Ήρθε κι επίσημα η δική μου σειρά, να παραθέσω τις διαπιστώσεις μου σχετικά με κάποιες μικροπαρενέργειες που διαπίστωσα στον οργανισμό μου, μετά από ένα χρόνο και μια βδομάδα ατμίσματος.
-Ατμιστικό προφίλ:Ξεκίνησα με το eGo-T "B" σε NR, αντιμετωπίζοντας αρκετά θέματα με διαρροές, αργότερα μέσω του NoBacco "Hybrid" γνώρισα και τα καρτομάιζερ με πολυεστέρα, ώστε να περάσω στα eGo Dual Coil "Giant" και τα DCT.
Τα δύο τελευταία είναι και οι κλασσικές επιλογές μου, όσο αφορά "μαζικής παραγωγής ατμοποιητές" τύπου καρτομάιζερ, από τύπου "τανκ" δε, έχω τον τελευταίο μήνα κι ένα iMist με πολύ καλές εντυπώσεις, εκτός από το χτύπημα που μου φαίνεται ασθενικό για τα "low" υγρά που κάνω πλέον.
Τα Χριστούγεννα μπήκα στον κόσμο των επισκευάσιμων με τον οδυσσέα και τον αποχωρίζομαι μόνο στις εξόδους μου (λόγω μεγέθους).
"Παροχή ισχύος" έχω μέσω ενός VV by SEB, ενός GGTB και φυσικά τις κλασσικές eGo 900 & 1000mAh.
Τα υγρά μου ξεκίνησαν στα 18mg, έπεσαν στο 3μηνο στα 12 ώστε να καταλήξω πλέον στα 8 & 6 mg/ml.
Από γεύσεις, όλα τά'χει ο μπαξές: καπνικά, φρουτώδη, γλυκά κτλ.κτλ.
Κάνω από τον πρώτο μήνα DIY, εκτός από το Tribeca που δεν μπορώ να το αποχωριστώ,...
-Παρενέργειες που διαπιστώθηκαν και αν έχουν εξαλειφθεί με κάποια άλλη επιλογή.Γδάρσιμο στο λαιμό και βήχας με υγρά σε περιεκτικότητα PG μεγαλύτερης του 30%.
(Κατά προτίμηση, κάνω VG 100%.) Π.χ. το tribeca που έχει σίγουρα πάνω από 60% PG το παίρνω στα 18mg/ml και το αραιώνω 50% με VG, ώστε να μη με ενοχλεί στο λαιμό και να πέσει σε νικοτίνη στα 8-9 mg/ml.
Δερματική λιπαρότητα, ιδιαίτερα στο πρόσωπο και την πλάτη, με κατά περιόδους έξαρση ακμής (σπιράκια), ιδιαίτερα όταν γίνεται ατμιστική κατάχρηση.
Το ίδιο ισχύει και για το φαινόμενο του βήχα με καθαρά φλέματα, σε πολύ περιορισμένη έκταση φυσικά σε σχέση με την περίοδο που κάπνιζα κ.τ., άρα
παν μέτρον άριστον! Επίσης, έχω διαπιστώσει όταν ατμίζω σε κλειστό χώρο για αρκετή ώρα και ξαναμπώ μετά από 3-4 ώρες, μια μυρωδιά "κλεισούρας-υγρασίας" απροσδιόριστη. Αυτό έχει συμβεί σε διαφορετικούς χώρους, δεν οφείλεται σε συγκεκριμένο δωμάτιο δλδ.
Γεγονός που με κάνει επιφυλακτικό για το κατά πόσο δεν υπάρχει "παθητικό άτμισμα", ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά στον ίδιο χώρο.
Τονίζω ότι δεν υπάρχει σύγκριση σχετικά με το παθητικό κάπνισμα, απλά δίνω τροφή για σκέψη για να είμαστε προσεκτικοί και ν'αποφεύγουμε τις υπερβολές.
-Ακριβής χρόνος ατμίσματος:Όπως ανέφερα και στην αρχή του ποστ, απ'το μεσημέρι της 2/6/2011, ένας χρόνος και μια βδομάδα.
-Ταυτόχρονο κάπνισμα κ.τ.Εκτός από μερικά (4-5) κ.τ. το πρώτο 3μηνο για "ανίχνευση απεξάρτησης", καθόλου. Τα απεχθάνομαι και μου είναι αφόρητα από την πρώτη τζούρα πλέον.
-Ημερήσια κατανάλωση ml και τι περιεκτικότητα σε mg/ml νικοτίνης.4 έως 8 ml ημερησίως στα 6-8mg/ml.
-Προτίμηση υγρών: έτοιμα ή DIY, PG ή VG και σε τι αναλογία.Όπως προανέφερα, DIY 70%>VG>100%.
-Προτίμηση τύπου ατμοποιητή π.χ, cartomizer με πολυεστέρα ή tank.Κυρίως tank (οδυσσέας), αλλά σε εξόδους, τα πάντα όλα
Τις ζεστές μέρες για αποφυγή του ρίσκου των διαρροών, προτιμώ καρτο πολυεστέρα dual coil LR.
-Αν υπάρχει προτίμηση σε επισκευάσιμο, αναφέρετε ωμική αντίσταση που έχετε καταλήξει να χρησιμοποιείτε περισσότερο.1,8-3 Ohm.
-Προτίμηση βολτάζ με VV μοντ, ή βατάζ με VW σε συνδυασμό με αντίσταση ατμοποιητή3,7-4,8 Volts ανάλογα την αντίσταση, δηλ. 7,6-7,7Watt, maximum .
Έχω διαπιστώσει όταν φτάνω ή ξεπερνώ τα 8 Watt, εμφανίζεται το φαινόμενο της "καφέ γλώσσας" με ταυτόχρονη δυσάρεστη αίσθηση στη στοματική κοιλότητα. Μόλις πέσω σε Watt, επανέρχεται στην κανονική κατάσταση.
Εννοείται σε συνδυασμό με σχολαστικό βούρτσισμα με οδοντόπαστα
-Εάν υπήρξε επίσκεψη σε γιατρό ή εργαστηριακή εξέταση, τι συμβουλές ακολουθήσατε και τι αποτελέσματα είχαν. Γενικό τσεκάπ και σπιρομέτρηση τον Μάρτιο (9 μήνες ατμίσματος τότε), καλύτερα από το περσινό που ήμουν καπνιστής.
Όταν με ρώτησαν αν καπνίζω, είπα ότι πλέον κάνω η.τ. μόνο και με αντιμετώπισαν ως "μη καπνιστή" στο ιστορικό που συμπλήρωσαν.
-Άλλη σημαντική πληροφορία που κρίνετε ότι χρειάζεται ν'αναφερθεί. Συμμετείχα στην έρευνα του συν-φορουμίτη καρδιολόγου kfarsal με μη παθολογικά ευρήματα στο τρίπλεξ.
(για να είμαι ειλικρινής, ούτε πρόπερσι που κάπνιζα κ.τ. κι έκανα τρίπλεξ υπήρξε κάτι αξιοσημείωτο)
Εργάζομαι σε αντικείμενο με αρκετή σωματική και ψυχική κόπωση-στρες.
(όποιος δεν έχει το δεύτερο στη δική του, να μου πει τι δουλειά κάνει ν'αλλάξω επάγγελμα
)
Οποιαδήποτε από τις "παρενέργειες/επιπτώσεις" ανέφερα, εμφανίστηκε μετά από περίοδο μεγάλης κατανάλωσης (8-10 ml ημερησίως. η λεγόμενη "πιπίλα").
Φυσικά υπάρχουν "σωματικές προειδοποιήσεις" όταν υπάρχει υπερβολή, (πονοκέφαλοι, στομαχικές διαταραχές κτλ.) αυτό είναι αυτονόητο.
Ευελπιστώ ότι θα ρίξω τη νικοτίνη στα υγρά μου στο μηδέν, λίαν συντόμως.
Μακάρι (αν όχι κόψω τελείως) να μειώσω και το άτμισμα σε επίπεδο "καφέ-παρέας" και μόνο.
Αυτά από μένα.
"Απολαύστε υπεύθυνα" λοιπόν, μην ξεχνάτε ότι όλοι μας είμαστε δυνητικά "πειραματόζωα" του μακροχρόνιου ατμίσματος.