Ακολουθεί σεντόνι,για συντομία μεταβείτε στην τελευταία παράγραφο
.
Πρόσφατα οι πρώτες εμπειρίες με περίπου δικό μου η.τ. αν και είχα ατμίσει παλαιότερα από η.τ γνωστών-φίλων.Θα προσπαθήσω εν τάχει να περιγράψω τις πρώτες δυσάρεστες κατά βάση απόπειρες ατμίσματος και θα ήθελα κάποιες προτάσεις για αγορά mod.
Έπεσε σχεδόν κυριολεκτικά στα χέρια μου μία μπαταρία ego 650 :'(μαζί με τον aspire ατμο...ποιη...ητή της.Δοκίμασα λοιπόν αφού επισκέφθηκα κάποιο κατάστημα με η.τ. την γεύση crunchy bites.Γενικά είχα κλίση προς φρουτομπισκοτοτέτοια.Μπορώ να πω ότι στην αρχή ήταν ικανοποιητικά.Παρολ'αυτά στις πρώτες 3 μέρες ,η γεύση την οποία άτμιζα δεν επανήρθε ποτέ και αυτό εξ'αιτίας πολλών αιτιών.Προχώρησα σε μια όχι και τόσο κοστοβόρα αγορά μπαταρίας ego 1100.Οι αντιστάσεις τις οποίες είχα δοκιμάσει ήταν 1.8 bdc,1.6 bdc και οι αντίστοιχες σε bvc.Με τις bvc η εμπειρία κατά βάση ήταν παραπάνω από απογοητευτκή.Τα μπουκώματα και οι.. βρυχυθμοί έρχονταν πολύ γρηγορότερα και συχνότερα απ'ότι με τις bdc.Εν συνεχεία έγινε προσθήκη ενός delirium swiss.Εμφανώς ποιοτικότερος από τον μανίσιο της aspire κι εγώ προσπαθώντας να λύσω το γρίφο..."Πώς άτμιζαν εκείνα τα χρόνια;"
Οι θερμοκρασίες στα ύψη και με αυτόν τον ατμοποιητή δίχως ρυθμιζόμενο σύστημα ροής αέρα.Ήταν προφανές ότι δεν προλάβαινε να μετατρέψει σε ατμό το υγρό.Βεβαίως έγιναν και λάθη από μέρους μου κάποιες φορές σχετικά με τη συνδεσμολογία και τους τρόπους αναπλήρωσης.Το βασικό είναι πώς δεν αποτελεί ιδανική συσκευή για εκκίνηση κάποιου νέου και το είχα υπ'όψιν αλλά ίσως από πείσμα,περιέργεια,τί μπορούσατε να ατμίσετε οι παλαιότεροι με τέτοιου τύπου συσκευές;
Να αναφέρω δε ότι γλώσσα,στοματική κοιλότητα σε άσχημη κατάσταση για προφανείς λόγους.Αρκετή άκαυστη νικοτίνη...
Αναφορικά με αυτό το θέμα,έχοντας την ego1100 με delirium swiss και ένα aspire
ET-S και δοκιμάζοντας τις εξής γεύσεις:Nobacco Crunchy bites(μετριότατη),Natura cinammon Cookies(άσχημη,κάποιος που ενδιαφέρεται για μπισκοτοειδή υγρά ας είναι επιφυλακτικός με χαρακτηρισμούς cookies και ας στραφεί στα ξεκάθαρα biscotti κλπ) ,ATMOS - ZEN (θεωρώ κορυφαία την εταιρεία ΑΤΜΟΣ,ATMOS-SUPERIOR,
ATMOS SILENCE/ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ),Nobacco Dessert Ship(πολύ καλή και είναι η μόνη η οποία δείχνει ότι θα αποδώσει στον εξοπλισμό μου,οι προηγούμενες γεύσεις δεν μπόρεσαν να ατμιστούν καθαρά πέρα των 3 ml)
έχω καταλήξει στα εξής : Με τέτοιου τύπου συσκευές μάλλον ο προσανατολισμός είναι κατά βάση οι καπνικές γεύσεις.Βασικός λόγος είναι η αναλογία PG-VG ,χρειάζεται μεγαλύτερη περιεκτικότητα PG γεγονός που διαπίστωσα αρχικά από δυσάρεστη εμπειρία και επιλογή νέας γεύσης και μετά επιβεβαίωσα και από διάβασμα στο φόρουμ.Επίσης μάλλον ισχύει ότι η πιο ξανθιά γεύση θα ατμιστεί καλύτερα...
Η γεύση η οποία δείχνει να τραβάει καλύτερα είναι η Dessert Ship,καπνική με 70pg-30vg και δεν είναι φρουτομπισκοτoειδής...Γενικότερα είναι προφανές ότι με τέτοια μπαταρία οι επιλογές είναι εξαιρετικά περιορισμένες.
Όσοι φτάσατε εδώ συγχαρητήρια,από εδώ και πέρα,όπως ανέφερα εξ'αρχής,ενδιαφέρομαι για αγορά mod-άτμο.Θα ήθελα να είναι κάτι το οποίο μπορεί να με κρατήσει χωρίς πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις.Πιστεύω ότι οι αντιστάσεις στις οποίες θα είμαι για αρχή τουλάχιστον θα κυμαίνονται 1-1,5 οhm.Παρολ'αυτά σε ενδεχόμενες ερωτήσεις για καπνικά ή φρουτοειδή απαντώ και τα δύο!Πιθανόν με δύο ατμοποιητές αναλόγως της περίστασης...
Επιπρόσθετα θα ήθελα απόψεις περί dna και yihi..Aξίζει;Ψάχνω την αξιοπιστία και το βλέπω ως επένδυση.Κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπερβολή...Κοιτούσα επίσης για διμπάταρα έτσι ώστε να υπάρχει η πλήρης αυτονομία σε κάθε περίσταση ωστόσο το γεγονός ότι θα πρέπει να αγοραστούν +2 μπαταρίες για εφεδρεία και συνήθως ο μεγάλος όγκος τέτοιων mod μάλλον θα με αποτρέψουν από τέτοιου είδους αγορά....
ΓΕΝΙΚΑ ένα mod με το οποίο από καπνικές μέχρι φρουτομπισκοτένιες πάσης αναλογίας χωρίς υπερβολική σκέψη για το αν θα τις σηκώνει και θα ατμίζει καταλλήλως ...θα ήθελα γνώμες.