Χαιρετώ!
Ατμίζω έτοιμα υγρά προς το παρόν και σκέφτομαι μόλις μου τελειώσει το στοκ να ρίξω μια ακόμα προσπάθεια για την παραγωγή «δικών» μου DIY. Μιας και αρκετό καιρό τώρα (σχεδόν δύο χρόνια) ατμίζω αποκλειστικά Flavour Art Virginia αρχικά λέω να ξεκινήσω με τα υλικά της ίδιας της εταιρείας. Από τα λίγα που έχω ψάξει έχω βγάλει μια γενική εικόνα, αν και θα ήθελα τις παρατηρήσεις και τα σχόλια σας:
Πάω λοιπόν για DIY από Flavour Art. Κατά προτίμηση στα 6mg/ml σε Velvet Cloud (80% VG / 20% αποσταγμένο νερό) βάση. Προμηθεύομαι επίσης ένα γυάλινο μπουκαλάκι από φαρμακείο (αυτά με το καφέ tint έτσι;) και αν βρω έναν αναδευτήρα. Τα υγρά που θα παίρνω μαζί μου θα τα βάζω στα μπουκαλάκια των έτοιμων που έχω κρατήσει μιας και με βολεύουν αρκετά.
Η εταιρεία κυκλοφορεί τις βάσεις της στις «εργοστασιακές» περιεκτικότητες σε νικοτίνη (24mg/ml, 18mg/ml, 9mg/ml, 0mg/ml) και ήδη αραιωμένη με νερό. Οπότε για να πετύχω την περιεκτικότητα που θέλω εγώ θα χρειαστώ δύο μπουκαλάκια 9ρα και ένα μπουκαλάκι μηδενική. Τα αναμειγνύω προσεκτικά με τον αναδευτήρα ή το καλαμάκι, φαντάζομαι με προσοχή για να μη δημιουργηθούν φυσαλίδες, και έχω 300ml βάση στα 3mg/ml. Καλά ως εδώ.
Στη συνέχεια, παίρνω το άρωμα (12ml στο μπουκάλι) για το οποίο η ίδια η εταιρεία προτείνει διάλυση 2-3%. Ας πούμε πως εγώ θέλω 3% για να έχω πιο έντονη γεύση. Και εκεί μπλέκομαι λίγο, όσον αφορά δηλαδή το σε πόσες σταγόνες αντιστοιχεί το συγκεκριμένο ποσοστό στα 100ml. Έχω κόψει και την καφεϊνη εδώ και λίγες μέρες και δεν παίρνω έυκολα μπρος
Ο πίνακας που δίνει η εταιρεία είναι ο εξής, από το πρώτο post:

Αν τον διαβάζω σωστά, καταλαβαίνω πως για 3% άρωμα που θέλω εγώ, χρειάζομαι χονδρικά 38 σταγόνες στα 50ml, άρα 228 σταγόνες στο σύνολο της βάσης μου. Βέβαια αφού φτιάξω τη βάση μετά θα προσθέσω άρωμα σε ελάχιστη ποσότητα υγρού για πρώτη δοκιμή (π.χ. 10ml/8σταγόνες) μην καταστρέψω και τα 300ml

Έτσι βέβαια μπορώ και να πειραματιστώ με την διάλυση, δοκιμάζοντας περισσότερες ή λιγότερες σταγόνες αρώματος. Αν μου πέσουν λιγότερες, απλά συμπληρώνω, αν πέσουν παραπάνω και μπουχτίσω, βάζω λίγη σκέτη βάση έτσι «με το μάτι».
Ερωτήσεις: Έχει υπολογίσει κανείς πόσες σταγόνες βγάζει ένα μπουκαλάκι αρώματος; Και φαντάζομαι το μπουκαλάκι του αρώματος έχει δικό του σταγονόμετρο (ή αντίστοιχο στόμιο) ή θα χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο; Edit, μόλις είδα ότι έρχονται σε παρόμοια μπουκαλάκια με αυτά των έτοιμων.
Στη συνέχεια ανακατεύω καλά αλλά απαλά με έναν αναδευτήρα ή καλαμάκι, προσέχοντας πάλι να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες, μεταφέρω το υγρό στο γυάλινο μπουκαλάκι και το αφήνω μια ημέρα (φαντάζομαι κλειστό), ρίχνοντας που και που ένα απαλό ανακάτεμα (αν χρειάζεται). Και είμαι έτοιμος. Ράιτ;
Ευχαριστώ προκαταβολικά!