Εχετε υπόψη σας ότι ο καπνός λειτουργεί αιμοστατικά και μειώνει πιθανές αιμοραγίες λόγω ουλίτιδας, μολις διακοπεί το κάπνισμα είναι πιθανό να αυξηθούν τα φαινόμενα γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η αιτία που τα "κρύβει".
Αυτό ακριβώς!!
..όταν είχα κόψει τελείως το τσιγάρο (..και μετά από περίπου τέσσερις μήνες μόνο ατμίσματος), είχα και εγώ παρόμοια αποτελέσματα
{..τα ούλα μου είχαν πρηστεί και μάτωναν στο παραμικρό}.
Πήγα σε οδοντίατρο και μου είπε ότι έχω ουλίτιδα ..σε τέτοιο βαθμό, που υπήρχε μεγάλο πρόβλημα {..μέχρι και να χάσω τα δόντια μου!! (..τόσο "δραματική" ήταν η κατάστασή τους)!!}.
Μου έκανε άμεσα έναν καθαρισμό (όπου το αίμα "έρεε", σε σημείο απελπισίας) ..και κανονίσαμε και πάλι ρανετβού την επόμενη βδομάδα (..δίνοντάς μου ταυτόχρονα και μία θεραπεία με ειδική οδοντόκρεμα και υγρό κατά της πλάκας και της ουλίτιδας).
Την αμέσως επόμενη βδομάδα (..και μετά την θεραπεία που μου είχε δώσει και που εφάρμοσα επιμελώς ), τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει τόσο πολύ (!!) ..που δεν χρειάστηκε κάν το τρίτο (..και όχι μόνο) ραντεβού που είχαμε κανονίσει.
{..πάντα είχα λίγη ουλίτιδα ..αλλά αυτό που είδα όταν έκοψα το τσιγάρο ...ήταν πρωτόγνωρο!! (έφταιγα και εγώ βέβαια, καθώς δεν χρησιμοποιούσα οδοντόνημα και δεν ήμουν και τόσο "επιμελής" με τον καθαρισμό των δοντιών μου)}.
Εκτοτε, με δύο καλά καθημερινά πλυσίματα - καθαρίσματα με οδοντόνημα και με μιά καλή οδοντόκρεμα {..που παρέχει προστασία σε όλα (πλάκα - ουλίτιδα κλπ)}, δεν ξαναείχα το παραμικρό πρόβλημα.