Περί καπνικών το ανάγνωσμα. Μία ανακεφαλαίωση των κυριότερων καπνικών που έχω κάνει και θα πρότεινα τώρα σε κάποιον και βαθμολογία. Φυσικά οι γέυσεις πάντοτε είναι υποκειμενικές.
Black Note: Τα καλύτερα net. Δυστυχώς ακριβά, αλλά σε αυτά βρίσκει κανείς τις πιο ξηρές καπνικές νότες χωρίς φρου φρου και αρώματα. Highlight, το Legato που έχει μία φυσική σαν καπνιστή επίγευση που φέρνει σε τσιγαρίλα (όχι τασακίλα). Αν δεν καταστρέφανε τις αντιστάσεις ώσπου να πεις Prelude θα ήταν 10αρι. 9/10
Il Vaporificio - Moro: Net για αυτούς που τους αρέσουν τα πουρίσια. Για μένα δεν ήταν για πολύ, αλλά ποιοτικό ξηρό καπνικό. 8/10
FA - Soho: Ωραίο τριμπεκοειδές - ry4. Ενώ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα το κανονικό τριμπέκα (ή τραϊμπέκα όπως κανονικά λέγεται), αυτό το ευχαριστήθηκα. 8/10
FA - Maxxblend: Καλό ξηρό καπνικό που φέρνει και κάπως σε βότανα με κάποιες πικάντικες νότες. Ιδιαίτερο καπνικό όπως τα περισσότερα της FA. 7.5/10
Ecig - Ace No 1: Σχετικά ξηρό καπνικό που θυμίζει στριφτό. Δεν έχει ιδιαίτερα αυτό το αρωματικό στοιχείο που φέρνει λίγο σε βερνίκι που υπάρχει σε άλλα όπως το Old Harbor. ίσως να έχει αμυδρές νότες σοκολάτας ή κάτι τέτοιο, αλλά εγώ δεν φημίζομαι για τη γευσιγνωσία μου, μου φάνηκε αρκετά ξηρό και straightforward που λένε και οι ξένοι. Θα το πρότεινα για πρώτο καπνικό. 8.5/10
Ecig - USA mix: Εϊναι κάτι ανάμεσα στο Ace no 1 και το Old Harbor. Στην αρχή δεν μου άρεσε πολύ, αλλά κάποια στιγμή το έβαλα στον Avocado μέτα από ένα υγρό που δεν μου είχε πολυαρέσει (αφού τον καθάρισα) και μου φάνηκε γλύκισμα. Έκανα πολύ ευχάριστα το υπόλοιπο. 7.5/10
Ecig - Camtel: Αρκετά καλό καπνικό. Είναι λίγο παραπάνω αρωματικό για τα γούστα μου, αλλά έκανα αρκετά ml. Γεμάτη γέυση. 8/10
Σημειώσεις: Αυτή τη στιγμή που έχω κυρίως απεξαρτηθεί από την ανάγκη για καπνικά κάνω κάποιο της ecig, π.χ το Ace no 1 για κάτι διαφορετικό και ευχάριστο ή και για όταν μου την βαράει καμιά φορά και βλέπω τσιγάρο και θέλω οπωσδήποτε κάτι καπνικό. Γενικά πλέον με τη μπύρα κάνω lemon tart που ειναι το κύριό μου, διότι ως γνωστόν στη μπύρα πάει το λεμόνι (Corona κλπ) και με αυτόν τον συνδυασμό όσο περίεργος και αν φαίνεται καλύπτομαι και μου αρέσει. Για κάποιον που ξεκινάει τώρα και ψάχνει το υπέρτατο καπνικό, δεν θα καλυφθεί 100% από κανένα, γιατί πρέπει να απεξαρτηθεί κυρίως από την τσιγαρίλα του κ.τ. Ως τότε πιστέυω κάποια από αυτά που έβαλα θα τον καλύψουν σε ένα μεγάλο ποσοστό.
Αυτά τα καπνικά είναι δικές μου προτιμήσεις μόνο. Δεν έχω βάλει κανένα που να είναι Virginia γιατί εμένα τα περισσότερα Virginia που κυκλοφορούν πλην των net δεν μου αρέσουν, γιατί είναι σαν γρασίδια. Είναι εχθροί Νο 1 για μένα. Άλλον όμως μπορεί να τον καλύψουν, οπότε θέλει δοκιμές. Όπως και Yoda και Gandalf που προτάθηκαν πιο πάνω γιατί για μένα είναι αρκετά αρωματικά και ιδιαίτερα και δεν ξέρω αν θα καλύψουν κάποιον που ψάχνει πιο ξηρές καθεαυτό καπνικές γεύσεις. Παραταύτα γούστα είναι αυτά, οπότε αν υπάρχει η δυνατότητα τα δοκιμάζετε.