1 χρόνο, 27 μέρες και 5 ώρες και κάτι ψιλά, λέει το προγραμματάκι, που μετράει τον χρόνο και το χρήμα, από την στιγμή που έκοψα εντελώς το κ.τ.
Τα χρήματα που γλίτωσα είναι: 2989,29€ υπολογίζοντας 2,5 πακέτα τσιγάρα την ημέρα δηλαδή 7,5€.
Το πρώτο 5μηνο του η.τ, που έγραφα μανιωδώς τι ξοδεύω γι αυτό, πλήρωσα 867€. Εδώ πρέπει να διευκρινίσω, ότι τα πιο πολλά χρήματα, πήγαν σε υγρά. Το η.τ που περιλαμβάνει το πρώτο πακέτο, ατμοποιητές, μπαταρίες ego, δεν ξεπερνάνε τα 350-400 ευρώ. Τα υπόλοιπα πήγαν σε υγρά! Κι αν δεν ήταν και μια φίλη για να δοκιμάσω άλλες τόσες γεύσεις (όπως έγραψα σε άλλο σημείο στο φόρουμ) το ποσό θα ήταν ακόμα υψηλότερο.
Το επόμενο 4μηνο πέρασα από τις ego στα μοντάκια, αλλά είχα σταματήσει να γράφω τι ξοδεύω, οπότε υπολογίζω χοντρικά να έδωσα αλλά 400-450 ευρώ για μοντάκια, μπαταρίες, τανκάκια, κάρτο, φορτιστές και αλλά μικρόμπιχλιμπίδια τύπου επιστόμια, θήκες κτλ για υγρά υπολογίζω κάνα 150αρη, γιατί προς τα μέσα του 4μηνου άρχισα να κατασταλάζω σε 4-5 γεύσεις από τις οποίες οι 3 είναι οι στάνταρ.
Το τελευταίο 4μηνο, τα έξοδα έπεσαν κατακόρυφα! Καθαρά για συμπλήρωμα στο η.τ δεν έδωσα πάνω από 150 ευρώ (στα οποία πρέπει να επισημάνω ότι υπάρχει παραγγελία εν εξελίξει και είναι υπολογισμένη στα 150) και για υγρά άλλα 150€ στα οποία υπολογίζω-προγραμματίζω μια παραγγελία για το επόμενο σύντομο διάστημα.
Τα συνολικά έξοδα για το η.τ χοντρικά είναι: 1767€ με υπολογισμένες τις εν εξελίξει αγορές και την προγραμματισμένη.
Ευτυχώς (νομίζω) πλέον, δεν είμαι πολύ ψαχτήρι όσο αφορά το η.τ, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απλότητα των τανκ+κάρτο πάνω στα μοντάκια και δεν σκοπεύω (λέμε τώρα) να περάσω σε άλλες μορφές π.χ επισκευάσιμους κτλ. Από την άλλη, είμαι καλυμμένος (από προγραμματισμό και όχι τυχαία) σε υγρά και ανταλλακτικά για το επόμενο 8μηνο.
Έτσι λοιπόν μέχρι σήμερα έχω κέδρος κ.τ 2989€- η.τ 1769€= 1220€ στους 13 μηνες χωρις τσιγαρο.
Το τελευταίο 4μηνο, μου απέδειξε ότι δεν είμαι πολύ πολύ επιρρεπής στις “σειρήνες” του η.τ.
Έστω κι αν υποκύψω σε κάτι, στο σύνολο του 8μηνου, δεν πιστεύω να ξεπερνάει τα 200€.
Τολμώντας έναν προϋπολογισμό και συμψηφίζοντας το με το προηγούμενο διάστημα το κέρδος μπορεί να είναι περίπου κ.τ 4725€ - η.τ 1769€+200€(1969€)=2756€ κέρδος για διάστημα 21 μηνών συνολικά.
Γεροί να είμαστε και θα ξανά γράψω (ελπίζω να το θυμηθώ τότε) τα αποτελέσματα στα μέσα Νοέμβριου!!!
Το η.τ τσιγάρο μου θυμίζει κάτι που είχε πει ο Λαζόπουλος για τις γυναίκες της μέσης ανατολής και ειδικά για εκείνες που είναι υποχρεωμένες να φοράνε μπούρκες! Δεν τολμούν να αφήσουν να φανούν τα μάτια, γιατί αν το κάνουν θα πέσουν πάνω σε αυτά 100 εταιρίες για να τα φτιάξουν, όχι τα φρύδια, να τα μπογιατίσουν κτλ κτλ… στο περίπου έτσι το είχε πει.
Το “κακό” με το η.τ είναι ότι είναι… ηλεκτρονικό! Χωράει πολλές βελτιώσεις στην λειτουργία, βγαίνει σε διάφορες εμφανίσεις όχι κουτιά, σωλήνες, ναργιλέδες, πίπες και ότι άλλο πίπες σκεφτούν… με λίγα λόγια άνετα μπορεί να γίνει ένα ακριβό χόμπι η δεν ξέρω τι άλλο, χάνοντας πολύς κόσμος τον πραγματικό σκοπό, που είτε είναι η οικονομία, είτε η βελτίωση της υγείας, είτε και τα δύο.
Και τέλος, θεωρώ ότι ουδείς που έχει κάνει το η.τ χόμπι η κυνηγάει το άπιαστο τέλειο και μοδάτο η.τ μπορεί να διαμαρτύρεται ότι είναι ακριβό.
Ραντεβού όπως είπα για το θέμα στα μέσα Νοέμβριου…