Καλησπέρα σε όλους σας..!!
Με αφορμή διάφορα ποσταρίσματα που διάβασα και που διαβάζω κατά διαστήματα στο νήμα "Αποφάσισα να το κόψω, τι ηλεκτρονικό τσιγάρο να αγοράσω;" μου γεννήθηκε για πολλοστή φορά η απορία, "γιατί είναι τόσο δύσκολο οι παλιοί ατμιστές, αυτοί που έχουν κάποια πείρα έστω, να συμφωνήσουν στο τι πρέπει να προτείνουν σε κάποιον που κάνει αυτή την ερώτηση;"
Πολλές οι φορές οι απόψεις διαφορετικές, επιρεασμένες από προσωπικά καθαρά βιώματα, μερικές φορές και κολλήματα. Ίσως δεν είμαι ο καταλληλότερος να μιλήσω σε κάποιον που θέλει να σταματήσει το τσιγάρο, τι συσκευή να αγοράσει αλλά από την αρχή, την δική μου αρχή και ακόμη και τώρα, φανταζόμουν τις προτάσεις από παλαιότερους, εμπειρότερους ατμιστές, που από κάπου ξεκίνησαν και αυτοί, πιο απλές, πιο κοινά αποδεχτές, με μεγαλύτερο φάσμα επιλογών. Προτάσεις που να αφορούν την συσκευή και ας υπάρχει αρνητική απόψη λόγω προσωπικού κακού βιώματος (όταν πχ στους 10 που αγόρασαν μία συσκευή απλή, εργοστασιακή, για ξεκίνημα, οι 9 έμειναν ευχαριστημένοι, ε δεν μπορώ εγώ να την βγάλω σκάρτη επειδή ήμουν ο γκαντέμης και μου παρουσίασε πρόβλημα..). Προτάσεις που να φορούν τους ατμοποιητές.
Και όταν λέω προτάσεις, μα θα μου πείτε προτάσεις κάνουμε. Καμμιά αντίρρηση. Αλλά πρόταση με πρόταση έχει διαφορά. Θα χαιρόμουν πολύ να δω να βγεί ένας συνατμιστής που να κατέχει το αντικείμενο όσον αφορά το τι κυκλοφορεί στην αγορά και να πει " Κοιτάχτε να δείτε παίδες, καινούργιοι ατμιστές. Στην αγορά υπάρχουν 1,..,2..,3.. ή χ μοντέλα που στατιστικά έχουν βγεί καλά και είναι Α,Β,Γ. Και το στατιστικά έχει να κάνει με την πλειονότητα καλών απόψεων. Όποιο σας κάνει, πάρτε το. Όλα έχουν ατμοποιητή από την μάνα τους. Αν δεν σας καλύπτει για τους χ λόγους, υπάρχουν 1,2,3 που επίσης στατιστικά είναι κοινώς αποδεχτοί. Καπνίζατε πολύ; Πάρτε και μια έξτρα μπαταρία, την τάδε ή την δείνα. Στα υγρά, συγνώμη παίδες αλλά εδώ μούγγα. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Δοκιμάστε και αποφασίστε μόνοι σας, σε σχέση με το τι καπνίζατε, την νικοτίνη που θέλετε και το τι κάνει κέφι το στόμα σας και την μύτη σας.. Από κει και πέρα, το δοκιμάσατε; Σας έκανε; Το σταματήσατε το τσιγάρο και την καταβρήκατε με το ηλεκτρονικό; Οκ, no problema, πάμε για άλλα, μέχρι και βαστάζους να σας το κουβαλάνε..!!"
Κάπως έτσι φανταζόμουν και φαντάζομαι ότι θα ήθελα να δω πρόταση σε κάποιον που ρωτάει, τι να πάρω; 2-3 λύσεις συσκευής, 2-3 εναλλακτικές λύσεις έξτρα ατμοποιητών (για όλα τα γούστα και τις περιπτώσεις), άντε και καμμιά μπαταρία και πάπαλα. Και σε αυτή την πρόταση να έβλεπα μια γενική συμφωνία και όχι εγώ προτείνω αυτό, ο άλλος προτείνει το άλλο και ο τρίτος προτείνει την Άρτα και τα Γιάννενα.. Και άντε τώρα ο δύσμοιρος που έκανε την ερώτηση, τι να πάρω καλέ, να βγάλει άκρη και να πάρει.. Και αυτή η πρόταση να είναι σταθερή και άντε να ανανεώνεται λόγω εξέλιξης της ..τεχνολογίας.
Το απλό ή το πολύπλοκο, το εύκολο ή το δύσκολο, τις περισσότερες φορές το δημιουργούμε μόνοι μας. Και χάνουμε το μυστικό στην όλη υπόθεση. Και το μυστικό είναι ότι, όποια συσκευή και να διαλέξεις και όποιον ατμοποιητή να πάρεις, όποιο υγρό και να ατμίσεις, αυτό που θα κάνει την διαφορά είναι η
ΥΠΟΜΟΝΗ και η
ΕΠΙΜΟΝΗ. Αν τα έχεις αυτά τα δύο έχεις ξεκινήσει σωστά..
Από κει και πέρα η άκρη βρίσκεται..
Αν δεν τα 'χεις, άστο καλύτερα, συνέχισε τον καρκίνο..
Καλή συνέχεια, να έχουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο