vaping.gr

Προειδοποίηση

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το site και η δημόσια συζήτησή μας απευθύνεται μόνο σε άτομα ήδη εξαρτημένα στη νικοτίνη τα οποία ενδιαφέρονται να πληροφορούνται για θέματα γύρω από το άτμισμα και είναι άνω των 18 ετών

Προς τους ενήλικες: Το μήνυμα αυτό δεν θα είναι ορατό μετά την εγγραφή σας στο φόρουμ

203 επισκέπτες, 3 χρήστες
bloodlessz, thanos1071, Ducati.Jimakos

Γενικά περί αεροπλάνων-αεροδρομίων - προτεινόμενες λυσεις και συμβουλές

Αποσυνδεδεμένος haytek

• **
  • 106
  • Φύλο: Άντρας
  • Si vis amari, ama
Καλή σας ημέρα,
πρόκειται σε περίπου 20 ημέρες να ταξιδέξω για Ν.Κορέα(λογικά Αθήνα Παρισι, Παρισι Σεουλ , Σεουλ Ουλσαν)  και ως ατμιστής πλέον, θέλω να πάρω μαζί μου όλο τον εξοπλισμό μου γιατί αν δεν τον πάρω, θα ξανακατρακυλήσω στο βούρκο του Κ.Τ. . Κατά πόσον εφικτή είναι όμως η μεταφορά του εξοπλισμού μου; Παρακαλώ απαντήσεις μόνο από γνώστες,έχοντες εμπειρία, διότι δεν έχω διάθεση να μπλέξω με τελωνεία/σεκούριτι/κατασχέσεις κτλπ.
Ο εξοπλισμός μου είναι :
1 Eleaf Istick 50w (βασικός που δουλεύω)
1 Eleaf Istick TC 100W (+2 batteries LG HG2 που έχει μέσα)
2 Kangertech Subtank Mini (ο 1 ειναι ο βασικός που δουλεύω)
+ Aρκετές αντιστάσεις
Πέραν από το κατά πόσον εφικτή είναι η μεταφορά τους , έχω και τις εξής ερωτήσεις;
1) Αν μπορώ να τα πάρω μαζί μου, πρέπει να τα βάλω στη βαλίτσα που θα δώσω στο τσεκ-ιν ή στη χειραποσκευή; Τι είναι καλύτερο και πιο σίγουρο;
2) Μέχρι πόσα ml υγρά μπορώ να έχω μαζί μου; Μπορώ ας πούμε να έχω σύνολο 600μλ ; Και αυτά να τα βάλω στη βαλίτσα που θα παραδώσω;
3) Μπορώ να έχω τον βασικό εξοπλισμό μου πάνω μου στο τσαντάκι να ατμίζω στα ενδιάμεσα αεροδρόμια;
4) Πρέπει να δηλώσω κάπου ότι κουβαλάω ηλεκτρονικό τσιγαρό ; πΧ λέω εγώ τώρα, μπορεί στο έλεγχο καθώς μπαίνω, να δούνε το ΗΤ και να μην ξέρουν τι είναι και να μου το πάρουν . Είναι πιθανό αυτό;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Αποσυνδεδεμένος Whitefog

• *
  • 26
Θα σε συμβούλευα να το ψάξεις λίγο με την εκεί ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και το άτμισμα. Αν όλα είναι ok δεν φαντάζομαι ότι θα έχεις περιορισμούς στην μεταφορά εξοπλισμού - υγρών.

Αποσυνδεδεμένος haytek

• **
  • 106
  • Si vis amari, ama
Εριξα μια ματιά και είδα ότι για Ν.Κορεα γράφει " Legal, but heavily taxed" ..Το μόνο που βρήκα δηλαδή!

Αποσυνδεδεμένος s.i.jerefos

• **
  • 305
Στην βσλοτσα σου μπορεις να εχεις ολα τα υγρα σου..
Στην χειραποσκευη μπορεις να εχεις τα υπολοιπα (mods,atmo) πλην εργαλειων..
Προβλημα δεν θα εχεις κανενα διοτι πλεον γνωριζουν.
Απλα προσπαθησε να ενημερωθεις για την νομοθεσια της Κορεας , μηπως εκει εχεις καποιο προβλημα.
Βεβαια μεχρι στιγμης , ακομα και σε κρατη στα οποια ξαφνικα απαγορευτικε το ητ δεν ειχα κανενα προβλημα κατα την εισοδο αλλα κατα την εξοδο απο το κρατος..

Sent from my SM-N915FY using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

• 761
http://e-kapnisma.gr/index.php/topic,710.0.html
Υπάρχει σχετικό νήμα με πολύ αναλυτική συζήτηση..

Εγώ όπως θα δεις και εκεί, συνιστώ όλα μεσα στην βαλίτσα που παραδίδεις και ένα ηλ. πουρο μιας χρήσης για αεροδρόμια και αεροπλάνο, που ακόμα και να συμβεί οτιδήποτε (που δεν θα συμβεί) θα έχεις χάσει μόνο ένα δεκάευρω..

Αποσυνδεδεμένος akpe

• 653
1) Αν μπορώ να τα πάρω μαζί μου, πρέπει να τα βάλω στη βαλίτσα που θα δώσω στο τσεκ-ιν ή στη χειραποσκευή; Τι είναι καλύτερο και πιο σίγουρο;
2) Μέχρι πόσα ml υγρά μπορώ να έχω μαζί μου; Μπορώ ας πούμε να έχω σύνολο 600μλ ; Και αυτά να τα βάλω στη βαλίτσα που θα παραδώσω;
3) Μπορώ να έχω τον βασικό εξοπλισμό μου πάνω μου στο τσαντάκι να ατμίζω στα ενδιάμεσα αεροδρόμια;
4) Πρέπει να δηλώσω κάπου ότι κουβαλάω ηλεκτρονικό τσιγαρό ; πΧ λέω εγώ τώρα, μπορεί στο έλεγχο καθώς μπαίνω, να δούνε το ΗΤ και να μην ξέρουν τι είναι και να μου το πάρουν . Είναι πιθανό αυτό;

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι παίζει εκτός Ευρώπης, αλλά σύμφωνα με όσο έψαξα αλλά και από πρόσφατο ταξίδι μου. 

1) Εγώ είχα επάνω μου σε τσαντάκι μέσης SX Mini με Triton, iStick 40W με GS Tank καθώς και ένα μπουκάλι 100ml υγρό, και στη χειραποσκευή φορτιστή και τις μπαταρίες μου. Κανένα θέμα.
2) Συνολικά μέχρι 1 λίτρο σε μπουκαλάκια έως 100ml το καθένα (μαξιμουμ 10 μπουκαλάκια). Τα βάζεις σε ειδικό σακουλάκι που (συνήθως) προμηθεύεσαι από τον έλεγχο, και μετά στη βαλίτσα ή τη χειραποσκευή
3) Δεν νομίζω να έχεις θέμα, προτίμησε για προφανείς λόγους να ατμίζεις στους χώρους καπνιστών (αν υπάρχουν)
4) Εγώ δεν το δήλωσα πουθενά, δεν είχα κανένα θέμα, στο ΑΙΑ απλά με ρώτησαν που γράφει χωρητικότητα το μπουκάλι και στο Χίθροου με ρώτησαν αν θα το ατμίσω στο αεροπλάνο.

Εννοείται περίμενε και απόψεις από άλλα μέλη που ταξιδεύουν πολύ περισσότερο και (ιδανικά) προς Ασία, όπου δεν ξέρω αν έχουν διαφορετικούς κανόνες. Ιδανικά διάβασε το thread και ζήτα από έναν mod να μεταφέρει το μήνυμα σου εδώ. Εγώ δύο πτήσεις έκανα όλες κι όλες και αυτές εντός Ευρώπης ;)

Αποσυνδεδεμένος haytek

• **
  • 106
  • Si vis amari, ama
Ευχαριστώ φίλε psitgr κααι jerefos. Ναι το έχω διαβάσει μιας και είμαι καιρό στο φόρουμ, απλώς θέλω να έχω μια ξεκάθαρη άποψη και συμβουλές για την περίπτωση μου, μιας και δεν πετάω για Ευρώπη , που εκεί θα ήταν οκ αλλά για ένα κράτος στην άλλη άκρη του κόσμου που όσο κι αν έχω ψάξει στο google για την εκεί ισχύουσα νομοθεσία, μόνο ένα 'legit, but heavily taxed" βρήκα και τίποτα άλλο. Γιαυτό ρωτάω..

Παράθεση
Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι παίζει εκτός Ευρώπης, αλλά σύμφωνα με όσο έψαξα αλλά και από πρόσφατο ταξίδι μου. 

1) Εγώ είχα επάνω μου σε τσαντάκι μέσης SX Mini με Triton, iStick 40W με GS Tank καθώς και ένα μπουκάλι 100ml υγρό, και στη χειραποσκευή φορτιστή και τις μπαταρίες μου. Κανένα θέμα.
2) Συνολικά μέχρι 1 λίτρο σε μπουκαλάκια έως 100ml το καθένα (μαξιμουμ 10 μπουκαλάκια). Τα βάζεις σε ειδικό σακουλάκι που (συνήθως) προμηθεύεσαι από τον έλεγχο, και μετά στη βαλίτσα ή τη χειραποσκευή
3) Δεν νομίζω να έχεις θέμα, προτίμησε για προφανείς λόγους να ατμίζεις στους χώρους καπνιστών (αν υπάρχουν)
4) Εγώ δεν το δήλωσα πουθενά, δεν είχα κανένα θέμα, στο ΑΙΑ απλά με ρώτησαν που γράφει χωρητικότητα το μπουκάλι και στο Χίθροου με ρώτησαν αν θα το ατμίσω στο αεροπλάνο.

Εννοείται περίμενε και απόψεις από άλλα μέλη που ταξιδεύουν πολύ περισσότερο και (ιδανικά) προς Ασία, όπου δεν ξέρω αν έχουν διαφορετικούς κανόνες. Ιδανικά διάβασε το thread και ζήτα από έναν mod να μεταφέρει το μήνυμα σου εδώ. Εγώ δύο πτήσεις έκανα όλες κι όλες και αυτές εντός Ευρώπης (Image removed from quote.)
 Ευχαρίστω και πάλι για την απάντηση. Στο Βενιζέλος, όταν δίνεις την χειραποσκευή , δεν έχει έλεγχο πιο πριν στην βαλίτσα. Τουλάχιστον 4 φορές που έχω πετάξει ( ήμουν τότε ΚΤσιγαρίστας) δεν είχε έλεγχο πριν. Μόνο στην Κων/πολη είχε έλεγχο πριν την είσοδο στο αεροδρόμιο! Άρα η ειδική σακούλα πως; Στη βαλίτσα έχω καταλήξει να τα βάλω!

Αποσυνδεδεμένος akpe

• 653
Να σου πω την αλήθια δεν ξέρω, εγώ δεν είχα βαλίτσα αλλά η χειραποσκευή πέρασε από έλεγχο κανονικά (πριν την πύλη). :( Το σακουλάκι -νομίζω- ισχύει για μπουκαλάκια που έχεις στη χειραποσκευή ή επάνω σου.

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

• 761
Μην αγχώνεσαι.. Αυτό που σου είπα είναι εγγυημένη λύση, εντός και εκτός Ευρώπης δοκιμασμένο πάνω από 15 φορές.. Και επειδή δεν βγάζει και ντουμάνια, το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη και μέσα σε πτήσεις που απαγορεύουν  και το άτμισμα , χωρις να πάρει κανείς χαμπάρι τπτ..

Αποσυνδεδεμένος haytek

• **
  • 106
  • Si vis amari, ama
Παράθεση
Μην αγχώνεσαι.. Αυτό που σου είπα είναι εγγυημένη λύση, εντός και εκτός Ευρώπης δοκιμασμένο πάνω από 15 φορές.. Και επειδή δεν βγάζει και ντουμάνια, το έχω χρησιμοποιήσει ακόμη και μέσα σε πτήσεις που απαγορεύουν  και το άτμισμα , χωρις να πάρει κανείς χαμπάρι τπτ..
Ναι κατάλαβα , έτσι σκεφτόμουν και πριν το ψάξω, πως θα το κάνω, δηλαδή όλα στη βαλίτσα..
Μόνο μην φτάσω κορέα και δεν βρω βαλίτσα πουθενά :p ααχχα!

Αποσυνδεδεμένος athkatla

• **
  • 476
Τα 2 πράγματα που έχουν περιορισμούς είναι :

α) Τα υγρά

Στη χειραποσκευή μέχρι 10 μπουκαλάκια των 100ml. 

Στην παραδοτέα δεν έχει όριο.

Θα πρεπει να τα εχεις σφραγισμένα καλα γιατι λογω αυξομείωσης της ατμοσφαιρικης πιεσης ενδεχεται να σου χυθουν.

β) οι μπαταρίες

Μονό στη χειραποσκευη ή πανω σου. Αν δεν ειναι μεσα σε ηλ. συσκευη θα πρεπει να τις εχεις μεσα σε πλαστικο κουτακι.

Αποσυνδεδεμένος Nick74

• 845
  • Η γνωση ειναι δυναμη
στις αποσκευες σου βαζεις οσα υγρα θες, αλλα στη χειραποσκευη οχι πανω απο 100ml και μην ξεχαστεις και περασεις τον ελεγχο χωρις να παρεις το γνωστο πλαστικο σακουλακι που δινουν στ αεροδρομιο.

btw αν πετας με alitalia θεωρω σιγουρο οτι ΔΕΝ θα βρεις τη βαλιτσα (εγγυημενο 7/10)

Αποσυνδεδεμένος haytek

• **
  • 106
  • Si vis amari, ama
Παράθεση
β) οι μπαταρίες

Μονό στη χειραποσκευη ή πανω σου. Αν δεν ειναι μεσα σε ηλ. συσκευη θα πρεπει να τις εχεις μεσα σε πλαστικο κουτακι.
Στη βαλίτσα όχι; Δηλαδή θα πρέπει να κουβαλώ και τα 2 mods πάνω μου ή στη χειραποσκευή;Οι μπαταρίες είναι μέσα στα mods, από το 50w δεν βγάινουν είναι ενσωματωμένη. Αν τα βάλω στη βαλίτσα θα υπάρξει θέμα;

Παράθεση
btw αν πετας με alitalia θεωρω σιγουρο οτι ΔΕΝ θα βρεις τη βαλιτσα (εγγυημενο 7/10)
Δόξα το θεό , όσες πέταξα με αλιτάλια, η βαλίτσα ήταν εκεί κα ιμε περίμενε!

Αποσυνδεδεμένος Psitgr

• 761
[οφτοπικ]
Πάω στοίχημα , πέταξες με αλιτάλια σε απευθείας πτήση.. Στην ανταπόκριση χάνουν τον δρόμο τους, όλως τυχαίως προς την ακριβώς αντίθετη πλευρά του πλανήτη
[/οφτοπικ]

Αποσυνδεδεμένος haytek

• **
  • 106
  • Si vis amari, ama

[οφτοπικ]
Κι όμως, μία φορά ήταν Αθήνα->Ρώμη-> Πίζα και την άλλη Αθήνα->Ρώμη->Τεργέστη :p
[/οφτοπικ]

Διαγραφή άμεσης παράθεσης
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 30, 2016, 15:10 από Cruiser79 »

Τελευταία θέματα

Τίτλος Πίνακας Απαντήσεις Εμφανίσεις Τελευταίο μήνυμα
MODS - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS Mods 2124 351445 Τελευταίο μήνυμα Σήμερα στις 02:27
από antiklitos140
Five Pawns mix and vape Shake and Vape 1023 104303 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 31, 2024, 19:58
από anetost
Steampunk by Vladimiros Shake and Vape 371 96354 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 29, 2024, 11:10
από Giorgos F
Shake and Vape - Ερωτήσεις εξπρές και γενικές πληροφορίες Shake and Vape 1822 321519 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 27, 2024, 15:10
από anetost
Ηλεκτρονικά mods - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ EXPRESS [Ηλεκτρονικά mods] 4924 602339 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 24, 2024, 21:46
από thanoulis
Αγαπημένα SnV Shake and Vape 15 11623 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 23, 2024, 10:08
από Giorgos F
Άτμισμα στην Τουρκία [Νομοτεχνικά] 2 3118 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 21, 2024, 18:59
από goran
Επισκευάσιμοι ατμοποιητές- Νέες κυκλοφορίες Επισκευάσιμοι ατμοποιητές 2718 609873 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 20, 2024, 10:40
από anetost
Πόλεμος στα η.τ Συζήτηση για το άτμισμα 1013 155008 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 16, 2024, 13:55
από Micha3L
Μπαταρίες για mod: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΞΠΡΕΣ και νέες κυκλοφορίες [Μπαταρίες για mod] 8845 1162025 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 14, 2024, 19:10
από treloneritis
BD PRO XT35 [Μπαταρίες για mod] 2 4381 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 12, 2024, 05:27
από memostrikas
Τι βαμβακι σας εδωσε την καλυτερη γευση σε mtl ατμοποιητη; Περιοχή νέων μελών 55 17755 Τελευταίο μήνυμα Οκτωβρίου 09, 2024, 23:13
από ipomonias