vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

415 επισκέπτες, 2 χρήστες
manoslykos, camber

Συμβουλές για mod ...

Αποσυνδεδεμένος chris03

• **
  • 404
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Συμβουλές για mod ...
« Απάντηση #735 στις: Ιανουαρίου 18, 2016, 23:53 »
Παιδια μου εχει καρφωθει τελευταια το innokin mvp 3 pro!Διαβασα τα λιγα πραματακια που εχουν γραφτει,θελω κατι με ενσωματωμενη μπαταρια,ομαλα ρευματα και δε με ενδιαφερει το TC!τι εντυπωσεις εχετε για το συγκεκριμενο?

Αποσυνδεδεμένος shadockan

• 4515
« Απάντηση #736 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 01:19 »
Χρηστακο ποιος ειναι ο λογος που θελεις fix μπαταρια ;;;

Αποσυνδεδεμένος johnnypatras

• **
  • 215
« Απάντηση #737 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 01:26 »
shadockan, συγγνώμη κιόλας, αλλά όχι και καλύτερη λειτουργία το τσιπ του VTC Mini, που ακόμα, στην έκδοση 3, δεν έχει φτάσει να κάνει σωστό έλεγχο θερμοκρασίας.... (πάλι πρέπει να πηγαίνουμε στους 270-280C σε πολύ μικρές αντιστάσεις για να έχει άτμισμα normal...).

Έχει καλή πλακέτα και πολύ καλά ρεύματα, αλλά μέχρι εκεί. Ειδικά η υλοποίηση ελέγχου θερμοκρασίας είναι ελλειπής και εντελώς ανακριβής.

ΥΓ: Μόλις προχθές είχα ξανά επαφή με Vtc Mini μετά από καιρό και τσέκαρα μήπως έχουν διορθώσει τα προκείμενα...αλλά μπα! :)

Αποσυνδεδεμένος nikos523

• 1249
« Απάντηση #738 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 03:03 »
Άλλο κανονική λειτουργία όμως, άλλο tc :)

• 4515
« Απάντηση #739 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 03:10 »
Και στο TC δεν εχει απολυτως κανενα προβλημα και δουλευει μια χαρα.
Και εχει και μια απο τις καλυτερες αποδωσεις ρευματος.
Το εχω γραψει και στο νημα του VTC , οτι αν ειναι σωστη η αντισταση και υπαρχει τελεια τροφοδοσια , τοτε δεν προκειτε να ανεβει η θερμοκρασια .

Στο πιο κατω βιντεο , εχω 0.21 Ωμ , Ni200 0.25mm , ατμιζω στα 25 - 30 Watts (25.3 στο βιντεο) και η θερμοκρασια δεν περναει τους 185 +- βαθμους.

Αυτόματη συγχώνευση συνεχόμενων μηνυμάτων
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 19, 2016, 03:16 από shadockan »

• **
  • 215
« Απάντηση #740 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 15:17 »
Πιθανότατα να έχει απώλειες ο ατμοποιητής ή η σύνδεση 510 του ατμοποιητή και διαβάζει υψηλότερη αντίσταση από την πραγματική. Γι΄ αυτό και δείχνει να κρατιέται τόσο χαμηλά η θερμοκρασία.

(στην πραγματικότητα, στους ~180C η ατμοποίηση είναι επαρκής μεν, κάπως υποτονική δε)

Ένας τρόπος να το ελέγχουμε αυτό είναι από το steam engine να τσεκάρουμε κατά πόσο προσεγγίζουμε τη θεωρητική τιμή της αντίστασης του στησίματος που έχουμε κάνει.

Σε Phenomenon που έχει πολύ χαμηλό resistance σαν atomizer και δουλεύει πολύ καλά σε TC, έχω ρυθμισμένο το DNA40 στους 230C σαν άνω όριο, ρυθμισμένο στα 19W και η θερμοκρασία εν λειτουργία παίζει από 200-215C.

Για να έχω παρόμοιο ατμιστικό αποτέλεσμα στο Vtc Mini (με ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο ατμοποιητή και coil επάνω -το ξεκουμπώνω από το DNA40, αφήνω να κρυώσει, το κουμπώνω στο Mini-) πρέπει να το ρυθμίσω στους 270-280C.... :thumpdown:

• 4515
« Απάντηση #741 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 17:47 »
Kαι γιατι παρακαλω ο Φαινομενον να εχει λιγοτερες απωλειες απο τον Eviva που εχω εγω ;;;
Εχεις καποια αποδειξη οτι ειναι καλυτερος ο Φαινομενον  στο θεμα αυτο ;;;
Αντιθετα , εγω μπορω να το πω αυτο απο τη στιγμη που ο Eviva ειναι κατασκευασμενος απο 304L SS , ενω ο Φαινομενο απο απλο SS 303........

Μηπως λοιπον ο δικος σου ατμοποιητης δεν εχει σωστη αγωγιμότητα και σου λεει οτι να 'ναι ;;;;

Εχω και το DNA200 αν δεν σου κανει το VTC ομως και δουλευει μια χαρα και 'κει ο Eviva.

Υπαρχουν κι αλλοι που μπορουν να σου το πουν αυτο. 
Υπαρχουν κι αλλοι που εχουν οτι εχω και 'γω και ακομα πιο πολλα.
Ολοι δηλαδη ειναι αγνώμονες κι ας εχουν περασει σχεδον τα παντα απο τα χερια τους ;;;

Και δεν ειναι ο μοναδικος ατμ/της που εχω ή που εχω δοκιμασει.... 
Δοξα το Θεο δουλευω και βγαζω τα χρηματα που χρειαζομαι για να κανω το κεφι μου και ετσι εχω κανει αρκετα μεγαλη προικα αδερφε.

Ομως προσεχε λιγο πιο πανω το ποστ με τους πινακες και θα δεις οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΕΡΙΑ ........
Εγω ειδα σε παλμογραφο με τα ματια μου και τον ιδιο ακριβως ατμ/τη , την πορεια του ρευματος ενος eVic VTC mini και ενος DNA 40 .
Σε πληροφορώ οτι ειναι καθαρα ανωτερο το VTC.

Aν εχεις ενα ακριβο εργαλειο ομως στα χερια σου εσυ και ειδες οτι θα μπορουσες να εχεις καλυτερη αποδοση με λιγοτερα χρηματα .............,  τι να κανουμε φιλε μου........;;;    :dontknow:

Και 'γω αγορασα αυτοκινητο με 30 χιλ. € και μετα απο ενα χρονο καποιο εξτρα που εβαλα με 2 χιλ € , το εβαλαν στανταρ εξοπλισμο σε μοντελο μικροτερης κατηγοριας.
Αυτο παει να πει οτι ειναι κατωτερο το συστημα επειδη μπηκε σε μικρο αυτοκινητο και σημαντικα πιο φτηνο ;;;

Δεν ξερω βεβαια πως αντιλαμβανεσαι εσυ το καλο ρευμα........... :dontknow:
Για 'σενα δηλαδη , μπορει να ειναι καλο το ρευμα που θα σου δωσει ..... << ενταση >>....
Εγω μαθημένος σε μηχανικα τα 4 χρονια απο τα 5 που ατμιζω , το ρευμα του DNA 40 το καταλαβαινω πολυ δυνατο...

Γουστα ειναι αυτα φιλε μου και καλα κανεις και εχεις για καλυτερο το DNA 40.
Δεν μπορεις ομως να καταρρίπτεις ετσι  τη γνωμη καποιου αλλου και μαλιστα τη στιγμη που υπαρχει ακομα και εικονα για αυτο το οποιο λεει ή γραφει......

Υ.Γ.
Εχει κατα πολυ καλυτερη αγωγιμοτητα ο EVIVA απο τον Φαινομενο...... 8) ;)

• **
  • 215
« Απάντηση #742 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 18:13 »
Πολυ φορτσάτος βρε και δεν είχα σκοπό να στην πω ή να υπερασπιστώ οποιοδήποτε τσιπακι επειδή το αγόρασα ή οτιδήποτε! Cool! 8)

Πιο πολύ τον πόνο μου και τον εκνευρισμό μου μοιράζομαι γιατί το αγόρασα δις το Vtc Mini (πρώτη φορά στην αρχή και μετά ξανά όταν "άκουσα" πως λύθηκαν τα προβλήματα με το TC).

Και τις δύο φορές έφυγε ξανά για πώληση. Δυστυχώς. Και λέω δυστυχώς και για εμένα, για όλη τη σχετική ταλαιπωρία και τα χαμένα χρήματα αλλά και επειδή μου αρέσει σαν μέγεθος, σαν κούμπωμα στην παλάμη αλλά και αισθητικά με την όμορφη οθόνη του κλπ.

Δες εδώ (http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,26798.msg893916.html#msg893916) και μία παλαιότερη συζήτηση που είχαμε με τον Camber στο θέμα.

Στο θέμα του Eviva, καλώς ή κακώς το μόνο σίγουρο είναι πως ο Eviva δεν έχει τόσο καλή αγωγιμότητα. Και αυτό δεν οφείλεται στο υλικό που χρησιμοποιείται (SS 304L, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις), αλλά στο γεγονός πως εσωτερικά, στη βάση του, οι πόλοι συνδέονται με τη βάση με μικρές αλενόβιδες. Εκεί λοιπόν, δεν υπάρχει στέρεα σύνδεση με αποτέλεσμα την απώλεια αγωγιμότητας.

Το είχα πρωτοδεί σε κλωνοEviva και φυσικά δεν το έλαβα υπόψιν, καθότι κλώνος. Δυστυχώς όμως το επιβεβαίωσα και σε αυθεντικούς και καταλήγω πως οφείλεται στην αρχιτεκτονική/μηχανική της βάσης του Eviva που οδηγεί σε απώλεια αγωγιμότητας.

Το συγκεκριμένο δεν συναντάται στο Phenomenon γιατί η βάση είναι ολόκληρη ένα κομμάτι και δεν υπάρχει αυτή η απώλεια. Γι' αυτό και έχω πάντα πολύ σταθερή τιμή αντίστασης, χωρίς να "παίζει" η τιμή της, ακόμα και σε πολύ χαμηλές αντιστάσεις (π.χ. 0.07Ω). Και προσεγγίζουν και κατά πολύ τις θεωρητικές τιμές αν βάλω τα στοιχεία του στησίματός μου στο steam engine.

Αφού έχεις και DNA200 είμαι σίγουρος πως αν έβαζες στο καπάκι τον ατμοποιητή σου εκεί μετά το Vtc, θα έβλεπες πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες από τους ~185C του βίντεο, για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοώ. ;)

• 4515
« Απάντηση #743 στις: Ιανουαρίου 19, 2016, 19:22 »

Δεν ειμαι φορτσατος βρε...
Πες οτι θελεις .  Δε μαλωνω... ;D

Εχω ξαναγραψει οτι το TC ειναι μεγαλος ή μαλλον ειναι ο καλυτερος δασκαλος στο να μαθουμε να στηνουμε αντιστασεις σωστα.
Αυτο δεν το γραφω για να δηλωσω οτι ξερω να στηνω καλυτερα απο αλλους , αλλα για να κοιταξει ο καθενας λιγο καλυτερα τα στησιματα του , ωστε να εχει κι αυτος την αναλογη αποδοση.

Και 'γω ειχα τις αποτυχιες μου και ακομα τις εχω , οπως ολοι μας αλλωστε.

Το TC ομως δεν σε αφηνει να ατμισεις αν δεν ειναι τελεια η αντισταση και ιδιαιτερα στο Ni200..
Δεν εχει καμια σημασια αν ο ατμ/της ειναι καλος ή οχι.
Η πλακετα θα παρει τα δεδομενα και θα δωσει αυτο που πρεπει.
Θα διαβασει τα παντα σε θεματα αγωγιμότητας και θα σου εμφανισει αυτο που θα ειναι σαν αποτελεσμα αυτης της ενεργειας.
Αν ζητησεις 30 W , θα σου δωσει 30 W ανεξαρτητα τι απωλειες εχεις .
Τις απωλειες εδω , θα τις δεις σαν διαρκεια και οχι σαν αποδοση ισχυος  ή  μετρησιμη Ωμικη τιμη ή σαν αγωγιμοτητα.

Απο 'κει και περα , ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ειναι το κυριοτερο για να εχει απροβληματιστη και πλουσια τροφοδοσια.
Εδω ειναι και το μεγαλο κολπο.
Οταν υπαρχει αυτη η τροφοδοσια , τοτε δεν προκειτε να δεις ανοδο θερμοκρασιας.

Ατμιζω με 0.15 - 0.25 Ωμ , Ni 200 , 0.25mm συρμα που λογικα ανεβαζει μεγαλυ θρμ/σια πολυ ευκολα λογο του οτι ειναι σχετικα λεπτο , αλλα η αντισταση μου ειναι τοσο καλα φτιαγμενη ωστε να εχω οσο το δυνατον καλυτερη τροφοδοσια , που σαν αποτελεσμα εχει να μην ανεβαζει θερμ/σια.

Αυτο ειναι ολο.

Υ.Γ.
Εχω μετρησει απωλειες στους δυο αυτους ατμ/τες και δεν εχει καλυτερη αγωγιμοτητα ο Φαινομενον.
Υπαρχουν ομως κι αλλοι ατμ/τες στη συλογη μου και δεν ειναι ενας ή δυο...
Πως το εξηγείς ομως ,  οτι με ολους τους ατμ/τες και με τον Φαινομενον , εχω αναλογη λειτουργια  ;;;;
Σκεψου το λιγο.......... :hmmm:

Αποσυνδεδεμένος savvas1350

• **
  • 120
« Απάντηση #744 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 21:23 »
παιδιά την βοηθειά σας.
Είμαι ανάμεσα σε αυτά τα μοντς που βρήκα σε πολύ καλές τιμές:
-koopor mini
-smok xpro
-istick 40,30 watt
Από ατμοποιητές έχω ijust2,gstank,evod2,aspire k1 τους οποίους δουλευω όλους ανάλογα τα κέφια(στο άμεσο μελλον θα αγοραστει και κάποιος επισκευασιμος)
Ποιό από αυτά προτείνετε;Υπόψιν, τα χρηματά μου είναι μέχρι 55 ευρώ-ούτε σεντ παραπάνω και δεν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς από Κινα.
(παίζει και  μεταχ. αλλά δεν μπορώ να δω τις αγγελίες) 

Αποσυνδεδεμένος Tem

• 9656
« Απάντηση #745 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 21:34 »
Θα σου πρότεινα ως πρώτη επιλογή το istick 30w.

Αποσυνδεδεμένος Gooplay

• *
  • 74
« Απάντηση #746 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 21:40 »
Εγω εχω το 40αρι αλλα ολοι λενε οτι το 30 ειναι το καλυτερο που βγηκε.θα το ευχαριστηθεις

Αποσυνδεδεμένος niknith

• **
  • 184
« Απάντηση #747 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 21:51 »
οντως το 30αρι ειναι καλυτερο

Αποσυνδεδεμένος savvas1350

• **
  • 120
« Απάντηση #748 στις: Φεβρουαρίου 15, 2016, 22:57 »
το 30 αρι λετε λοιπόν;(αχετο, αλλά δεν μπορω να απαντησω σε π.μ)

Αποσυνδεδεμένος arisagras

• **
  • 198
« Απάντηση #749 στις: Μαρτίου 09, 2016, 19:52 »
καμια ιδεα για back up μοντακι ??περιμενω ενα Joyetech eVic-VTC Mini αλλα σκεφτομαι και ενα δευτερο στα ιδια χρηματα 30-35 ευρω,για ωρα αναγκης μην με αφησει και το πληρωσω εδω χρυσο,υπαρχει κατι αλλο αξιολογο η ειναι μονοδρομος?

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2134 360288 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 22, 2024, 01:29
από thanoulis
Vaporesso Eco One 2ml Pod Kit [PODS - AIO (Όλα σε ένα)] 2 1025 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 18, 2024, 14:40
από Tem
Stars, δημόσια πρόσωπα, διάσημοι και ηλεκτρονικό τσιγάρο [Άτμισμα δημοσίως] 319 114355 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 14, 2024, 11:09
από karga
Κλώνοι επισκευάσιμων - Ερωτήσεις εξπρές και νέες κυκλοφορίες [Κλώνοι επισκευάσιμων] 2924 450679 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:54
από anetost
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1030 110882 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 13, 2024, 20:16
από Antiprosopos
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 375253 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 328473 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 1085 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 6459 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 15322 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 29395 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 99977 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F