Κατ' αρχήν καλώς σας βρήκα
Προχθές το βράδυ έτυχε να επισκεφθώ ένα blog και να διαβάσω ένα θέμα σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο (μέχρι τότε απλά ήξερα πως υπήρχε και αυτό).
Ο γούγλης πήρε φωτιά και ψιλοχάθηκα ανάμεσα σε πολλές δεκάδες "επαναστατικά προϊόντα", τα "καλύτερα που κυκλοφορούν", τα "μοναδικά με πιστοποιήσεις" κ.λ.π. Έπρεπε λοιπόν να βρω κάποιο χώρο όπου χομπίστες συζητούν χωρίς φόβο και πάθος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο μήπως και βγάλω καμία άκρη.
Έτσι βρήκα το forum σας. Αφού διάβασα καμιά 50αριά θέματα μονοκοπανιά αποφάσισα πως αρκετά βρωμοκόπησα το σπίτι μου με καπνό, μαύρισα τα πνευμόνια μου με πίσσα και τουμπάνιασαν τα αυτιά μου από τις ιαχές της συζύγου μου σχετικά με την κάπνα.
Ψάχνοντας λοιπόν να βρω από που να αρχίσω, θεώρησα - απ' όσα γράφετε - ως ασφαλείς επιλογές ενός άσχετου, το evo της intellicig και το black line της nobacco. Και πήρα το evo.
Εχθές, πρώτη μέρα αγοράς του evo, ξεκίνησα δυναμικά αποφασισμένος να μην ανάψω καθόλου συμβατικό τσιγάρο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και θα το είχα καταφέρει αν δεν έμενα 2 φορές από μπαταρία! Παρ' όλ' αυτά αντί για τα τυπικά 30 συμβατικά τσιγάρα άναψα μόνο 6 οπότε το θεωρώ πρόοδο. Παρήγγειλα λοιπόν μία ακόμα μπαταρία (χειροκίνητη αυτή τη φορά). Ένα ακόμα που με χάλασε ήταν και η επιλογή μου να πάρω φιλτράκια με χαμηλή περιεκτικότητα νικοτίνης (μηδενικό χτύπημα). Επίσης, από το ολοήμερο ρούφα -πλην ωρών φόρτισης- το βράδυ πονούσαν οι μύες του λαιμού μου. Έτσι σήμερα παρήγγειλα υγρό medium ώστε νιώθω τη τζούρα. Κάτι άλλο που με χάλασε είναι το υγρό που τρέχει καμιά φορά από το φιλτράκι μετά από δυνατές τζούρες αλλά νομίζω πως σύντομα θα συνηθίσω πόση δύναμη ακριβώς πρέπει να βάζω και για πόση ώρα.
Πως μου φάνηκε η όλη εμπειρία λοιπόν. Πολύ καλή! Με τόση ποικιλία υγρών, πιστεύω πως θα βρω ποιά μου ταιριάζουν. Θα αρχίσω σιγά σιγά να ολοκληρώνω τη συλλογή μου με υγρά, μπαταρίες, ατμοποιητές, διαφορετικούς τύπους η/τ κ.λ.π. Καπνίζω - η καλύτερα ατμίζω - όπου θέλω, όσο θέλω χωρίς να ενοχλώ τους άλλους και χωρίς να επιβαρύνω τον οργανισμό μου όσο με το τσιγάρο.
Νομίζω όμως πως εύκολα ξαναγυρίζει κάποιος στο κανονικό τσιγάρο αν δεν είναι σχετικά αποφασισμένος και δεν το βλέπει και λίγο σαν χόμπυ. Θέλει προεργασία ώστε να μην μείνεις από μπαταρία στο δρόμο, να μη μείνεις από ατμοποιητή στο ταξίδι, να μη μείνεις από υγρά το Σαββατοκύριακο. Δε θα με χαλούσαν δηλαδή μπαταρίες που κρατάνε 24 ώρες, ούτε φιλτράκια που κρατάνε 24 ώρες. Εντάξει με τον ατμοποιητή δε μπορείς να κάνεις πολλά αν καεί, πρέπει να κουβαλάς δεύτερο, αλλά νομίζω πως πρέπει να το προσπαθήσουν οι εταιρίες ώστε με ένα η/τ στην τσέπη να βγάζουμε 24 ώρες χρήσης. Επίσης, βρίσκομαι σε αναζήτηση ταμπακιέρας που να παίρνει ένα η/τ ολόκληρο, 2 μπαταρίες, δεύτερο ατμοποιητή και 3-4 έξτρα φιλτράκια (ή μπουκαλάκι υγρού), όποιος ξέρει ας μου προτείνει κάποια.
Και πάλι καλώς σας βρήκα