vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

176 επισκέπτες, 4 χρήστες
thanos1071, Paso, perelevas, aragiannis

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα υγρά

Αποσυνδεδεμένος Gabriel74

• 1482
  • Φύλο: Άντρας
  • Plaudite, amici, comedia finita est!
    • Violin love
Απ: Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τα υγρά
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 27, 2011, 15:56 »
Προσωπικά ποτέ δεν με διευκόλυναν, ως υποτίθεται, τα προγράμματα μίξης και κατασκευής υγρών...
Πάντα αυτό που έβγαινε ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από οτι ήθελα.
Πάντα χρειαζόταν να προσθέσω κάτι ή να αφαιρέσω (προσθέτοντας).
Που κατέληξα; αντί να παίζω με τα ml να παίζω απευθείας με τις σταγόνες.
Κατέληξα οτι 1ml= 20 στ (από μπουκαλάκι υγρού)

Οπότε απλούστατα για κατασκευή υγρού:

Παίρνουμε πάντα ατμιστική βάση μεγάλης περιεκτικότητος σε νικοτίνη (40 ή 36 mg)
Σκέτη VG και PG.
Άρωμα σκέτο της αρεσκείας μας (αν και η η μη αρωματισμένη μια χαρά μου κάθεται)
Και ένα ή περισσότερα μπουκαλάκια άδεια (προσωπικά προτιμώ τα διαφανή για να βλέπω τι κάνω)

Ποιός είναι ο στόχος μας σε νικοτίνη;
Υποθέτουμε οτι είναι τα 18mg

Ανοίγουμε το άδειο μπουκαλάκι βγάζουμε τον λαιμό.
Ανοίγουμε την ατμιστική βάση και αφού ανακινήσουμε (όταν είναι πλήρες δεν γίνεται πρέπει να αφαιρεθεί κάποια μικρή ποσότητα πρώτα) αρχίζουμε να στάζουμε τις σταγόνες μας στο άδειο μπουκαλάκι.

Για 18mg θα πρέπει να ΄΄σπάσουμε΄΄ την 36άρα βάση στα δύο.
Τι σημαίνει αυτό;
Οτι όσες σταγόνες βάσης βάλουμε θα πρέπει να προσθέσουμε την ίδια ποσότητα με σκέτη VG ή PG.

Οπότε βάζω:

200στ ατμιστικη βάση 36αρα
180στ VG
  20στ PG

Έτσι έχουμε μία ποσότητα υγρού 400 σταγόνων με περιεκτικότητα σε νικοτίνη 18mg (αφού ΄΄σπάσαμε΄΄ την 36αρα στα δύο)
Σε ml 400: 20= 20 ml περίπου

Τι μένει;  να προσθέσουμε άρωμα...
Εδώ κι αν δεν με βοηθήσαν τα προγράμματα...
Αντε οταν έβαζα λίγο μπορούσα να προσθέσω...όταν έβαζα παραπάνω όμως...άστα να πάνε
Προσωπικά ξεκινά την ενστάλαξη του αρώματος με 4-5 σταγόνες και από εκεί και πέρα έχω το περιθώριο να προσθέσω...(να χρειαστεί να αφαιρέσω είναι μάλλον απίθανο)

Βάζω τον λαιμό στο μπουκαλάκι μου, κλείνω το καπάκι και ανακινώ καλά.

Αν θέλω το αφήνω κάποιες ώρες να δέσει.
Εγώ το δοκιμάζω απευθείας μιας που αυτή την στιγμή δεν έχω απόθεμα σε υγρά...

Ένα ωραίο liquid καλοκαιρινό που φτιάχνω εγώ:
200στ βάση 40αρα
180στ VG
  20στ PG
8στ άρωμα λεμόνι (κίτρο)
Και έτοιμος με 20άρα λεμόνι   :thumpup:

edit: Ναι όντως Vagos, λόγω κεκτημένης ταχύτητας έδωσα αναλογίες 26αρας περίπου.
Έχει διορθωθεί.
Όπως ξαναείπα ή μίξη γίνεται κατά προσέγγιση και καλύτερα με σύριγγα ώστε οι σταγόνες να είναι ίδιες σε όγκο.
Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για όποιον δεν θέλει να ΄΄μπλέξει΄΄ με προγράμματα...

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2011, 16:57 από Gabriel74 »

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 27, 2011, 16:08 »
Ένα ωραίο liquid καλοκαιρινό που φτιάχνω εγώ:
200στ βάση 40αρα
80στ VG
20στ PG
8στ άρωμα λεμόνι (κίτρο)
Και έτοιμος με 20άρα λεμόνι   :thumpup:
...είδες που έκανες λάθος όμως στον υπολογισμό σου, φίλε γκαμπ;
Το μείγμα που περιγράφεις έχει περιεκτικότητα 27mg/ml σε νικοτίνη και όχι 20(για την ακρίβεια 26,97)!!!
Υπολόγισε λίγο, 200*40/308=26,97mg/ml.
Το ίδιο και παραπάνω, σπας την νικοτίνη σου σε 2/3 και όχι 1/2. Δλδ την 36άρα την κάνεις 24άρα και όχι 18άρα ;)

EDIT: ο φίλος Gabriel74 το διόρθωσε :thumpup:
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2011, 17:21 από Vangos »

Αποσυνδεδεμένος sokin

• 581
  • Δοκιμος ηλεκτροπνευματιστης για μα ζωή.
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 27, 2011, 16:22 »
και πάλι έχει λάθος:
Παράδειγμα σε μένα 1 σταγονα από το μπουκάλι της σκέτης vg  είναι 2 από σταγόνες από το μπουκάλακι της βάσης , και 2 από το μπουκαλάκι με το άρωμα.
Δεν τις μέτρησα με το μάτι, αλλα πόσες χρειάζονται για να συμπληρώσει κάθε μπουκαλάκι ένα ml

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 27, 2011, 16:27 »
και πάλι έχει λάθος:
Παράδειγμα σε μένα 1 σταγονα από το μπουκάλι της σκέτης vg  είναι 2 από σταγόνες από το μπουκάλακι της βάσης , και 2 από το μπουκαλάκι με το άρωμα.
Δεν τις μέτρησα με το μάτι, αλλα πόσες χρειάζονται για να συμπληρώσει κάθε μπουκαλάκι ένα ml
...κι αυτό έστω, αλλά ας πούμε ότι ακόμη κι έτσι, το ατμιστικό αποτέλεσμα μας ικανοποιεί.
Το θέμα είναι, ότι υπολογίζουμε τη νικοτίνη που μας καλύπτει ημερισίως με σφάλμα 33,3% , με τον τρόπο που έγραψα παραπάνω, πράγμα αρκετά σημαντικότερο από το περιθώριο λάθους π.χ. των δύο-τριών σταγόνων στις εκατό!

Αποσυνδεδεμένος sokin

• 581
  • Δοκιμος ηλεκτροπνευματιστης για μα ζωή.
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 27, 2011, 16:34 »
Δεν αντιλέγω, απλώς προτιμώ  μια σύριγγα των 10 ml και η δουλειά γίνεται ευκολα γρηγορα και με μεγάλυτερη ακρίβεια.

• 1482
    • Violin love
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 27, 2011, 16:54 »
Ναι όντως Vagos, λόγω κεκτημένης ταχύτητας έδωσα αναλογίες 26αρας περίπου ( 25,97)
Έχει διορθωθεί.
Όπως ξαναείπα ή μίξη γίνεται κατά προσέγγιση και καλύτερα με σύριγγα ώστε οι σταγόνες να είναι ίδιες σε όγκο.
Είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για όποιον δεν θέλει να ΄΄μπλέξει΄΄ με προγράμματα...

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 27, 2011, 17:00 »
Ναι όντως Vagos, λόγω κεκτημένης ταχύτητας έδωσα αναλογίες 26αρας περίπου ( 25,97)
Έχει διορθωθεί.
...γίνομαι κουραστικός, το ξέρω, αλλά βάλε 160VGκαι 40PG για να είναι σωστό ;) :bye:
EDIT, το είδα ότι διόρθωσες, οι αναλογίες που έγραψα εδώ είναι για 80%VG-20%PG

• 1482
    • Violin love
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 27, 2011, 17:08 »
...γίνομαι κουραστικός, το ξέρω, αλλά βάλε 160VGκαι 40PG για να είναι σωστό ;) :bye:
EDIT, το είδα ότι διόρθωσες, οι αναλογίες που έγραψα εδώ είναι για 80%VG-20%PG

Θα μπορούσε να είναι κι έτσι αν θέλουμε να τηρήσουμε το 80-20% όπως είχα πρωτογράψει.
Αλλά αναλογιζόμενος εκ των υστέρων οτι κανονικά εγώ συνήθως  χρησιμοποιώ και μόνο VG στην διάλυση αναλόγως πάντα του αρώματος (π.χ. σε λεμόνι που είναι πιο όξινο θα το αφήσω ίσως μόνο με VG ενώ μίας καραμέλας π.χ.  θα της δώσω και λίγη PG)  το αφήνω ως έχει.
Προσωπικά γούστα πάντα...   ;)

edit: το 20% PG που αφήνω στην άνωθι συνταγή λεμόνι είναι μόνο και μόνο για να ξεκολλήσει λίγο η υφή της VG
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2011, 17:13 από Gabriel74 »

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #98 στις: Ιουνίου 27, 2011, 17:11 »
...
Προσωπικά γούστα πάντα...   ;)
...έτσι, συμφωνώ, περί ατμίσματος- γλυκερινόπιττα!!! :laugh1:

• 1482
    • Violin love
« Απάντηση #99 στις: Ιουνίου 27, 2011, 17:15 »
...έτσι, συμφωνώ, περί ατμίσματος- γλυκερινόπιττα!!! :laugh1:

Άντε και σε πρωινάδικο με  συνταγές για e-liquid...
 :thumpup:

Αποσυνδεδεμένος xiroxiyo

• **
  • 366
« Απάντηση #100 στις: Ιουνίου 27, 2011, 17:41 »
χεχεχ σωστός :laugh1: :laugh1: γιατί η  βεφα καλύτερη είναι :)) :)) :))??

Αποσυνδεδεμένος parpen

• 1006
  • A-2 + PP by Craven.gr + VV +Rc_mizer by Sokin
    • Parpen's e-liquid calculator
« Απάντηση #101 στις: Ιουνίου 27, 2011, 19:15 »
Γεια χαρα σε ολους!

Νεος ατμιστης και -αφου διαβασα αρκετα στο φορουμ- θελω να κανω μια ερωτηση-αιτημα, αν μπορει να γινει....

---εναν οδηγο με απλα λογια για το πως μπορω να προμηθευτω τα υλικα για να φτιαξω υγρα ατμισματος, ολα απο internet (βρισκομαι εκτος Αθηνας), και λιγες επεξηγησεις στα προγραμματακια που ανεβασαν οι παλιοι χρηστες (τα xls) για να φτιαξουμε γευσεις

παραδειγμα:

-. Ποια υλικα χρειαζομαι:

1.
2.
3.
4.

-. Που θα τα βρω;

1.
2.
3.
4.

-. Πως θα τα αναμειξω;

κλπ.

υ.γ.: μη με παρετε με τις πετρες, ειμαι εντελως αρχαριος, αλλα θελω να δοκιμασω κι εγω ολες αυτες τις εναλλακτικες που εχει το ατμισμα. Μια καλη παρουσιαση μπορει να γινει "pinned" για μετεπειτα χρηση κι απο αλλους αρχαριους.

O τροχός, έχει ανακαλυφθεί προ πολλού.

http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,1907.0.html

Αποσυνδεδεμένος iguasu

• **
  • 260
« Απάντηση #102 στις: Ιουνίου 28, 2011, 09:13 »
O τροχός, έχει ανακαλυφθεί προ πολλού.

http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,1907.0.html

πραγματι...ευχαριστω για τις πληροφοριες, ξεκιναω τα μαγειρεματα μολις μου ερθει το κουτι....

Αποσυνδεδεμένος Vangos

• 1896
  • "ΑΤΜΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ"
« Απάντηση #103 στις: Ιουνίου 30, 2011, 01:32 »
Γενική ερώτηση, που αν και το έψαξα σχετικά, δε βρήκα κάτι μέσα στο φόρουμ:
Σας έχει τύχει ένα υγρό, ενώ στο μπουκαλάκι του είναι μια χαρά, όταν μείνει μέσα σε τανκ ή καρτομάιζερ για π.χ. ένα βράδυ, την επόμενη ατμίζοντας να μυρίζει "υγρασία-κλεισούρα". Δεν είναι ιδέα μου, μου το είπαν κι οι γύρω μου που μύριζαν τους ατμούς στο χώρο. :hmmm:
EDIT: μόνο κάτι σχετικό με PEG400 έχω υπ'όψην μου, αλλά δεν έχει σχέση το υγρό με αυτή τη βάση. Είναι captain black high "σπασμένο" με 50-50 VG/PG στα 12mg/ml και "εμπλουτισμένο" με latakia 2% και tobacco 7 foglie 2%. Η γεύση στο πρώτο άτμισμα ήταν φοβερή, καθαρά καπνιστική και με καλό χτύπημα, αλλά την άλλη μέρα μύριζε (και στο τύπου "Β" καί στο hybrid. Ευτυχώς είχα φτιάξει μόνο 5ml). :confused1:
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 30, 2011, 02:07 από Vangos »

• 1482
    • Violin love
« Απάντηση #104 στις: Ιουνίου 30, 2011, 01:55 »
Γενική ερώτηση, που αν και το έψαξα σχετικά, δε βρήκα κάτι μέσα στο φόρουμ:
Σας έχει τύχει ένα υγρό, ενώ στο μπουκαλάκι του είναι μια χαρά, όταν μείνει μέσα σε τανκ ή καρτομάιζερ για π.χ. ένα βράδυ, την επόμενη ατμίζοντας να μυρίζει "υγρασία-κλεισούρα". Δεν είναι ιδέα μου, μου το είπαν κι οι γύρω μου που μύριζαν τους ατμούς στο χώρο. :hmmm:

Αν είναι το Torgue ή το bella valente από Halo εμένα μου μύριζαν κλεισούρα εξ αρχής...

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2130 356528 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 12, 2024, 22:10
από Paso
Σύρματα NiChrome, Kanthal (και άλλα πολλά) και χρήση τους σε αντιστάσεις. [Περί αντιστάσεων (τεχνικά)] 3093 372424 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 11, 2024, 02:04
από neofitosgr
Τσιγαρίσιες γεύσεις (καπνικά υγρά ή αρώματα) ΥΓΡΑ (γενικά) 1463 326074 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 21:22
από madmama
Vaporesso GEN SE [Ηλεκτρονικά mods] 0 464 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 08, 2024, 20:38
από zamploutos
Zenith -Pro & Zlide Ατμοποιητές "εμπορίου" 13 5637 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 23:23
από Antiprosopos
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1029 108915 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 06, 2024, 10:39
από Giorgos F
Steam Crave Aromamizer Classic MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 20 14480 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 05, 2024, 10:27
από Giorgos F
Ambition Mods Gate MTL RTA [Με φιτιλοαντίσταση] 208 28405 Τελευταίο μήνυμα Νοεμβρίου 04, 2024, 18:22
από kpoul
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 98910 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 325457 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 604721 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 12806 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F