Ως καπνίστρια, έστριβα Old Holborn λευκό, καμιά 20αριά με 25 τσιγάρα τη μέρα. Δεν τολμώ τίποτα επισκευάσιμο λόγω ασχετοσύνης μου, ούτε κάτι καθαρά πνευμονικό, αλλά δεν τρελαίνομαι να ρουφάω και κάργα σφιχτά σαν κανονικό τσιγάρο.
Δεν ξέρω τις συσκευές για να σου πω τη γνώμη μου, αλλά θα μείνω στο πάνω απόσπασμα.
Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο τι κάπνιζες πριν. Με τον άντρα μου καπνίζαμε τον ίδιο καπνό. Εγώ 40 τροφαντά τσιγάρα τη μέρα, αυτός 10 λεπτά σαν οδοντογλυφίδες. Εγώ, όταν ξεκίνησα, άτμιζα 5ml τη μέρα με νικοτίνη στα 9, αυτός 1ml τη μέρα, νικοτίνη στα 15 (!). Είναι πού θα σου «κάτσει», πού θα δεις ότι σε καλύπτει και δεν σε κάνει να σκέφτεσαι το τσιγάρο.
Έχουμε πλέον άπειρες επιλογές σε υγρά και γεύσεις, τα flavor shots είναι πολύ φθηνά, έχουν τεράστια ποικιλία, είναι πανεύκολο να τα φτιάξεις μόνη στο σπίτι. Τα γούστα σου θα αλλάξουν όσο θα επανέρχεται η γεύση και η όσφρηση, θα βρεις νέο αγαπημένο υγρό, μη σκας, βάλε τόση νικοτίνη ώστε να παίρνεις το χτύπημα στο λαιμό και να μην σκέφτεσαι το τσιγάρο.
Και ατμοποιητή ίσως αλλάξεις στο μέλλον. Θα το δεις όπως θα περνά ο καιρός και θα καταλαβαίνεις τι θέλεις. Οι επισκευάσιμοι έχουν πολύ πιο χαμηλό κόστος συντήρησης. Όταν (αν) έρθει η ώρα, θα το συζητήσεις στο ανάλογο thread.
Μην φοβάσαι τους τσιγαρίσιους, έχουν βγει καταπληκτικοί, με επιλογές για σφιχτή ή πιο χαλαρή τζούρα. Βρίσκω το MTL το ιδανικό για άτμισμα, δεν ενοχλείς τους γύρω σου με σύννεφα, μικρότερη κατανάλωση υγρών, μεγαλύτερη ζωή στη μπαταρία, ίδια ή και καλύτερη γεύση. Προσωπικά, μετά από έναν χρόνο φανατικού πνευμονικού, πέταξα τον παλιό ατμοποιητή και πήρα τσιγαρίσιο.
Καλή αρχή!
Υ.Γ.: Είναι όντως πολύ ωραίο το μοντάκι.