανονικά και σου δίνει χρόνο να παίξεις... Μετά ανεβάζω τάση και κοιτάω αν πυρακτώνοντε όλες οι σπείρες ομοιόμορφα και τις φτιάχνω όπως ο Αη Βασίλης (ΖΕΝ...). Αυτή η διαδικασία με Vmax ούτε καν... σου έβγαζε τη πίστη να γίνει και αν τελικά... Τώρα είναι παιχνιδάκι.....
Άτμισμα: Με τον ατμοποιητή όπως τον είχα στο Vmax τον έβαλα ProVari... στην ίδια τάση που τον είχα Vmax... νόμιζα οτι το ProVari δεν δίνει τάση αρχικά. Τα 3, κατι του Vmax απλά είναι ότι να ναι... γι αυτο μπορούσα αντιστάσεις της τάξης των 2Ω να τις δουλεύω με 3,2V και να έχω και χτύπημα φουλ.... Τώρα ανέβασα τάση κανονικά στο ProVari εκεί που έπρεπε (8W - 9W) και η ατμοποίηση είναι πιο γλυκιά πιο γεμάτη. Τα παλμικά είναι "άτσαλα" δίνουν τάση στο θεό με τη μία δεν μπορείς να εκμεταλευτείς τις δυνατότητες ενός τέτοιου ατμοποιητή και με τίποτα δεν μπορείς να μιλήσεις για τη τάση που αναγράφουν και ποια Watt τελικά ατμίζεις... εκεί πας τελείως εμπειρικά θα μπορούσε μάλιστα αντί για τάσεις να αναγράφει step1, step2 κ.ο.κ.
Setup: Βλέπω ότι μικρές αντιστάσεις της τάξης των 1,5Ω δίνουν πολύ καλό ντουμάνι και κτύπημα... έχω δουλέψει Kanthal 0,20 και από χθες 0,22 θα πάω να πάρω αύριο 0,25 και 0,28 για να μπορέσω να βγάλω περισσότερες σπείρες σε αυτά τα Ohm (και ίσως ακόμα λίγο πιο κάτω μέχρι 1Ω). Όσο για το mesh το 400αρι που δούλεψα δεν μου άφησε και τα καλύτερα για την τροφοδοσία του αλλά έδω δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος απλά μάλλον το 325 μου πάει πιο πολύ (50% - 50% βάσεις Atmos Lab - Balanced)
Τελικό συμπέρασμα.... mesh και πάλι mesh απλά για να εκμεταλευτεί κανείς ένα τέτοιο ατμοποιητή και να κάνει τη ζωή του πιο εύκολη πρέπει να επενδύσει και λίγο σε μια μπαταριοθήκη.... όχι όμως παλμική κατά τη γνώμη μου....
Συγνώμη για το σεντονάκι είπα να τα γράψω μαζεμένα