@glyrakos
Φίλε μου, να ξανατονίσω ότι είμαι νέος στο πλέγμα και στο συγκεκριμένο ατμοποιητή, οπότε δεν έχω ιδέα τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάνει τα τρελά του
Μου φαίνεται πολύ πιθανό να χρησιμοποιώ εντελώς λανθασμένα τον όρο βραχυκύκλωμα για να περιγράψω κάποιου είδους δυσλειτουργία γιατί δεν έχω τις τεχνικές γνώσεις, σίγουρα πιο σωστό είναι να πει κανείς, όπως ο Βαγγέλης, ότι το σύρμα ταλαντεύεται ελαφρώς στο θετικό πόλο.
Γι'αυτή την αστάθεια του σύρματος και τα προβλήματα που δημιουργεί είχα γράψει και πιο πριν, όταν είπα ότι πίστευα ότι τα προβλήματα προέρχονταν από τα παξιμάδια του θετικού και τον τρόπο που "κλειδώνουν" το σύρμα.
Γι'αυτό και γράφω ότι γράφω εδώ πέρα, μπας και βρω κι εγώ άκρη, γιατί δυστυχώς είμαι "πειραχτήρι" και το πειράζω ακόμα κι όταν δουλεύει σωστά για να καταλάβω τι ακριβώς συμβαίνει, οπότε όλα χαλάνε και φτου κι απ'την αρχή
Και σίγουρα η συμβουλή "άμα δουλεύει ασ'το όπως είναι και θα στρώσει" είναι η πιο πολύτιμη, αλλά μερικές φορές κάνει κάτι κουλά στο άσχετο και θέλω να καταλάβω τι γίνεται για να μην το γυρίσω στη μαγεία και τη μαγγανία, κι αρχίσω να σφάζω κότες νύχτες με πανσέληνο πριν οξειδώσω, απαγγέλοντας επικλήσεις στο πνεύμα του χάλυβα όταν στρίβω το σύρμα...
@eftihis.k
Σ'ευχαριστούμε για τις συμβουλές όπως και όλα τα παιδιά εδώ μέσα. Όταν λες για κάψιμο του mesh με αναπτήρα, αν κατάλαβα καλά, προτείνεις να δημιουργούμε ένα επιπλέον στρώμα άνθρακα πάνω στο πλέγμα;
Ρωτάω γιατί είδα μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο ecf που εξηγεί τη διαφορά ανάμεσα στην οξείδωση (
oxidation) και την ανθράκωση / το καρβούνιασμα (δεν ξέρω ποιά είναι η σωστή απόδοση του όρου
carbonization) :
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/euro-suppliers/296166-new-genesis-type-atomizer-did-286.html#post6769579Το "ζουμί" βιαστικά μεταφρασμένο για όσους δε διαβάζουν αγγλικά:
Πολύς κόσμος δυσκολεύεται να διαφοροποιήσει τις έννοιες
οξείδωση και
ανθράκωση (άντε, διαλέγω αυτό τον όρο γιατί φαίνεται πιο "σοβαρός")
1. Οξείδωση του πλέγματος: Όταν καίμε το πλέγμα σε υψηλές θερμοκρασίες δημιουργείται ένα στρώμα από οξείδιο που λειτουργεί ως μονωτικό. Τις πρώτες φορές που το οξειδώνουμε δεν πειράζει αν το "παρακάνουμε". Το στρώμα αυτό είναι πιο ανθεκτικό και δε φεύγει όταν π.χ. κουνάμε το σύρμα φτιάχνοντας τις σπείρες.
2. Ανθράκωση του πλέγματος: Συμβαίνει όταν καίμε το πλέγμα σε φλόγα χαμηλής θερμοκρασίας, όπως αυτή του αναπτήρα. Έτσι επικάθεται ένα στρώμα άνθρακα πάνω στο πλέγμα, το οποίο πλέον παίρνει μαύρο χρώμα, αλλά φεύγει πολύ εύκολα αν το ξύσουμε με το νύχι μας ή μετακινώντας το σύρμα. Επίσης προκαλεί μαύρισμα του υγρού...
Φαντάζομαι πως όλα αυτά έχουν ξαναειπωθεί, αλλά η συγκεκριμένη ανάρτηση στο ecf εμένα τουλάχιστον με βοήθησε να ξεκαθαρίσω κάποια πράματα, οπότε τα γράφω εδώ να υπαρχουν μαζεμένα, κυρίως για τους νέους χρήστες.