Εδώ και 1.5 μήνα βλέπω τον οδοντιατρο πιο συχνά και από την μάνα μου ( κι ακόμα δεν τελείωσα). Σου είπε να κάνεις καθαρισμό άρα έχεις πέτρα. Η πέτρα προκαλεί ουλιτιδα και φλεγμονες. Εγώ πχ δεν είχα ουλιτιδα αλλά είχα φλεγμονες και μου έδωσε μια θεραπεία 10 ημερών με αντισυπτικο. Την ίδια θεραπεία είχα κάνει και πριν δύο χρόνια όταν είχα ουλιτιδα και όντως θεραπευτικα.
Εν τω μεταξύ κάτω από την πέτρα μπορεί να υπάρχει χαλασμένο δόντι που θα φανεί κατά τον καθαρισμό.
Εγώ πήγα για απονευρωση και επειδή πονουσα καιρό και δεν μπορούσα να φάω από εκείνη την μεριά δημιουργήθηκε αρκετή πέτρα. Όταν έκανε τον καθαρισμό ο γιατρός προέκυψαν και δύο σφραγισματα, που μέχρι τότε δεν είχε δει.
Πάντως το η/τ δεν κάνει κακό στα δόντια. Εμένα ο γιατρός μου χάρηκε όταν με είδε με το ηλεκτρονικό.
Στάλθηκε από το IdeaTabA1000-F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν πιστεύω και γω οτι κάνει κακό και αν κάνει είναι σιγουρα πολύ μικρότερο σε σχέση με το καπνισμα ίσα ίσα τα δόντια μου είναι πολύ πιο άσπρα σε σχέση με παλιότερα.
Τώρα όσον αφορά την ουλίτιδα σίγουρα είχα και πιστεύω οτι με τη διακοπή του καπνίσματος αναδείχθηκε.
Αλλά τώρα αυτο που έχω είναι φλεγμονή γιατί με πονάει το ούλο και προχωράει ο πόνος-μούδιασμα προς τα πάνω τη μύτη και το μάγουλο.
Μου έγραψε τα 2 διαλύματα το UNISEPT MOUTHWASH και το Chlorhexil....
Καθαρισμό κάνω σχδόν κάθε εξάμηνο και ο γαιτρός είναι ο τακτικός που πάω και πολύ καλός
Πάντως το πρόβλημα τώρα είναι σίγουρα φλεγμονή αλλά πρώτη φορά το παθαίνω...
Ελπίζω να μου περάσει και εμένα με αυτά τα αντισυπτικά διαλύματα...