Έτσι είναι, παιδιά. Κι εγώ βρίσκω λάθος τις προτροπές σε νέους για ογκώδη μοντέλα αλλά και μοντέλα που απαιτούν γνώσεις.
Ένας καπνιστής που μέχρι χτες είχε στα χέρια του το κ.τ., ένα "πούπουλο" μερικών γραμμαρίων μεγέθους μικρότερου από 10 εκατοστά και πάχους μικρότερου από 8 χιλιοστά, όταν ακούει ότι μόνο με ένα μοντέλο μεγέθους... κλαρίνου θα κάνει τη δουλειά του, καθόλου απίθανο να πει "καλύτερα να μου λείπει".
Εκτός αυτού όταν κάποιος πείθεται ότι μόνο με αυτό γίνεται η δουλειά, σκεφτόμενος αναλογικά τα μεγέθη, του δημιουργείται η εντύπωση ότι ένα μοντέλο 60% μικρότερο σε μέγεθος θα έχει και 60% μικρότερη απόδοση. Η πραγματικότητα όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Εκατομμύρια ατμιστές χρησιμοποιούν μοντέλα που είναι απλά κάπως μακρύτερα από τα κανονικά τσιγάρα ή το πολύ σε μέγεθος eGo και κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά.
Ο κυριότερος λόγος για αποφυγή τέτοιων προτάσεων είναι η τρομοκράτηση του νέου υποψήφιου ατμιστή με τα υπερβολικά μεγέθη και τις πολλές λεπτομέρειες. Για έναν γνώστη του θέματος, φράσεις όπως: Πάρε δυο 18650, έναν φορτιστή Trax και φτιάξε μια αντίσταση με 3Φ, Χ σύρμα και άλλα τέτοια, μπορεί να δείχνουν καθημερινές. Για έναν νέο όμως αυτά είναι κινέζικα. Εγώ αν άκουγα τέτοια πράγματα σαν νέος ατμιστής, θα έφευγα τρέχοντας, σκεφτόμενος ότι μάλλον θα χρειαστώ πολλά φροντιστήρια για να αρχίσω το άτμισμα.