Γεια σου Ναταλία (που είσαι κι από τα μέρη του παππού μου).
Δεν έχω να προσθέσω τίποτα φυσικά στις προτάσεις της izamel που είναι δουλεμένες και εξαιρετικές. Θέλω μόνο να σου πω λίγα παραπάνω για τους ναυτίλους. Κι εγώ όταν ξεκίνησα το άτμισμα με ναυτίλο ξεκίνησα, με ναυτίλο έκοψα το τσιγάρο και εξακολουθώ να τον χρησιμοποιώ αρκετά 15 μήνες μετά. Έχω ναυτίλο μεγάλο, έχω και ναυτίλο μικρό. Διαφορές μεταξύ τους εγώ δεν διακρίνω. Ορισμένοι λένε πως ο μίνι έχει λίγο καλύτερη γεύση, άλλοι λένε πως έχει και λίγο πιο ζεστό ατμό. Μπορεί, αλλά ίσως εγώ δεν έχω τέτοιον ουρανίσκο που να πιάνει αυτές τις οριακές διαφορές. Η μόνη πραγματική διαφορά που έχω βρει είναι και αντικειμενική: η διαφορά στη χωρητικότητα του τανκ. 5 ml ο μεγάλος, κάτι παραπάνω από 2 ml ο μικρός. Η διαφορά στην τιμή είναι από μηδενική σε πολλά μαγαζιά έως 2-3 ευρώ αλλού, άρα μπορείς να αποφασίσεις χωρίς να σε απασχολεί αυτό.
Άλλο όμως είναι αυτό που απασχολεί εμένα. Λες πως σκέφτεσαι να αγοράσεις τον εξοπλισμό σου ένα-ένα κομμάτι γιατί θα έρθει πιο εύκολο έτσι για το πορτοφόλι σου. Το σέβομαι απολύτως αλλά μάλλον κάτι μου διαφεύγει. Τώρα που μιλάμε δεν έχεις κάποιο έξοδο για τσιγάρα ή καπνό και χαρτάκια και φιλτράκια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο; Αν αγοράσεις τον εξοπλισμό σου ένα-ένα κομμάτι δεν θα μπορείς να αρχίσεις το άτμισμα αμέσως άρα το έξοδο αυτό δεν θα το γλιτώσεις. Ξέρεις, το κόψιμο του τσιγάρου με το άτμισμα δεν είναι μια θεωρητική πιθανότητα. Το περίπτερο λοιπόν ή καλύτερα το έξοδο του θα το γλιτώσεις σχετικά γρήγορα, από την στιγμή όμως που έχεις πλήρη εξοπλισμό και κάνεις την αρχή. Γι’ αυτό είναι ίσως προτιμότερο να ξεκινήσεις με κάτι πιο οικονομικό (όπως ο aspire K1 που σου είπε η izamel) ώστε να κάνεις το πρώτο βήμα μια ώρα αρχύτερα.
Συνέχισε να ρωτάς Ναταλία και να είσαι σίγουρη πως την λύση θα την βρεις. Γιατί εμείς που τα καταφέραμε και κόψαμε το τσιγάρο με το άτμισμα, το θεωρούμε λίγο θέμα τιμής να βοηθήσουμε να κάνουν κι άλλοι το ίδιο (και είμαι σίγουρος πως μιλάω εξ ονόματος πολλών εδώ). Εγώ ειδικά έχω κι έναν λόγο παραπάνω. Γιατί, είπαμε, είσαι κι απ’ τα μέρη του παππού μου...