vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

Ιώσεις , κρυολόγημα και ηλεκτρονικό τσιγάρο

Αποσυνδεδεμένος Σένια

• 827
  • Φύλο: Γυναίκα
Απ: Ιώσεις , κρυολόγημα και ηλεκτρονικό τσιγάρο
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 21:19 »
Και χαρτί κουζίνας!!! Μη ξεχνάς και το χαρτί κουζίνας...  :laugh1: :laugh1: :laugh1:

Δε ξέρω αν ισχύει αυτό που γράφεις για την pg. Πάντως τον πρώτο χειμώνα είχα δυό πολύ γερά κρυώματα. Ίσως ήταν ακόμα ο οργανισμός από το κτ.  :dontknow: Τον δεύτερο, τίποτα σχεδόν.

Συγνώμη εγώ δεν είδα διαφορά
ειδικά τώρα με τα παιδιά
μονίμως κάτι θα έχω :angry_orange:
Θα πρέπει να περιμένεις να μεγαλώσουν λίγο.... Κουράγιο.... Ειδικά αν είναι στις αρχές των σχολικών τους χρόνων, απλά... περαστικά!!! Εσύ αν δεις διαφορά, αφού μεγαλώσουν.....

Αποσυνδεδεμένος gpanos

• **
  • 248
  • Φύλο: Άντρας
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 16, 2014, 23:22 »
Δεν ξέρω αν φταίνε τα υγρά ή όχι, κάποιος μάλιστα μου είπε ότι για να ξεβουλώσει η μύτη βγάζε τον ατμό από την μύτη, πράγμα που υποθέτω λόγω υγρασίας που περνάει από το ρινικό σύστημα ισχύει. Βέβαια και το πρωί που ξυπνάω και έχω ώρες να ατμίσω, όλα ξεβουλωμένα είναι. Το σίγουρο είναι ότι έχει ωφελήσει.

Αποσυνδεδεμένος zalaros

• 1092
  • Provari
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 09:58 »
Αυτό δεν νομίζω να ισχύει μιας και η μύτη δεν βουλώνει από την βλέννα (κοινώς μύξα) αλλά από αγγεία που διογκώνονται.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος aftershockjo

• *
  • 18
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 17, 2014, 13:47 »
Δουλεύω σε ιατρείο που έρχονται διαρκώς παιδιά.
Ο γιατρός κάθε φθινόπωρο κάνει το εμβόλιο.Εγώ όχι,μιας και δεν συμφωνώ καθόλου.
Γενικώς,δεν αρρωσταίνω συχνά και όταν κάπνιζα,αλλά ούτε και τώρα.
Μέσα στις γιορτές όμως,έπεσε πολλή αρρώστια και γρίπη και όλα αυτά τα ωραία και άρπαξα και εγώ...
Επειδή δεν πήρα ούτε ένα χάπι όμως,μου κράτησε περίπου 2 εβδομάδες.
Αλλά πέρα από 2 ημέρες που είχε κλείσει ο λαιμός μου και μιλούσα σαν άνδρας,όλα πήγαν πολύ νορμάλ.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα βράδια κοιμόμουν κανονικά.
Υπό συνθήκες κ.τ. η μύτη μου έκλεινε και δεν μπορούσα να κοιμηθώ...
Τώρα ίσως εξ'αιτίας του η.τ. που βγάζω από τη μύτη τον ατμό,βοηθούσε στο να μην μπουκώνω;;
Ίσως...

Αποσυνδεδεμένος alexis36

• 669
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 23:27 »
Πρώτη φορά περνάω κρύωμα με βήχα και καταρροή και δεν έχει κλείσει ο λαιμός ούτε σφυρίζει η αναπνοή μου.. και ατμίζω ανενόχλητα.. Σχεδόν δεν το πιστεύω...

Αποσυνδεδεμένος Σένια

• 827
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 11:00 »
Είναι η δεύτερη εβδομάδα τώρα, που έχω μπούκωμα. Κανένα άλλο σύμπτωμα. Ούτε πυρετό, ούτε καταρροή, ούτε λαιμό, ούτε βήχα... τίποτ' άλλο παρά μόνο μπούκωμα. Ευτυχώς ατμίζω ανενόχλητη!
Αλλά ούτε αρρωσταίνω εντελώς, ούτε και γίνομαι καλά.... Δεν έχω πάρει κάτι η αλήθεια είναι, αλλά άρχισε να μ' εκνευρίζει... Ας αποφασίσει επιτέλους, θα αρρωστήσω ή όχι; Για να ξέρω....  :))
Στη δουλειά ήταν όλοι άρρωστοι, αλλά δε θεωρώ ότι το ητ έπαιξε ρόλο στο να μην "πέσω" εντελώς....

Αποσυνδεδεμένος kritikos727

• 1209
  • Ευτυχώς γλύτωσα από το καρκινογόνο τσιγάρο !!!
    • Riza Apartments
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 11:59 »
Καί όμως ... όσο περνάει ο καιρός τόσο ενισχύετε αυτή η άποψη που έχω .
Είναι δυνατόν να αντιστέκεται ο οργανισμός μου στις ιώσεις περισσότερο από αυτούς που δεν έχουν βάλει ποτέ τσιγάρο στο στόμα τους ?
Όταν υπάρχουν 32 χρόνια δεσμού με το ΚΤ δέν είναι δυνατόν να έχω δυνατότερο οργανισμό από 20-30 άτομα που δεν κάπνισαν ποτέ τους .  :hmmm: :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος jhon100

• **
  • 241
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 12:07 »
Πιστευω οτι δεν ειναι μονο το κ.τ, αλλα γενικα ο οργανισμος του καθε ανθρωπου που ειναι διαφορετικος απο τους αλλους. Σιγουρα το κ.τ επιβαρυνει. Και γω 30 χρονια καπνιζα camel. Αλλα ας δουμε και το η.τ τι αφηνει μακροπροθεσμα. Σιγουρα δεν ειναι ανωδυνο. Οτι εισπνεουμε περαν του καθαρου αερα καποιες επιπτωσεις θαχει. Δεν ειμαι ειδικος, αλλα λιγο επιφυλακτικος. :'(

Αποσυνδεδεμένος alfagamma

• *
  • 72
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 29, 2014, 13:02 »
στην δική μου περίπτωση τα πράγματα ήταν πρωτόγνωρα...
κάπνιζα από 13 χρονών και μάλιστα τα τελευταία χρόνια (περίπου 10) ένα φακελάκι καπνό την ημέρα.
ήταν στην "ημερήσια διάταξη" να αρρωστήσω τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο (ιώσεις, γρίπη) και πάντα τον χειμώνα ήμουν μπουκωμένος... εδώ και 2 χρόνια (και έναν μήνα :) ) που ατμίζω πέρασα μια ίωση πολύ ελαφριά ενώ τα παιδιά μου ήταν κρεβατωμένα για 10 μέρες.
αυτό από μόνο του για μένα λέει πάρα πολλά..... δεν μιλάμε φυσικά που πλέον αισθάνομαι άλλος άνθρωπος (από τον δεύτερο μήνα....)
πλέον δεν το θεωρώ σύμπτωση γιατί είναι κάτι που έχει διάρκεια (2+ χρόνια).

Αποσυνδεδεμένος kritikos727

• 1209
  • Ευτυχώς γλύτωσα από το καρκινογόνο τσιγάρο !!!
    • Riza Apartments
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 15:22 »
Με αφορμή το παρακάτω δημοσίευμα , επανέρχομαι .

The Final Word on Propylene Glycol vs. Polyethylene Glycol

Image

I keep reading warnings, many by the uneducated masses of parrots populating the green face of the Earth and some by the supposedly educated, medical professionals of the world, which impress upon those being warned that the liquid used in E-cigarettes is also used in antifreeze, making it extremely toxic to human beings… and animals, too, allegedly.  The truth, of course, is both more complicated and simpler than the lies and misconceptions surrounding this volatile, semi-political topic based on the rising popularity of electronic cigarettes, purported to be a healthy alternative to “real” (analog) tobacco products.  This antifreeze scare is nothing new.  The most vehement of the anti-smoking gang (the ones who think anything cylindrical, brought to the mouth on a regular basis is a gateway drug to Marlboro Reds) immediately leapt upon the jugular of the first E-cigarettes to hit the First World and disected their ingredients until they found something, anything, that could be used to demonize them to the public who, ironically, were looking for a different way to quit smoking.  They found that one of the main ingredients in E-liquid was polyethylene glycol, which is used in antifreeze and is fairly toxic to humans in large quantities.  The E-cigarette industry answered by changing that ingredient to propylene glycol, a much safer alternative.  In fact, although propylene glycol (or PG) is used in antifreeze as well, it’s only used in RV and Marine antifreeze, colored pink to designate it’s non-toxic qualities.  Hence the picture above.

Here are a few facts about polyethylene glycol (the somewhat dangerous one):

Polyethylene glycol is, in fact, used in antifreeze because it lowers the freezing temperature of water.  It produces ethylene glycol when processed.
    Ethylene Glycol has been known to be lethal in doses as low as 786 mg/kg.  Even the electronic cigarettes that DO utilize polyethylene glycol (PEG) come nowhere near this mark.
    Laboratory studies on the inhalation of vaporized/aerosolized PEG all showed that inahlation did not, in fact, deliver lethal, or even harmful, doses of PEG to laboratory animals.
    Antifreeze which uses PEG to lower the freezing point of water is generally dyed a blue/green color (we’ve all seen it on our driveway at one point or another) to indicate toxicity and danger.
    When ingested (swallowed, not inhaled) PEG is metabolised first into glycolic acid, then into oxalic acid… which is dangerous.  This danger is present in PEG, but as stated above, not enough to cause harm when vaporized.

In contrast, here are some interesting points concerning propylene glycol (the harmless one):

PG is metabolised by the human body into chemicals that are naturally occurring in normal, human metabolic functions.  The resulting chemicals are pyruvic and lactic acids, both of which are quite normal in our bodies.
    PG is listed by the Food and Drug Administration (Yeah, that’s right.  The FDA, otherwise known as the opponents to the E-cigarette industry) as GRAS (Generally Recognized as Safe).
    PG is present in some antifreeze products, but is colored pink to make it readily recognizable as non-toxic.  This type of antifreeze is often found in boats and RVs.
    In addition to being approved for human consumption by the FDA, PG is also approved for human inhalation by the Environmental Protection Agency (EPA).
    Last but not least in the slightest, PG’s germicidal properties has been found to promote healthier human lung function by killing many of the germs and bacteria which take root in the lungs and make us sick with respiratory illnesses.  So, in short, PG is not only harmless, it also induces a state of increased healthiness.

PG is now used by the vast majority of E-juice manufacturers.  PEG was all-but-abandoned when all of this hogwash about antifreeze started causing the sheeple to panic, as they are wont to do whenever they read a headline with the form “Is _____ Really Healthy?”  As you can see by the above-mentioned evidence and scientific analyses, Neither PEG nor PG are actually unhealthy when inhaled.  Of the two, PG is slightly better, which is why most of the E-cigarette industry has switched from PEG to PG.  Of course, they also did so in an effort to shut the ANTZ (Anti-Nicotine and Tobacco Zealots) up… a move which ultimately failed because they have abandoned all attention to scientific evidence in exchange for a vendetta against the industry as a whole.

Please feel free to spread this around to all the skeptics you know.  Encourage them to do more research on their own, and at the very least to read through the sources listed below.  All I ask is that you give ejuiceconnoisseur.com credit as author.  Good luck and VAPE ON!!!!

Sources:

-Propylene Glycol- Wikipedia

-Code of Federal Regulations

-Product Safety Assessment- Propylene Glycol

-Ethylene Glycol Toxicity

-Ethylene Glycol- Wikipedia

-Are Electronic Cigarettes Safe?

-A Germ-Killing Vapor

-Deposition and Fate of Inhaled Ethylene Glycol Vapor and Condensation Aerosol in the Rat

-Two-week aerosol inhalation study on polyethylene glycol (PEG) 3350 in F-344 rats.
About these ads

Last but not least in the slightest, PG’s germicidal properties has been found to promote healthier human lung function by killing many of the germs and bacteria which take root in the lungs and make us sick with respiratory illnesses.  So, in short, PG is not only harmless, it also induces a state of increased healthiness.

Μετάφραση ...

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό ότι η PG έχει ιδιότητες μικροβιοκτόνες , έχει βρεθεί ότι βοηθά την υγιεινή λειτουργία των πνευμόνων, σκοτώνοντας πολλά από τα μικρόβια και τα βακτήρια που ριζώνουν στους πνεύμονες και να μας κάνει ανθεκτικότερους σε ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Έτσι, με λίγα λόγια, PG δεν είναι μόνο ακίνδυνη , αλλά προκαλεί επίσης μια κατάσταση αυξημένης ευρωστίας.

Link: http://ejuiceconnoisseur.com/2013/10/21/the-final-word-on-propylene-glycol-vs-polyethylene-glycol/

Αποσυνδεδεμένος tasfot

• **
  • 462
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 17:31 »
Μακάρι !!! μένει όλα αυτά να επαληθευτούν και στο βάθος του χρόνου..!!

Αποσυνδεδεμένος Vasilis®

• 1185
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 18:23 »
Καλό θα ήταν να μπορούσε να το επιβεβαιώσει και ο κος Φαρσαλινός.

Αποσυνδεδεμένος demkoni

• 1669
  • Τα πάντα όλα...
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 19:54 »
Δύο χρόνια ατμιστής...

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο αρρώστησα μόνο μια φορά από ίωση (μάλλον) και είχα 2-3 μέρες δέκατα.
Πριν, ήξερα ότι τουλάχιστον 4-5 φορές το χρόνο θα κραββατωνόμουν με πυρετό.

Βέβαια δεν μπορώ να αποδείξω κάτι, μιας και μεγάλωσαν τα παιδάκια μου και δεν είχαν ούτε αυτά τις συνήθης ιώσεις, αλλά λιγότερες.

Όμως... Τα τελευταία δύο χρόνια ΔΕΝ έχω τις εξάρσεις αλλεργικής ρυνίτυδας που είχα ;). Τα αντισταμινικά μου τα χρησιμοποίησα ελάχιστα, και η μύτη μου πλέον κατα κανόνα είναι ανοιχτή, ενώ πριν κατα κανόνα κλειστή.

Επίσης... Άσχετο ή όχι θα το πω. Έχω υπέρταση (αν και 40 χρόνων) και βρίσκομαι κάτω από φαρμακευτική αγωγή εδώ και 4-5 χρόνια.
Τα τελευταία δύο, η πίεσή μου βρίσκεται τουλάχιστον 1 μονάδα κάτω από πριν αν και από τότε που ξεκίνησα το άτμισμα έβαλα 6-8 κιλά. Η αγωγή μου δεν έχει αλλάξει δοσολογία.

Αποσυνδεδεμένος gpanos

• **
  • 248
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 20:03 »
Με έπιασε και εμένα τελικά η ίωση που κυκλοφορεί.
Το είδα σαν τεστ. Πήρα καραμέλα λαιμού την 3η μέρα της ίωσης και αυτό γιατί μου ξεκίνησε ένα γαργαλητό στον λαιμό. Πήρα μια halls και πάπαλα. Τελικά οι halls δουλεύουν μια χαρά όταν δεν είσαι καπνιστής. Επίσης πήρα otrivin μια τζούρα κάθε 8 ώρες και είμαι μια χαρά. Είμαι στην τρίτη ημέρα και έχω αρχίσει να επανέρχομαι. Πιο ήπια ίωση δεν έχω ξαναπεράσει και εκεί που έπρεπε να αγοράσω όλο το φαρμακείο την έβγαλα καθαρή με ένα πακέτο καραμέλες και ένα otrivin.
Το άτμισμα μου υγραίνει τον λαιμό και έτσι δεν έχω ξερολαιμία.  ;)

Αποσυνδεδεμένος Σένια

• 827
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 10:01 »
Δύο χρόνια ατμιστής...

Ειδικά τον τελευταίο χρόνο αρρώστησα μόνο μια φορά από ίωση (μάλλον) και είχα 2-3 μέρες δέκατα.
Πριν, ήξερα ότι τουλάχιστον 4-5 φορές το χρόνο θα κραββατωνόμουν με πυρετό.

Βέβαια δεν μπορώ να αποδείξω κάτι, μιας και μεγάλωσαν τα παιδάκια μου και δεν είχαν ούτε αυτά τις συνήθης ιώσεις, αλλά λιγότερες.

Όμως... Τα τελευταία δύο χρόνια ΔΕΝ έχω τις εξάρσεις αλλεργικής ρυνίτυδας που είχα ;) . Τα αντισταμινικά μου τα χρησιμοποίησα ελάχιστα, και η μύτη μου πλέον κατα κανόνα είναι ανοιχτή, ενώ πριν κατα κανόνα κλειστή.

Επίσης... Άσχετο ή όχι θα το πω. Έχω υπέρταση (αν και 40 χρόνων) και βρίσκομαι κάτω από φαρμακευτική αγωγή εδώ και 4-5 χρόνια.
Τα τελευταία δύο, η πίεσή μου βρίσκεται τουλάχιστον 1 μονάδα κάτω από πριν αν και από τότε που ξεκίνησα το άτμισμα έβαλα 6-8 κιλά. Η αγωγή μου δεν έχει αλλάξει δοσολογία.
Αυτό που γράφεις για την πίεση, είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει. Δεν είναι το ητ όμως που ρίχνει την πίεση. Αλλά, το κτ ανεβάζει την πίεση! Ουσιαστικά, κόβοντας το κτ, έπεσε σε κάποιο ποσοστό η πίεσή σου.
Είναι πολλές οι επιπτώσεις του κτ στον οργανισμό, που γλυτώνουμε με το ητ. Δεν φαντάζεστε πόσες! Και δεν είναι μόνο ο κ@@@ του πνεύμονα... ούτε να το γράψω δε θέλω....

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 359853 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1000 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114235 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450051 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110707 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 374760 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328141 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1068 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6432 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29354 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99922 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F