Καλως ηρθες και καλη διαμονη.
Ειμαι σιγουρος πως αν το παρεις "ζεστα" το θεμα δεν θα ξεκολλας απο εδω. Ας παμε στο προκειμενο ομως.
Την ερευνα που παραθετεις την γνωριζουμε ολοι μας εδω, και το προσωπικο μου συμπερασμα ειναι οτι περα απο προσεκτικα επιλεγμενους γενικολογους αφορισμους ετσι ωστε να προκαλεσουν τον απαιτουμενο "ντορο" δεν λεει τιποτε συγκεκριμενο. Και ο λογος που αυτη η ερευνα ειναι τοσο θολη στα συμπερασματα της ειναι, διοτι δεν βρηκε κατι ιδιαιτερα επιβλαβες σε σχεση παντα με το κανονικο τσιγαρο.
Να εισαι σιγουρος οτι αν υπηρχε κατι, οι καπνοβιομηχανιες θα το ειχαν κανει σημαια τους εδω και καιρο.
Η αληθεια ειναι οτι δεν υπαρχουν ακομη επισημες ερευνες για τις επιπτωσεις του Η.Τ. στην υγεια του ανθρωπου. Ομως το γεγονος και μονο οτι δεν υπαρχουν ακομη, εμενα τουλαχιστον μου λεει πολλα.
Ετσι λοιπον, δεν μπορει κανεις να σου απαντησει επισημα αν η προπυλενικη γλυκολη η αν η γλυκερινη ατμιζομενες ειναι επιβλαβεις για τον ανθρωπο. Ομως στον αντιποδα, υπαρχουν μαρτυριες σε αυτο το φορουμ απο δεκαδες χρηστες του Η.Τ. που διαλαλουν το ποσο οφελειθηκε η υγεια τους μεχρι τωρα.
Το σιγουρο ειναι, οτι το τσιγαρο που εβαζες στο στομα σου μεχρι τωρα ηταν τουλαχιστον 4000 φορες επιβλαβεστερο απο αυτες τις δυο ουσιες που βρισκονται μεσα στο Η.Τ.
Αν βαλεις νερο στον ατμοποιητη το πιθανοτερο ειναι να τον κανεις πυραυλο, η στην καλυτερη περιπτωση, το αποτελεσμα να μην σε ικανοποιησει καθολου.
Σου ευχομαι καλη διαμονη, διαβασε οσο μπορεις αυτο το φορουμ (δεν θα χασεις, το αντιθετο μαλιστα), και δειξε λιγο σκεπτικισμο σε ολα αυτα που ακους απο δω και απο κει, υπαρχουν και σκοπιμοτητες.

Υ.Γ.
Αν εχεις αναπνευστικα προβληματα θα σου προτεινα να δοκιμασεις πρωτα υγρα χωρις προπυλενικη γλυκολη, επειδη η γλυκερινη, κατα γενικη ομολογια ειναι πιο "φιλικη" με το αναπνευστικο.