Μετά από παρότρυνση του φιλου-πρώην συνατμιστή newholborn θα ηθελα να γράψω και εγώ δυο λόγια για το πώς ξεκίνησα το η.τ και πώς τελικά κατάφερα να το κόψω και αυτό.
Θυμάμαι ήταν τέλη Οκτώβρη του 2011 όταν μέσα σε 2 μέρες τότε είχα συναντήσει στη δουλειά αρκετούς συναδέλφους να βαζουν ένα μακρόστενο πραγματάκι στο στόμα και να ατμίζουν.
Εχοντας το μικρόβιο του γκατζετάκια, δεν ηθελα και πολύ να μπώ στον πειρασμό και να αρχίσω να ψάχνω.
Φυσικά το πρώτο πράγμα που βρηκα οταν ξεκινησα να ψάχνω ήταν αυτο εδώ το φόρουμ και φυσικά δεν έχασα ευκαιρία να γίνω και εγώ μέλος του και μάλιστα σε συντομο χρονικό διάστημα, αρκετά ενεργό.
Εννοειται πώς το κ.τ κόπηκε μαχαίρι με το που ξεκινησα το ηλεκτρονικό.
Διάβασμα πολύ και η πρωτη συσκευη τί άλλο από ενα ego-t.
Η νικοτινη στην αρχή ηταν στα 12mg και εκει εμεινε για αρκετό διάστημα.Πολύ γρηγορα διαπίστωσα πώς ο λαιμός άρχισε να μην την σηκώνει και ετσι χαμηλωσα και πήγα κοντά στα 9mg.To τέλος του καλοκαιριού με βρήκε να ατμίζω με 6mg νικοτίνη χωρις να νοιωθω οτι μου λείπει απεναντιας ενοιωθα γεμάτος σε σημειο που πολές φορές το ξεχνουσα και δεν εκανα τζουρα για αρκετές ώρες.
Τελικά την περασμένη Παρασκευη εκανα μερικές λίγες τζουρες τελευταιες και το Σάββατο αν και το ειχα μαζί μου στη δουλειά δεν το έβαλα κάν στο στόμα μου.
Αυτό ήταν! Αφου κατάφερα να βγάλω μιά ολόκληρη μέρα χωρίς ουτε μια τζούρα γιατι να μην το κόψω τελειως?
Ετσι και εγινε.Από την Παρασκευη μέχρι σημερα ουτε μυρωδιά που λένε.Και το καλό στην υπόθεση ειναι πώς δεν το ζητάω κάν.Δεν νοιωθω την αναγκη πλέον να ατμισω.Σημερα εκανα ενα πείραμα και εφτιαξα καφέ, έκατσα μπροστά στο pc και μπήκα μετά από καιρό στο φόρουμ.Φοβήθηκα για μία στιγμη ότι θα ερθει η επιθυμια να ατμίσω αλλά ως εκ θαυματος ουτε επιθυμία αλλά και ο καφες έμεινε στη μέση....
Λέτε να κόψω και τον καφέ σιγά σιγά?
Και μία συμβουλή τώρα αν θελετε να με ακουσετε όσοι σκοπευετε να το κόψετε.Μειώστε σταδιακά τη νικοτίνη.Αυτη ευθυνεται για το 95% της συνήθειας τόσο στο κ.τ όσο και στο η.τ.Μειωνοντας ανα δυο μηνες την νικοτινη πιστευω πώς ο οργανισμός μαθαινει να συνηθιζει στα νεα δεδομενα και ετσι σιγά σιγά χαμηλώνοντας τη νικοτίνη αρκετά, ο οργανισμός αποτοξινώνεται σταδιακά.
Βέβαια ειναι και το θεμα της πολύπλοκότητας.
Αφήστε στην άκρη τους μιας χρησεως ατμοποιητές και πάρτε επισκευάσιμους.Θα δειτε πώς μετά από λίγο καιρό κάτι το setάρισμα κάτι η μάκα της φυτιλοαντίστασης κάτι το καμμένο στη γευση κάτι το να κάτι τ άλλο θα βαριεστε τη διαδικασία και σιγά σιγά θα εγκαταλείπετε τις προσπάθειες.Αυτο τουλάχιστον μερικες φορες συνεβη και σε εμένα.Ειναι άλλο το να έχεις ετοιμο τον ατμό και να τραβάς και ειναι άλλο να παλεύεις με μία φυτιλοαντισταση που μισοδουλευει.
Ασχολειθειτε παράλληλα και με άλλο χομπι ετσι ώστε να ξεγελάτε τον εαυτό σας και να τον απομακρύνετε από το κυνηγι των νεων μοντελων επισκευασιμων και μή.
Μερικοι φοβουνται για τα κιλά.Εγω προσωπικά ουτε εχασα ουτε πήρα τον καιρό που άτμιζα.Το ίδιο νοιωθω και αυτες τις λίγες μερες που δεν ατμιζω.Δεν εχω περισσότερη όρεξη για φαι πχ.Τρωω όσο έτρωγα μπορεί και λιγότερο.
Τέλος αν καποιος θελει να το κόψει δεν θα καταφερει τιποτα από τα παραπάνω αν δεν το βάλει καλά στο μυαλό του.
Χρησιμοποιουμε το 10% του εγκεφάλου μας μόνο.Ας το χρησιμοποιήσουμε τουλάχιστον για καλό δικό μας και της οικογενειάς μας ελαφρυνοντας τον προυπολογισμο της από υγρά και νεα καλουδια.
Επίσης θα ηθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όσους ανθρωπους με βοήθησαν όλο αυτο το διάστημα.
Ευχαριστώ και τον ΑTMOS για την ευκαιρία που μου εδωσε να ειμαι στο συντονισμό και να δώ καποια πραγματα από την άλλη μεριά, όχι την απέναντι πάντως, και ετσι να εχω μια γενικη ιδέα της λειτουργίας του φόρουμ.
Δεν μετανοιωνω επίσης για ότι είπα ή ότι έκανα όλο αυτο το διάστημα εδώ μεσα.Εκανα φίλους αλλά και εχθρούς.Δεν αξίζει να ασχολείσαι με όσους δεν σε πάνε, εξάλλου η βλακεία και η κουτοπονηριά δεν αλλάζει στον άνθρωπο.
Το φόρουμ ειναι μια ανοιχτη εγκυκλοπαίδεια και όχι ριγκ.Εκμεταλευτειτε οτι μπορει να σας δώσει και βοηθηστε όπου και όσο μπορείτε.
Ελπίζω να μην κουρασα.
Ελπίζω να μην επιστρέψω...